Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

telecomanda 3 canale

Vizitator melcul-melc

Postări Recomandate

Vizitator melcul-melc

Salut,

Am recuperat de la un dimmer doua microcontrolere 12F635 si m-am gandit sa le folosesc la o telecomanda TX/RX care sa fie cu trei canale,

buget disponibil pana la 50 - 60 ron, ca asa pana la 100 ron imi cumpar gata facuta.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 10
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Vizitator proiect_01

Socotelile tale sunt oarecum eronate pentru ca o telecomanda TX/RX cumparata este utilizata doar de tine, nu poate fi multiplicata, pe cand un hex daca o sa-ti ofere cineva poti realiza zeci de telecomenzi, iar un cod sursa este deja prea mult, am intalnit pe alte forumuri autori care au refuzat sa mai puna la dispozitie si codul sursa motivand ca s-au dat unii drept autori pe softurile respective.

Editat de proiect_01
Link spre comentariu

Va salut cu stima!

Intrucat am mai realizat vreo 3 scheme cu PIC 12F675 si 12F629, (un dimmer pt bec cu incandescenta IR, un on/off IR si un detector de metale pinpointer), si eu sunt interesat de aceasta telecomanda, insa va rog sa ma lamuriti asupra unui aspect:

-Transmisia si receptia semnalului de la PIC-uri se face prin intermediul a doua module TX-RX in 433 sau 315Mhz? Din schema reiese ca PIC-urile transmit si receptioneaza direct, lucru ce-mi ridica semne de intrebare.

Si daca e disponibil .hex-ul , mie unul mi-ar fi suficient doar cu un singur canal configurat ca bistabil (on/off), vreau sa fac o telecomanda radio pt aprinderea unui bec de la o distanta oarecare la curte unde nu exista vizibilitate directa intre poarta si bec.

Va multumesc.

Aici modulele tx-rx:

http://www.okazii.ro/componente-electronice/rf-module-modul-315mhz-transmitter-receiver-arduivo-avr-pic-a159991791?icid=recomandari_expirat&ibid=carousel_mlt[159991791]

Editat de Untold
Link spre comentariu
Vizitator melcul-melc

Pentru @ratoiul

Scuze ca am intarziat, acum am deschis netul, am fost plecat la tara. Pai sigur ca sunt interesat, astept pe privat raspunsul dumneavoastra.

Pentru @proiect_01

Asa este aveti dreptate, m-am pripit sa dau deja un pret, dar nu am degand sa fac mai multe telecomenzi sau sa comercializez.

Link spre comentariu
Vizitator proiect_01

Pentru @proiect_01

Asa este aveti dreptate, m-am pripit sa dau deja un pret, dar nu am degand sa fac mai multe telecomenzi sau sa comercializez.

Cine poate sti daca vei comercializa sau nu ? Apreciez insa faptul ca nu esti agresiv cum mai sunt unii pe aici care se folosesc de diverse pretexte in tertipurile lor jalnice.

Link spre comentariu

Din schema reiese ca PIC-urile transmit si receptioneaza direct, lucru ce-mi ridica semne de intrebare.

In schemele mele ai sa vezi desene sumar facute doar pentru simulare program, nu sunt finalizate, nu sunt puse toate componentele cum ar firezistori de limitare curent prin leduri, condensatori de decuplare, etc. Este un desen care sugereaza transmiterea datelor in eter, categoricca sunt utilizate module radio, respectiv un transmitator si un receptor.

Pentru @ratoiul

Scuze ca am intarziat, acum am deschis netul, am fost plecat la tara. Pai sigur ca sunt interesat, astept pe privat raspunsul dumneavoastra.

Ti-am trimis un mesaj pe privat.

Editat de ratoiul
Link spre comentariu
  • 4 săptămâni mai târziu...

Salut,

Am recuperat de la un dimmer doua microcontrolere 12F635 si m-am gandit sa le folosesc la o telecomanda TX/RX care sa fie cu trei canale,

buget disponibil pana la 50 - 60 ron, ca asa pana la 100 ron imi cumpar gata facuta.

Si de nu pui poze cu acel dimmer ?

Eu sunt interesat de alimetare, mai ales daca se monta in locul intrerupatorului becului.

Uite discutia:

http://www.elforum.info/topic/96621-intrerupator-cu-pir-schema-alimentare-interna/

Aia cu emisia postata de @ratoi ar fi fost prea tare sa fi mers cu PWM-ul PIC-ului......fara module de rx tx

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări