yogi72cj Postat Octombrie 25, 2014 Partajează Postat Octombrie 25, 2014 buna,am o drujba electrica bosch awe40,taie spre stanga.am intors lama,am ascutit lantul spre dreapta si degeaba.are cineva vreo idee?sa repar?lantul si lama ma costa peste 200 lei.multumesc Link spre comentariu
validae Postat Octombrie 25, 2014 Partajează Postat Octombrie 25, 2014 Ai dat vre-odată cu lanțul în ceva cuie ? Schimbă lanțul, nu te va costa așa de mult. Link spre comentariu
wally_gatter Postat Octombrie 25, 2014 Partajează Postat Octombrie 25, 2014 Cand ascutesti lantul trebuie neaparat sa respecti doua unghiuri , cel de deasupra cu limita oblica , varful dintelui trebuie ascutit paralel cu limita aceea , iar al doilea unghi este in lateralul lantului , pe ambele parti , dintii avand si in lateral o asemenea limita. si aici trebuie sa fie egala distanta de la limita la partea taietoare cu distanta de sus a dintelui de la limita la partea taietoare. Important e ca lungimea dintilor de dreapta sa fie egali cu cei de stanga .. Ai aici un exemplu Link spre comentariu
bcristian Postat Octombrie 25, 2014 Partajează Postat Octombrie 25, 2014 Daca ascuti la mana, e f probabil sa ascuti diferit pe o parte fata de cealalta. Dupa cateva incercari (esuate) in care am vazut ca nu am nici o treaba cu pila, am dat vreo 80 de ron pe o masinuta de ascutit lantul. Printre cei mai bine cheltuiti bani La cate lanturi si lame a salvat de la uzura prematura, si-a scos pretul de N-spe ori. Link spre comentariu
Nikk Postat Octombrie 25, 2014 Partajează Postat Octombrie 25, 2014 @bcristian Ne poti spune ce masinuta ai luat , eventual foto ? La pretul asta multe sunt nereusite ... Link spre comentariu
Ion_Bumbu Postat Octombrie 25, 2014 Partajează Postat Octombrie 25, 2014 Lant prost ascutit. Du`l prima data la un atelier de service motofierestraia sa`l ascuta. Nu costa asa mult , 10-15 lei. Dupa aia te hotarasti, ori mergi pe mina lor mai departe sau iei o scula de ascutit electrica. Merge si la mina dar trebuie anternament. Grig 2 Link spre comentariu
vasi47 Postat Octombrie 25, 2014 Partajează Postat Octombrie 25, 2014 (editat) Ia-ti un sablon pt ascutit.Lantul se toceste inegal pe fata superioara,se poate aprecia dupa dunga de ghidaj de pe dinte.A explicat cineva pe un alt forum de ce se intampla asa.. Editat Octombrie 25, 2014 de vasi47 Link spre comentariu
pop_ady44 Postat Octombrie 25, 2014 Partajează Postat Octombrie 25, 2014 (editat) lant ascutit aiurea in dreapta a-i pozitie de apasat pe pila si ascuti corect in stanga ti greu si nu apesi pe pila cat trebuie spre lamasi iese pila inafara micsorand cupa si implicit unghiu de taiere nu incurca cea ce am spus eu partea stanga la intoarcerea drujbei vine spre dreapta PS uitate la dinti de taiere daca sunt egali adica seamana stanga cu dreapta ? Editat Octombrie 25, 2014 de pop_ady44 1 Link spre comentariu
bcristian Postat Octombrie 26, 2014 Partajează Postat Octombrie 26, 2014 @bcristian Ne poti spune ce masinuta ai luat , eventual foto ? La pretul asta multe sunt nereusite ... Asta am eu, doar ca scrie "Royal Einhell" pe ea si a fost mult mai ieftina (nu mai stiu de unde am cumparat-o insa, ceva online). Link spre comentariu
vasi47 Postat Octombrie 26, 2014 Partajează Postat Octombrie 26, 2014 la toate lanturile,indiferent drujba exista tendinta ca unghiul de atac al fetei superioare a dintelui sa se micsoreze la dintii din stanga si sa se mareasca la cei din dreapta.d-aia e bun un sablon de ascutit si rectificat.ideal e unul combinat,cu care sa rectifici si limitatorii de patrundere in lemn Link spre comentariu
Vizitator Vasile Sas Postat Noiembrie 13, 2014 Partajează Postat Noiembrie 13, 2014 Am o drujba electrica atika si dupa vreo 6 luni de folosire cand se opreste scoate un sunet. de fiecare data dupa ce termin de taiat un lemn si o opresc scoate un sunet ca un fel de carait sa fie ambreajul? Link spre comentariu
Voltus Postat Noiembrie 13, 2014 Partajează Postat Noiembrie 13, 2014 Nu am auzit ca ar avea ambreiaj ! Desfa-o si verifica vizual starea pinionilor si angrenajelor . Posibil sa gasesti ceva dinti uzati . Link spre comentariu
ovy83 Postat Noiembrie 13, 2014 Partajează Postat Noiembrie 13, 2014 "Nu am auzit ca ar avea ambreiaj"....tare afirmatia... are si ambriaj.de verificat tot ce tine de ambriaj,pinioanele dintre rotor si ambriaj,rulmenti,chiar si cei de la rotor. din cauza lipsei de vaselina,pinioanele se uzeaza prematur. Link spre comentariu
ovidiu grigore Postat Noiembrie 20, 2014 Partajează Postat Noiembrie 20, 2014 eu am avut problema cu taiatul intr-o parte si sa rezolvat prin schimbarea sinei ,lamei,a-ti taiat cu lantul slab intins uzind lama,incercati polizarea lamei in partile uzate Link spre comentariu
modoran Postat Noiembrie 20, 2014 Partajează Postat Noiembrie 20, 2014 Poti cumpara o masina electrica pentru ascutit reglabila, cum ar fi asta: http://www.emag.ro/masina-pentru-ascutit-lanturi-einhell-bg-cs-85-e-85-w-4500044/pd/E3XFNBBBM/ Daca alegi varianta manuala ia neaparat tot setul cu sablon cu tot si cu pilele potrivite pentru lantul tau (nu se potriveste orice pila luata asa la nimereala). Un set Oregon te-ar duce la vreo 100 lei, plus inca vreo 70 lei acea mengjina speciala. http://www.interforstromania.ro/set-ascutire-lant-oregon-49965.html Si un tutorial de ascutire: Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum