Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Mixer construit de la zero... idei generale?...

Bullix

Postări Recomandate

Inainte de toate, La Multi Ani si Sarbatori Fericite tuturor!M-am gandit sa construiesc de la zero un mixer, incepand a-i construit schema bloc (pe care n-am apucat inca sa o scanez) si bazandu-ma pe principii generale.In rezumat, m-am gandit la doua variante, insa nu stiu care ar fi mai eficienta:1. Avem "n" intrari, controlate din n potentiometre (GAIN), trecand fiecare prin clasica linie de corectie (fara preamplificare) ce contine 3 reglaje (HIGH, MID, LOW), apoi fiecare intra in oricare schema banala de mixer cu "cate intrari doriti" si preampliful la sfarsit (marginit la iesire de un ultim potentiometru - MASTER GAIN).2. tot "n" intrari ce duc la n preamplifuri fiecare cu corectie HI/MID/LO, apoi iesirile lor se duc intr-un compresor de dinamica corespunzator ca impedanta (nu cele de microfon, caci din astea am tot vazut) si apoi OUT.Polologhia e de prisos, voi posta cat de curand o schema bloc cu viziunea mea asupra modului de functionare, si atunci voi putea cere mai usor, separat, lamuriri despre fiecare componenta.In genere, vreau ca fiecare canal sa aiba control separat de GAIN, sa pot taia separat din bass, medii (eventual), si inalte atat cat am nevoie, si la final un ultim MASTER GAIN. Nu am pretentii de egaliz sau efect de CUT/RESO, insa ceea ce am pus pe lista mi se pare o configuratie rezonabila si de bun simt.Vreau, cu ajutorul Dvs, sa iasa ceva misto si facut ca la carte.Va salut si voi reveni cu detalii. Astepti idei generale, pentru inceput.Va multumesc!

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 29
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Bullix

12

• exxu

6

• George(sb)

3

• Palade Vlad

2

Top autori în acest subiect

Aha. Pai al naibii mixer, asta iese mai ceva ca un Pioneer din seria 200, cel putin :supz: Stii ce-am sa fac? Daca tot am schemele date separat pe module, am sa fac una bucata din fiecare modul si apoi, daca nu ma prind singur, am sa va intreb pe voi cum le leg :rolleyes: Mersi pentru explicatie. Numai bine tuturor!

Link spre comentariu

Adevarat meseriasa... daca as si gasi toate integratele alea tembele, zau ca ACUM m-as apuca...Curios insa ca s-a nimerit o schema de mixer cunoscut in mana cuiva... asta se intampla mai rar... daca s-ar gasi asa usor si-o schema de Pioneer... am sa ma uit pe Behringer-ul acela si-am sa casc ochii bine, ca poate il pot imbunatati si simplifica in acelasi timp cumva... n-am vazut inca de cate canale e...Mersi mult! Numai bine!

Link spre comentariu

M-am uitat pe schema lui MX 802. Pare destul de frumos conceputa. Insa am o mica intrebare: despre ce circuite integrate este vorba cand se refera la 4580 (adica "cine"4580? stiu doar ca e un operational de filtru/preamp)? Si de asemeni, cine este CI-ul 399?

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări