Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

ipa300v2

neinvins

Postări Recomandate

• Răspunsuri 156
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• terente

18

• Mircea Crisan

16

• zal

10

• Dr4g0n

7

Top autori în acest subiect

va salut!! :) am facut doua modoule de ipa 300v2 si merg perfect dar mai am o ultima intrebare: cit trebuie sa fie curentul de mers in gol, si cum sa reglez cele doua potentiometre? va rog astept raspunsourile voastre!!

Link spre comentariu
Vizitator Vasile

din primul potentiometru se regleaza offsetul pe iesire sa fie cat mai mic(tensiune continua pe iesire cu intrarea pusa la masa)din al 2 lea dai curentul de mers in gol cam 100mA pentru fiecare pereche de finali daca ai pus IRFP260N

Link spre comentariu

Deci nu stie nime ce are amplifu meu de are cc pe iesire? Nu ma puteti ajuta cu ceva stafaturi? Am masurat tranzistorii si "par" a fi buni (0.86 cade pe o jonctiune) :banghead: :banghead: :banghead: Va rog sa ma ajutati si pe mine :smt022

Link spre comentariu
Vizitator k3nT

Deci... din cate am inteles, ipa300v2 se incalzeste relativ putin, nu?si ma intrebam: se pot pune oare 2 ipa300v2 in punte la +/-60V ca sa pot sa scot 1200W in 4 ohmi sau 600W in 8 ohmi? ca daca se poate... cred ca o sa-mi sara tabla de pe masina (am deja smps-ul... am nevoie doar de un etaj final "sanatos" ) :snakeman:

Link spre comentariu

pai smecheria cu amplificatoarele de canal N nu ar fi sa se incalzeasca mai putin, aia e la clasa D, smecheria la finalii astia ar fi ca nu se gasesc tranzistori de canal p cu care sa se poata depasi tensiunea de +/-100v

Link spre comentariu

sunt, problema e ca ai curenti mici si rezistenta mare comparativ cu canalul N. :toimonster: pe langa asta mai si costa.

ma rog.... nu m-am exprimat eu chiar cum trebuia :partyman:
Link spre comentariu
  • 4 săptămâni mai târziu...

Am si eu o mica intrebare la IPA300V2 daca pun finali IRFP264PBF alimentare +/-85V reusesc sa ajung la putere un IPA800????Atentie IRFP264 are 38A Mai trebuiesc ceva modificari in montaj rezistorii din grila drena sursa????

Link spre comentariu

pai pe carcasa am pus un ventilator pe care il alimentez la 12 v dece se invarte la turatie maxima .E bun asa cum ai spus tu cu racire activa si radiatorul acela daca nu spunemi tu ce alt radiator sa pun si eventual un site de unde sa il iau Stima Adrian

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări