Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

codul culorilor

neinvins

Postări Recomandate

• Răspunsuri 19
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• neinvins

4

• Extasy2525

1

• blackthorium

1

• jozsef46

1

am eu un program care iti calculeaza direct....fara sa stai sa mai iti pui capul la contributie foarte mult....atatea calcule la atatea rezistente o sa te zapacesti....o sa il pun ceva mai tarziu ca acum nu sunt acasa si aici nu il am......daca e poti sa il cauti si tu.....colorcod.exe ebafta

Link spre comentariu

... eu găsisem la un moment dat un script de bash (interactiv!) care-ţi cerea succesiunea benzilor şi-ţi dădea valoarea...(oricum, mie mi-ar fi uşor să recreez scriptul ăla, sau numai să mă joc puţin cu .bashrc să-mi scoată valorile color...)

Link spre comentariu

Cand ai un pumn de rezistente si ai nevoie doar de o valoare, in codul culorilor este mai usor de gasit.Trebuie putina practica si o sa le identifici instantaneu, doar folosesti cel mai performant computer. :smt003

Link spre comentariu
  • 2 ani mai târziu...

Nu-i diferenta mare intre 4 bare si 5 la codul culorilor.Singura diferenta este adaugarea inca unei cifre:Daca la codul culorilor cu 4 bare ai: prima bara= prima cifra, a doua bara= a doua cifra, a treia bara= factor de multiplicare, a patra bara= tolerantaAtunci la codul cu 5 bare ai: prima bara= prima cifra, a doua bara= a doua cifra, a treia bara= a treia cifra, a patra bara= factor de multiplicare, a cincea bara= toleranta.EXEMPLU:Daca din patru bare pentru 1K ai ordinea uramatoare MARO--NEGRU--ROSU atunci pentru cele cu 5 bare ai MARO--NEGRU--NEGRU--MAROApropo a patra respectiv a cincea bara de pe rezistoare sun pentru valoarea tolerantei, valoarea efectiva a rezistentei sunt primele 3 respectiv 4 bare.P.S. Totusi incearca sa inveti pe derost acest cod al culorilor, o sa te ajute, iti spun din proprie experienta.Cu respect Sergiu.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări