Untold Postat Noiembrie 14, 2014 Partajează Postat Noiembrie 14, 2014 (editat) Va salut cu respect! Cum am 2 tuburi NOS 4P1L luate pentru un amplificator pt casti iar niste casti mai de Doamne-ajuta inca nu am, am gasit un proiect foarte interesant de SE cu acest tub. Debiteaza pe difuzoare doar 1,5W, insa conform autorului realizarii, sunetul este peste asteptari, fiind comparabil cu cel de 300B. As dori parerea dvs. vis-a-vis de acest micut si dragalas SE, critici sau optimizari ce-i pot fi aduse. Ar fi mai bine daca Ua se stabilizeaza, tinand cont ca si Uf este stabilizata? Cum zicea Dl. Lazaroiu, totul sau nimic! Mai jos, schemele a doua implementari si link-ul catre acest amplificator. http://www.single-ended.com/4P1L-SE.htm Editat Noiembrie 14, 2014 de Untold Link spre comentariu
feri.visky Postat Noiembrie 15, 2014 Partajează Postat Noiembrie 15, 2014 Interesanta schema cu variantele de stabilizare/curent constant si doar stabilizare al curentului de repaus al finalei. Link spre comentariu
saptemari Postat Noiembrie 16, 2014 Partajează Postat Noiembrie 16, 2014 Kenji, tiitorul respectivului site, stie ce face. Si face de mult timp. Link spre comentariu
saptemari Postat Noiembrie 29, 2014 Partajează Postat Noiembrie 29, 2014 Interesanta schema cu variantele de stabilizare/curent constant si doar stabilizare al curentului de repaus al finalei. Ziua buna, Am mai studiat problema si mie mi se pare ca e gresit calculata valoarea rezistorului sin schema ce livreaza curent constant. Ce spuneti? Link spre comentariu
Untold Postat Noiembrie 29, 2014 Autor Partajează Postat Noiembrie 29, 2014 Atunci folosim schema de regulator de curent pt filamente simulata de Dl. Lazaroiu: Link spre comentariu
THOMAS Postat Noiembrie 29, 2014 Partajează Postat Noiembrie 29, 2014 (editat) Ziua buna, Am mai studiat problema si mie mi se pare ca e gresit calculata valoarea rezistorului sin schema ce livreaza curent constant. Ce spuneti? Se pare ca aveti dreptate,rezistenta R dintre <out> si <adj> pentru LM317 in configuratie CCS se calculeaza simplu dupa formula Ohm : R=1.25V/I in care I este curentul necesar prin circuit dat in Amperi,rezistenta este in ohmi, 1.25V este tensiunea de referinta tipic pentru LM317,asadar pentru un filament de 4V si 350mA (filament tub 4P1L) rezulta o rezistenta de 3.5 ohmi si minim 1.6W,parerea mea! Editat Noiembrie 29, 2014 de LMOlimpiu Link spre comentariu
saptemari Postat Noiembrie 30, 2014 Partajează Postat Noiembrie 30, 2014 Se pare ca aveti dreptate,rezistenta R dintre <out> si <adj> pentru LM317 in configuratie CCS se calculeaza simplu dupa formula Ohm : R=1.25V/I in care I este curentul necesar prin circuit dat in Amperi,rezistenta este in ohmi, 1.25V este tensiunea de referinta tipic pentru LM317,asadar pentru un filament de 4V si 350mA (filament tub 4P1L) rezulta o rezistenta de 3.5 ohmi si minim 1.6W,parerea mea! Si eu zic la fel. Si n-am vorbit pana nu am incercat si practic. Multumesc, inseamna ca nu sunt chiar aerian. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum