Mircea Crisan Postat Iulie 14, 2008 Partajează Postat Iulie 14, 2008 Din 10 negri mititei (respectiv IRFP260) au ramas doar 5.Cei de pe raiul negativ au predat echipamentul.Curios ca totul mergea ca pe roate. Se regla frumos. Am reglat curentul de mers in gol cam la 200 mA si cand am inlocuit rezistentele de test cu sigurante "Bomba la ambasada ". S-au prajit sigurantele IRFP-urile de pe raiul negativ si rezistenta R22 de 220 ohmi din colectorul lui T10.Acum am revenit la starea initiala in care pot regla tensiunea pe grilele mosilor fara sig montate.Este drept ca nu am avut softstarter. Sa fie asta o cauza?Idei? Pareri? Link spre comentariu
Blacksmith Postat Iulie 14, 2008 Partajează Postat Iulie 14, 2008 Ce valoare aveau rezistentele de test ?Cred ca ai reglat curentul de mers in gol la o tensiune mai mica, pt. ca pe rezistentele alea de test mai cade ceva tensiune.Cind ai luat rezistentele a crescut si curentul... mai ales ca il aveai deja la 200mA.Dar totusi n-ar fi trebuit sa creasca chiar asa incit sa se arda tranzistoarele .... :smt017 Link spre comentariu
Sharky Postat Iulie 14, 2008 Partajează Postat Iulie 14, 2008 daca il aveai la 200mA ma tem ca rezistentele iti limitau curentul care era dat peste maximul admis.TREbuia sa masori si pe ele caderea de tensiune, si sa aiba o valoare nesemnificativa, gen 5-10V Link spre comentariu
lalihifi Postat Iulie 14, 2008 Partajează Postat Iulie 14, 2008 Nu cred ca este o idee buna sa ai la reglajul curentului rezistente inseriate deoarece te induc in eroare atunci cand revii la tensiunea normala de functionare.Mai degraba da semireglabilul la curent minim asta dupa ce vezi ca nu ia nimic foc( intai cu rez desigur) Link spre comentariu
Mircea Crisan Postat Iulie 15, 2008 Partajează Postat Iulie 15, 2008 Rezistentele de test au valoarea de 27 ohmi deci pentru un curent de 200mA aveam o cadere de tensiune pe ele de 5,4 V.Asta sa fie oare? surplusul de 5,4 V cand am inlocuit rezistentele cu sig?Sunt useri care recomanda 100 mA/ pereche.Lalihifi a dat o idee buna sa duc curentul la minim si sa alimentez direct cu sigurante subcalibrate ca nu cumva sa fie alta buba.Mircea.Din ciclul; inginerul roman este mai rau decat bomba atomica ,Sa auzim numai de bine! Link spre comentariu
Sharky Postat Iulie 15, 2008 Partajează Postat Iulie 15, 2008 inseriaza un bec de 50w cu traful, ala o sa limiteze destul de bine curentul.Filtrajul pune unul simbolic, de 1000u.27ohmi e ok, caderea e nesemnificativa, ma gandeam ca poate ai 40-50V pe ele. Link spre comentariu
AlpHso Postat Octombrie 17, 2008 Partajează Postat Octombrie 17, 2008 am si eu o intrebare legata de acest amplificator.Detin un pumn de mos-feturi irfp150n si as dori sa stiu cam care ar fi tensiunea maxima de alimentare pt acest modul avand in vedere ca mosfeturile astea au o tensine de max 100v.Subliniez ca mosfeturile sun originale... Link spre comentariu
Blacksmith Postat Octombrie 17, 2008 Partajează Postat Octombrie 17, 2008 +/- 50V (cu care vei obtine 100W/8ohmi) Link spre comentariu
AlpHso Postat Octombrie 17, 2008 Partajează Postat Octombrie 17, 2008 Sa zicem ca pun vreo 6 buc pe modul.. Ar fi stabil in 2 oameni la o tensiune de +-45v avand in vedere ca aceste ,,nevoi ,, suporta un curent de pana la 44A ? Link spre comentariu
Mircea Crisan Postat Ianuarie 8, 2009 Partajează Postat Ianuarie 8, 2009 M-am apucat din nou de ampliful asta si sunt in aceeasi situatie.Se regleaza frumos, dar se incalzesc destul de tare prefinalii chiar si la +/- 50 Vcc.Inca nu am inlocuit rezistentele de test cu sigurante.Dintre userii care au realizat acest amplificator au ceva sfaturi?Sa supradimensionez radiatorul MJE-urilor? (Am cumparat un profil de aluminiu pentru protectia treptelor.)Curentul de mers in gol la ce valoare se regleaza?Am observat ceva ciudat. In momentul cand am ajuns la o cadere de tensiune pe rezistentele de test de 3V am observat ca au inceput sa se incalzeasca prima pereche de mosuri cea de langa semireglabilul VR2 iar restul erau reci ???Acum l-am probat fara radiator pe mosuri. Link spre comentariu
vio_gl Postat Ianuarie 9, 2009 Partajează Postat Ianuarie 9, 2009 o aemnea problema am avut si io cu acest amplif,si vezi ca tre sa faci o modificare la super dioda ,cablajul nu corespunde cu schema.te sfatuiesc sa imperechezi si feturile pentru ca astfel vei avea un curent de mers in gol repartizat in mod egal pe toate finalele Link spre comentariu
scormonel Postat Ianuarie 11, 2009 Partajează Postat Ianuarie 11, 2009 MJ340/350 sunt contrafacuti. Incearca-i noi cu un instrument analogic pe X10k si vei vedea ca au curenti reziduali (rezistente inverse mari). Cumpara de la un distribuitor autorizat de semiconductori. Cand totul merge bine si la proba merge perfect, regleaza curentul de repaos la minim si strapeaza rezistenta R21. Puterea nedistorsionata aproape se va dubla. Muta sigurantele direct pe alimentarea generala. Atunci cand F2 se arde, intre sursa si grila Mos-urilor de pe ramura negativa ramane tensiune mare si se distrug toti. Link spre comentariu
Mircea Crisan Postat Ianuarie 26, 2009 Partajează Postat Ianuarie 26, 2009 Nope. MJE-urile sunt luate de la T_M_E si mai mult chiar, sunt si imperecheate. Am cumparat destul de multe si in mai multe transe.Sigur ca si T_M_E-ul vinde marfa chinezeasca dupa cum spunea un moderator dar aici sint multe de spus si nu are rost.Am reglat curentul de mers in gol la 100 mA si reuseste sa incalzeasca ditamai radiatorul cam intr-un sfert de ora.Am redus la 70 mA si cam intr-o ora la incalzit putin. Toate astea la +/- 50 VCu prefinalii nu imi mai fac griji fiindca am supradimensionat radiatorul si l-am cuplat si la radiatorul mosilor.( am observat ca si altii care au realizat acest amplif se plangeau de incalzirea excesiva a prefinalilor.) Cred ca as fi fost in stare sa-i construiesc un bloc de mici radiatoare.Acum e stabil. Am inlocuit rezistentele de test cu sigutante subcalibrate (de 2 A ) si l-am lasat sa vad cat se incalzeste. Se pare ca ramane stabil cam la 30 *C.Ramane sa dau cu semnal in el sa vedem cum se aude si daca imi place ii lasa asa curentul de mers in gol. Imi este groaza sa ma gandesc ca va trebui sa fac alte reglaje pentru traful pe care l-am facut pentru el. Dintre cei care l-au realizat isi mai aduc aminte la cat au reglat curentul de mers in gol? Link spre comentariu
djlove Postat Ianuarie 27, 2009 Partajează Postat Ianuarie 27, 2009 a fost pre devreme pentru un post. Greseala se poate sterge Link spre comentariu
cipa_maria Postat Ianuarie 27, 2009 Partajează Postat Ianuarie 27, 2009 si cum ti-ai dat seama ca e cablu normal? eu jur ca nu vad... poate sunt mai chior!!ampliful e fotografiat din `spate`!!! Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum