albasete Postat Noiembrie 13, 2014 Partajează Postat Noiembrie 13, 2014 Intrebare: un voltmetru analogic de curent alternativ poate fi modificat pentru curent continuu ? Am desfacut un voltmetru analogic de ca si nu are decat 2 rezistente si bobina mobila, altceva nimic. Multumesc. Link spre comentariu
gauss Postat Noiembrie 13, 2014 Partajează Postat Noiembrie 13, 2014 (editat) Inseamna ca e ferodinamic , sau electromagnetic ... S - ar putea sa nu . Pune foto ... Editat Noiembrie 13, 2014 de gauss Link spre comentariu
TESSLA Postat Noiembrie 13, 2014 Partajează Postat Noiembrie 13, 2014 Indiferent cum ar fi, se poate, doar ca probabil va trebui recalibrat. Link spre comentariu
albasete Postat Noiembrie 13, 2014 Autor Partajează Postat Noiembrie 13, 2014 (editat) Voltmetrul este romanesc, ceva de genul din foto, doar ca masoara pana la 250 V. Vreau sa-l modific sa arate pana la 25 Vcc. Editat Noiembrie 13, 2014 de albasete Link spre comentariu
gauss Postat Noiembrie 13, 2014 Partajează Postat Noiembrie 13, 2014 " Indiferent cum ar fi, se poate, doar ca probabil va trebui recalibrat. " Spor la treaba , sigur vei primi explicatii " how to do " ! Link spre comentariu
TESSLA Postat Noiembrie 13, 2014 Partajează Postat Noiembrie 13, 2014 Daca el este destinat pentru 250 volti si vrei sa-l faci sa mearga la 25 de volti s-ar putea sa nu mearga. Totusi, incearca sa modifici rezistentele aditionale. sa pui unele de valoare mai mica, pana cand la 25 V, voltmetrul indica cap de scala. Eu am un voltmetru ca cel din imagine, cap de scala 600 V, care functioneaza si in alternativ si in continuu. Link spre comentariu
bolek Postat Noiembrie 13, 2014 Partajează Postat Noiembrie 13, 2014 @albasete Masoara cu un ohmetru ce rezistenta are bobina din el, ce rezistente au cele aditionale, ne zici si noua si ne lamurim. Daca rezistoarele sunt mici doar pt calibrare nu cred sa iti iasa planul. Link spre comentariu
albasete Postat Noiembrie 14, 2014 Autor Partajează Postat Noiembrie 14, 2014 (editat) Sa-l bag in priza mi-a fost frica, dar am un traf. care scoate 110 Vca si verific. Oricum, inainte de acestea masor bobina si rezistentele aditionale.(Inca nu am avut timp.) Rezistentele sunt conectate in serie si am vazut ca sunt de putere, cred ca au 3 - 4 W. Ma gandesc sa nu fie bobina "arsa". Stiu ca daca voltmetrul este de curent continuu, ca sa masor alternativ folosesc o punte redresoare, dar daca voltmetrul este de curent alternativ cum masor curent continuu ? Editat Noiembrie 14, 2014 de albasete Link spre comentariu
TESSLA Postat Noiembrie 14, 2014 Partajează Postat Noiembrie 14, 2014 Repet, am un voltmetru ca cel prezentat in imaginea ta, cap de scala 600 v, care functioneaza si in alternativ si in continuu, fara alte modificari. Link spre comentariu
bolek Postat Noiembrie 14, 2014 Partajează Postat Noiembrie 14, 2014 Si scala, e la fel , valorile coincid ? Ca il mananc... Link spre comentariu
UDAR Postat Noiembrie 14, 2014 Partajează Postat Noiembrie 14, 2014 http://ham.aprs.ro/Cursuri/electronica/Capitolul%207.pdf Pagina 315(27) Link spre comentariu
TESSLA Postat Noiembrie 14, 2014 Partajează Postat Noiembrie 14, 2014 Si scala, e la fel , valorile coincid ? Ca il mananc... In mare, voltmetrul indica bine si in alternativ si in continuu. Oricum, suficient de précis nu e nici in alternativ. Eu il folosesc pentru a descarca condensatoarele din Tv-uri. Dar in limita a 20 - 30 de volti eu zic ca indica bine. Pe mine nu m-a interesat o calibrare pentru un anumit domeniu, dar daca se vrea se poate. Ca nu o sa coincida scalele in alternativ si continuu, e altceva. Dar acul o sa se miste indiferent de tipul tensiunii. Link spre comentariu
em2006 Postat Noiembrie 14, 2014 Partajează Postat Noiembrie 14, 2014 Aparatul despre care discutati aici este de tip feromagnetic (electromagnetic). Uitati-va mai atent la notatiile de pe scala aparatului din poza. E notat si tipul: 1EQ144. Acum, mai trebuie sa stiti ca aparatele de tip feromagnetic pot fi etalonate atat pentru masuratori in curent continuu, cat si in curent alternativ. Scala gradata a acestor aparate este neuniforma (a » I2), spre deosebire de aceea a aparatelor de tip magnetoelectric care este uniforma (a » I, diviziuni echidistante). Link spre comentariu
albasete Postat Noiembrie 17, 2014 Autor Partajează Postat Noiembrie 17, 2014 Vineri am masurat rezistentele : 13 Kohm fiecare si sunt inseriate. Am masurat si bobina: este "dusa", nu-mi dadea nimic pe ohmetru. Va multumesc. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum