en Postat Noiembrie 16, 2014 Autor Partajează Postat Noiembrie 16, 2014 Ieri,am reusit sa aliniez cele doua axe,universal-pinola la o toleranta rezonabila. Metoda folosita am gasit-o pe net si se cheama "metoda lamei de barbierit". Metoda este simpla: se aseaza o lama de barbierit intre cele cele doua varfuri si se regleaza papusa mobila pana cand lama este perpendiculara atat pe orizontala cat si pe verticala. Link spre comentariu
suspectu Postat Noiembrie 16, 2014 Partajează Postat Noiembrie 16, 2014 Dar dupa ce te departezi de universal mai pica pe centru ? Link spre comentariu
en Postat Noiembrie 24, 2014 Autor Partajează Postat Noiembrie 24, 2014 Am gasit aici cum se face alinierea corecta. Iata aici: Link spre comentariu
en Postat Noiembrie 25, 2014 Autor Partajează Postat Noiembrie 25, 2014 ...sau in varianta asta Link spre comentariu
DanuAL Postat Noiembrie 26, 2014 Partajează Postat Noiembrie 26, 2014 Am gasit aici cum se face alinierea corecta. Iata aici: Pai varianta asta e valabila daca universalul n-are bataie, piesa prinsa in universal n-are voie sa bata, altfel iasa ''ceva'' si nimic precis! Aici e o varianta buna - sau asta - Macar te mai inspiri din ele. Link spre comentariu
jiji55 Postat Noiembrie 26, 2014 Partajează Postat Noiembrie 26, 2014 Prima data se verifica universalul -se pune o talpa magnetica pe batiu sau pe carucior si acul comparatorului pe diametrul mare al universalului (se corecteaza eventuala bataie) -se prinde un burgiu in universal (preferabil peste 12mm de carbura) si se pune acul comparatorului pe burghiu. -se prinde ceasul in universal si se pune palpatorul pe pinola mobila.Se misca pinola pentru a verifica perpendicularitatea pe batiu. - Se pune pe un varf sau pe con morse si se roteste universalul Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum