Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Transformator cu minus 220v la iesire

Vizitator ydallis

Postări Recomandate

Transformatorul de retea scoate la iesire tensiune alternativa , abia dupa redresare o sa ai curent continuu... Da mai multe detalii de ce tensiune mai exact ai nevoie , si ce doresti sa alimentezi 

Link spre comentariu
Vizitator ydallis

Este pentru un mic experiment ce as vrea sa il fac.De fapt as vrea sa alimentez o bobina de rezonanta tesla sa vad ce rezultate as putea obtine.Am mai facut un mic experiment care mi-a dat

rezultate frumoase.Exemplu un micut lifter alimentat la o sursa de inalte tensiune de curent continu si am observat ca pe o distanta de citiva mm atrage orice material si ma gindeam daca as putea sa il alimentez cu o sursa in minus pentru a inversa forta de atractie.Stiu ca la televizoarele vechi pe lampi era un pin la lampa PL500 ce scotea minus 800V.Daca m-ati putea ajuta cu o schema de genul....o sursa care ar scoate minus ar fi super.Va multumesc mult.

Link spre comentariu

In primul rind i-ti trebuie un traf care sa scoata in secundar 220V ca.Pe o iesire a secundarului trafului, montezi o dioda cu anodul inspre iesire si o sa obtii -220V.Mai simplu de atit nu se poate.Cel putin din primul post, eu asta am inteles.

Editat de GEO 53 BN
Link spre comentariu

Nici nu e nevoie de transformator. La faza retelei se leaga o dioda printr-o rezistenta de 50 - 100 kiloohmi, ca sa nu omoare pe cineva. Se obtine o tensiune negativa fata de pamant. Este monoalternanta, dar poate fi filtrata cu un condensator si se obtin 300 V in gol. Tensiunea este prea mica pentru a se observa vre-un efect. O tensiune negativa mare, 18 - 24 kV, se poate lua din blocul de alimentare a tuburilor catodice de la televizoare sau monitoare.Pentru alimentarea unei bobine Tesla este necesar un generator de putere de inalta frecventa si cu frecventa variabila.

Link spre comentariu
Vizitator ydallis

Va multumesc mult pentru raspunsuri,m'au ajutat mult.cam asta as vrea sa fac dar cu o alimentare cu minus.Aveti ceva sugestii?

Va multumesc mult pentru raspunsuri,m'au ajutat mult.cam asta as vrea sa fac dar cu o alimentare cu minus.Aveti ceva sugestii?

pentru bobina tesla

post-238763-0-76275700-1415978458_thumb.png

Link spre comentariu

[...] Exemplu un micut lifter alimentat la o sursa de inalte tensiune de curent continu si am observat ca pe o distanta de citiva mm atrage orice material si ma gindeam daca as putea sa il alimentez cu o sursa in minus pentru a inversa forta de atractie. [...]

Din cate inteleg tu parca vrei la globul de la bobina tesla sa obtii o "incarcare negativa" ca sa respinga materialele?! In caz ca am inteles corect, ceea ce vrei tu sa faci nu merge asa cum iti imaginezi. Chiar daca ai obtine cumva o incarcare negativa (fata de material), ai obtine acelasi efect de atractie. Poate ar functiona cu o a doua bobina tesla...

Link spre comentariu
Vizitator ydallis

Stiu bine cum functioneaza transformatoarele.Cum v-am zis eu fac un mic experiment .unul cu o bobina tesla si al doilea cu un lifter.E doar un experiment si pentru asta as vrea citeva detalii daca puteti sa ma ajutati.O sa fac si un mic video ca sa vedeti.Deci liftierul functioneza cu min.25000 v curent alternativ.Eu l-am alimentat la 25000 curent continu si am constatat ca pe o distanta de citiva milimetri atrage orice material si pe o distanta mai mare respinge.Iar eu ma gindeam sa incerc sa obtin o tensiune negativa,deci nu sa inversez polaritatea .Cum v-am zis este un experiment ,poate o sa ziceti ca e imposibil ceea ce zic si eu, dar poate gasim o solutie.De obicei nimic nu este imposibil ,pentru asta ma consult cu voi. Va mutumesc mult

Link spre comentariu

Bun, deci inteleg ca este vorba despre doua lucruri diferite. Eu m-am gandit la bobina tesla din imaginea de mai sus.

Momentan inca sunt probleme de intelegere ca nu avem detalii, scheme, etc. si fiecare se gandeste la altceva... Vrei sa obtii o tensiune negativa fata de impamantare? Sau fata de ce?

Link spre comentariu
Vizitator ydallis

Daca ar functiona cu a doua bobina tesla e mult mai bine.Ar insemna ca am gasit o solutie de ultima ora..Pacat ca nu sint acasa sa fac un mic video sa intelegeti mai bine .Intre cele doua mici experimente ale mele exista o legatura strinsa .Ai o idee? 

Link spre comentariu

Acolo nu vad nici o alimentare.De curiozitate ,ce vrei sa faci?Adica ce vrei sa obtii,scantei sau energie?

Alimentare are.Traful din stinga desenului.Infasurarea primara cea din stinga este alimentata la 220Vca iar secundarul este bobinat cu un numar mai mare de spire pentru inalta tensiune.Acolo are un condensator de filtraj dar lipseste dioda de FIT.Pentru a obtine scinteie intrerupe circuitul de alimentare a bobinei din secundar,cu intreruptorul notat "spark gap".Nu stiu de unde a luat schema respectiva ,dar,clar este incompleta.Apoi nu sint sigur ca primarul trafului este alimentat de la reteaua de 220V,cu toate ca apare notatia in primar A/C.Apoi nu specifica daca infasurarea secunda si primara a bobnei este realizata pe miez. Teoretic ar cam trebui sa functioneze.

Bun, deci inteleg ca este vorba despre doua lucruri diferite. Eu m-am gandit la bobina tesla din imaginea de mai sus.Momentan inca sunt probleme de intelegere ca nu avem detalii, scheme, etc. si fiecare se gandeste la altceva... Vrei sa obtii o tensiune negativa fata de impamantare? Sau fata de ce?

In infasurarea primara a bobinei nu are cum obtine tensiune negativa.In infasurarea secundara(dupa cum e notata) poate obtine tensiune negativa montind o dioda FIT. Editat de GEO 53 BN
Link spre comentariu

Deci eu am inteles asa:ai alimentat nush ce dracovenie (lifter)cu 25 000v si ai constatat ca atrage de aproape si respinge mai departe.Dracia aia de lifter e sfera de pe care se produc descarcarile la o bobina Tesla?Cu transformatoarele te ai bine :95 ,asta am inteles.Apoi vrei sa alimentezi dracia aia cu o tensiune negativa.Care tensiune nu mai e de 25000v ci de vreo 800v dupa cum a i scris mai sus.Desi ma indoiesc ca PL500 scotea doar 800v,poate 8000V.Cu 800v faci exact un fas.Tensiunea de ordinul kv se redreseaza cu dioda cel mai usor,TV 18 de ex merge pana la 18kv parca.Parerea mea e ca ai vazut nush ce dracovenie pe youtube si acum vrei sa obtii esenta de apa calda din bobina Tesla dar nu prea ai habar de nimic din domeniul electricitatii sau al fizicii.Daca gresesc imi cer scuze,dar daca dupa atatea posturi nu esti in stare sa spui clar ce vrei ....Daca cumva  iti da prin cap sa alimentezi din inalta tensiune  a unui tv minunea aia o descoperi in cateva momente dupa ce apropii manuta de ea toate legile fizicii,teoria formarii universului si numele tuturor sfintilor din calendar pomeniti intre Paste si Craciun.Sa nu zici ca nu ti-am spus! :96

Editat de marius_3004
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări