neinvins Postat Decembrie 26, 2006 Partajează Postat Decembrie 26, 2006 am primit de la un tip un corector de ton (low, mid, high).este foarte vechi, si nu am primit numai placa cu componentele.dupa masuratori pare totul OK.singura mea problema este ca nu stiu cu cat trebuie sa il alimentez ca sa mearga.pe placa scrie SKC-3630E si foloseste tranzistori 603 76G.sper sa ma puteti ajuta. multumesc. Link spre comentariu
one Postat Decembrie 27, 2006 Partajează Postat Decembrie 27, 2006 Alimenteaza-l cu 6V, apoi cu 9V si in final cu 12V. Vezi si tu la ce tensiune merge bine. Este cam greu de ghicit tensiunea dupa tipul tranzistoarelor sau codul modulului. Pentru a afla cu exactitate trebuie scoasa schema macar a unui etaj, daca nu in intregime.Ca indiciu poti cauta tensiunea condensatorului de filtraj si il alimentezi la jumatate. Link spre comentariu
GigiZ Postat Ianuarie 3, 2007 Partajează Postat Ianuarie 3, 2007 greu de raspuns ...s-ar putea sa ai un pic de probleme ...Daca nu l-ai alimentat propun nici sa nu-l alimentezi prea devremeMai intai stabileste daca are alimentare simetrica adica ar putea sa se alimenteze +15 0 -15 Vcc sau daca e alimentare unipolara adica ar putea avea o plaja 9 pana la 30V cc deci (9/30-0 Vcc) Cum stabilesti cel mai simplu care e alimentarea ...nu stiu ce sa zic decat sa iei schema frumos si sa o desenezi si sa o pui tot aici Bafta in continuare Link spre comentariu
Vizitator kongo Postat Ianuarie 5, 2007 Partajează Postat Ianuarie 5, 2007 de obicei corectoarele se alimenteaza intre 18 si 24vcc asta daca nu foloseste alimentare simetrica Link spre comentariu
Blind Postat Ianuarie 5, 2007 Partajează Postat Ianuarie 5, 2007 One are dreptate legat de testarea tensiunii de alimentare. Cand ai ajuns la o valoare a tensiunii la care nu se mai aud paraituri si gatuiri in sunet...aia e.Spune-ne cu ce circuit e facut si arunca un ochi pe placa la intrare, vezi daca nu are cumva vre-o dioda zenner pusa in paralel cu intrarea.Am si eu un corector mai vechiut cu 5 benzi si necesita 9-12V ca tensiune de alimentare Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum