nimeni_altci Postat Noiembrie 15, 2014 Partajează Postat Noiembrie 15, 2014 Salut, Am o mica problema cu LabView. Vreau sa creez o simulare care imi face graficul unui semnal sinusoidal, dar si al valorilor effective ale acestuia. Adica, ii fac schema, pun cele doua grafice corespunzator, dar pe graficul valorii effective imi pune doar un punct. Cum pot face ca softul sa imi calculeze aceste valori in permanenta, si sa imi fac un grafic continuu al valorilor effective( in cazul unui sin perfect graficul pentru RMS ar fi o draeapta paralela cu Ox)? Multumesc. Link spre comentariu
UDAR Postat Noiembrie 15, 2014 Partajează Postat Noiembrie 15, 2014 Nu cunosc LabView dar , valoarea RMS este rezultatul unei integrări . Nu poate să apară o curbă similară cu U(t) , de exemplu, când ea este rezultatul unei integrări pe , să zicem , t la t+T. Deci , în cazul unui sin perfect - constant în timp - Urms este o valoare , nu un domeniu - adică un punct , nu o curbă. Evident , localizarea pe axa timp a punctului este arbitrară ( sau convențională ) . Link spre comentariu
nimeni_altci Postat Noiembrie 15, 2014 Autor Partajează Postat Noiembrie 15, 2014 (editat) Da, dar in cazul meu am o marime la care ii variaza linear amplitudinea. Ceea de vreau sa fac eu de fapt, este executarea continua a acestor integrari. In cazul unui sin perfect(de amplitudine constanta), ar trebui sa imi afiseze o drapta paralela cu Ox, deoarece valoarea RMS nu se modifica. Practic sa bag blocul de calcul RMS intr.un while infinit. Dar cand fac acest lucru imi sterge masuratoarea veche cand o face pe cea noua, si astfel am doar un singur punct care eventul isi muta pozitia verticala, la modificarea valorii RMS. Editat Noiembrie 15, 2014 de nimeni_altci Link spre comentariu
UDAR Postat Noiembrie 15, 2014 Partajează Postat Noiembrie 15, 2014 (editat) Încă o dată , nu știu cum lucrează LabView dar : să presupunem că avem o tensiune sinusoidală cu amplitudinea de 10V și frecvența de 50Hz. Plecând de la t= 0 , există o valoare bine determinată și reprezentabilă pe grafic pentru 0.1ms ; 0.2ms; ș.a.m.d . dar nu există o valoare RMS decât pentru toată perioada ( eventual semiperioada în acest caz ) . Deci nu există Urms la 0.1ms , la 0.2ms , ș.a.m.d. Alfel spus putem spune că la t = 0.2ms U(t) = 0.628V dar nu pot spune că la același moment Urms = 7.07V. Altfel spus : există funcția U(t) dar nu există funcția URMS(t) - la aceeași scară de timp. Sau : pentru sinusoida ta el calculează N valori ale tensiunii instantanee ( în funcție de rezoluție , să zicem din 0.1 în 0.1 ms ) prin reprezentarea grafică a cărora rezultă o linie - o curbă de fapt dar calculează o singură valoare a tensiunii eficace ( RMS ) pe care o reprezintă printr-un punct. Probabil că există o modalitate să faci ceea ce dorești dar eu nu te pot sfătui. Editat Noiembrie 15, 2014 de UDAR 1 Link spre comentariu
nimeni_altci Postat Noiembrie 16, 2014 Autor Partajează Postat Noiembrie 16, 2014 Multumesc frumos pentru raspuns. Am gasit alta modalitate de a imi rezolva problema, dar am inteles foarte bine ce ati vrut sa spuneti si asa este; probabil solutia la care m.am gandit prima oara nu era cea mai buna varianta. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum