Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

ipa300v2

neinvins

Postări Recomandate

• Răspunsuri 156
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• terente

18

• Mircea Crisan

16

• zal

10

• Dr4g0n

7

Top autori în acest subiect

e foarte mic de fapt minuscul acel radiator daca vrei sa folosesti IPA300V2 pe sarcina de 4 ohmi, nici pentru 8 ohmi nu cred ca tine

vasile eu ma refeream la un ipa300V2 pus pe 2 radiatoare din alea si racite cu un ventilator, ar fi ok?
Link spre comentariu

Saluntare si ajutor :smt005 Am facut si eu un ipa300 cu 2 perechi de finali, rezistentele din parta tz-urilor am pus de 33omi si inloc la mj350 am primit ceva echivalenti. Buba este ca am tensiune continua pe iesire 40V :smt022 Se poate sa fi bulit vre-unprefinal cand l-am lipit? cum as putea remedia defectiunea? Precizez k nu a alimentat si protectia la cc de pe placa (nu am 24V)

Link spre comentariu

Nu stiu ceam facut ca am reusit sa ia foc si o rezistenta de 47omi (din emitorul lui T6) cred ca firele de alimentare nu au fost stranse si o fi sarit masa de la loc. am masurat tensiunea ce cade intre basa si emitor la prefinali si pe o parte cade ~0.5V (T7 si T10) si pe partea cealalta cade 3.5V si 4.2V. Din cate am invatat in liceu la tranzistorii bipolari tensiunea intre b-e este de 0.5V, si am scos unul dintre tranzistori afara si l-am masurat, dar nu este ars.Am mai masurat si tensiuna intre poarta si drena la mosuri si am 40V pe o parte si 0V pe partea cealalta. Partea cu tensiunea mare pe bipolari au tensiuna mare si pe mosuri. Masurand mai atent am obsorvat ca pe iesire am tensiunea negativa care iese din punte, si m-am uitat si pe cablaj sa vad sa nu fie cumva vre-o legatura cu cositor, dar nu am gasit nimica. (in legatura tranzistorii mos-fet nu prea stiu mare lucru dar maine ma duc sa iau niste carti de la bibloiteca, poate ma prind cum functioneaza si astia) :smt005

Link spre comentariu

vasile multumesc ca m-ai raspuns! :) inca o intrebare: diferenta de amper are mare importanta asupra voltaz si asupra watti? adica irfp 260 este la 200volti. la 50 amperi iar irfp360 este la 400volti la 23amperi.daca pun irfp360 o sa am aceasi proprietati la putere asa cum este dat la hi-end p.t acest kit? scuzati-ma daca nu ma descurc prea bine cu limba!! :) sper ca-ati inteles ce vreau sa spun!!!!

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări