Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Drujba Electrica

yogi72cj

Postări Recomandate

Cand ascutesti lantul trebuie neaparat sa respecti doua unghiuri , cel de deasupra cu limita oblica , varful dintelui trebuie ascutit paralel cu limita aceea , iar al doilea unghi este in lateralul lantului , pe ambele parti , dintii avand si in lateral o asemenea limita. si aici trebuie sa fie egala distanta de la limita la partea taietoare cu distanta de sus a dintelui de la limita la partea taietoare. Important e ca lungimea dintilor de dreapta sa fie egali cu cei de stanga .. Ai aici un exemplu :)

Link spre comentariu

Daca ascuti la mana, e f probabil sa ascuti diferit pe o parte fata de cealalta.

Dupa cateva incercari (esuate) in care am vazut ca nu am nici o treaba cu pila, am dat vreo 80 de ron pe o masinuta de ascutit lantul.

Printre cei mai bine cheltuiti bani :d

La cate lanturi si lame a salvat de la uzura prematura, si-a scos pretul de N-spe ori.

Link spre comentariu

Lant prost ascutit.

Du`l prima data la un atelier de service motofierestraia sa`l ascuta.

Nu costa asa mult , 10-15 lei.

Dupa aia te hotarasti, ori mergi pe mina lor mai departe sau iei o scula de ascutit electrica.

Merge si la mina dar trebuie anternament.

Grig

Link spre comentariu

Ia-ti un sablon pt ascutit.Lantul se toceste inegal pe fata superioara,se poate aprecia dupa dunga de ghidaj de pe dinte.A explicat cineva pe un alt forum de ce se intampla asa..

Editat de vasi47
Link spre comentariu

lant ascutit aiurea 

in dreapta a-i pozitie de apasat pe pila si ascuti corect in stanga ti greu si nu apesi pe pila cat trebuie spre lamasi iese pila inafara micsorand cupa si implicit unghiu de taiere 

nu incurca cea ce am spus eu partea stanga la intoarcerea drujbei vine spre dreapta 

PS uitate la dinti de taiere daca sunt egali adica seamana stanga cu dreapta ?

Editat de pop_ady44
Link spre comentariu

@bcristian

Ne poti spune ce masinuta ai luat , eventual foto ?

La pretul asta multe sunt nereusite ...

Asta am eu, doar ca scrie "Royal Einhell" pe ea si a fost mult mai ieftina (nu mai stiu de unde am cumparat-o insa, ceva online). :rade:

Posted Image

Link spre comentariu

la toate lanturile,indiferent drujba exista tendinta ca unghiul de atac al fetei superioare a dintelui sa se micsoreze la dintii din stanga si sa se mareasca la cei din dreapta.d-aia e bun un sablon de ascutit si rectificat.ideal e unul combinat,cu care sa rectifici si limitatorii de patrundere in lemn

Link spre comentariu
  • 3 săptămâni mai târziu...
Vizitator Vasile Sas

Am o drujba electrica atika si dupa vreo 6 luni de folosire cand se opreste scoate un sunet. de fiecare data dupa ce termin de taiat un lemn si o opresc scoate un sunet ca un fel de carait sa fie ambreajul?

Link spre comentariu

"Nu am auzit ca ar avea ambreiaj"....tare afirmatia...

are si ambriaj.de verificat tot ce tine de ambriaj,pinioanele dintre rotor si ambriaj,rulmenti,chiar si cei de la rotor. din cauza lipsei de vaselina,pinioanele se uzeaza prematur.

Link spre comentariu

Poti cumpara o masina electrica pentru ascutit reglabila, cum ar fi asta:

http://www.emag.ro/masina-pentru-ascutit-lanturi-einhell-bg-cs-85-e-85-w-4500044/pd/E3XFNBBBM/

Daca alegi varianta manuala ia neaparat tot setul cu sablon cu tot si cu pilele potrivite pentru lantul tau (nu se potriveste orice pila luata asa la nimereala). Un set Oregon te-ar duce la vreo 100 lei, plus inca vreo 70 lei acea mengjina speciala.

http://www.interforstromania.ro/set-ascutire-lant-oregon-49965.html

Si un tutorial de ascutire:

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări