Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Problema amplificator Pioneer SA 510

Vizitator Dacian

Postări Recomandate

Vizitator Dacian

Salutare tuturor,

Sunt nou pe forum, nu sunt electronist si am urmatoarea problema:

Am un amplificator Pioneer SA 510 care functioneaza perfect pe modul PHONO. Cand comut pe AUX, pe unul dintre canale (in speta canalul stanga) la intervale neregulate de timp am un brum destul de pronuntat, care, dupa cum am spus nu este permanent ci apare cand nu ma astept. Intrebarea mea este daca se poate repara acest inconvenient, iar,  daca se poate, ce ar trebui facut? Mentionez ca l-am dus la cineva care se pricepe, a masurat parametrii de functionare ai condensatorilor, tranzistorilor, etc si mi-a spus ca sunt in limite normale, sugerandu-mi ca problema ar putea fi din selectorul surselor de redare si ca nu prea are ce-i face in cazul asta. 

Va rog mult sa-mi raspundeti daca merita sa ma mai strofoc pentru remedierea problemei pe care am prezentat-o mai sus.

Imi cer scuze fata de moderatori daca nu am postat acolo unde ar fi trebuit. Astept cu interes parerile voastre.

Va multumesc!

Link spre comentariu

1. Aici se construiesc amplifuri, de reparat se repară la rubrica dedicată.

2. Comutatorul e mecanic, în afara unei curăţări şi verificări a contactelor nu se poate face altceva.

3. Mai trebuie verificate şi alte cuple, mufe, chiar lipituri reci în calea de semnal.

Link spre comentariu
Vizitator Dacian

Va multumesc mult pentru efortul de a raspunde la intrebarea mea si-mi cerscuze inca o data pentru ca nu am postat unde trebuie.

Cam acelasi raspuns mi-a fost dat si de persoana care s-a ocupat de verificarea amplifului meu. Mi-a spus ceva si de lipiturile la rece, dar, a concluzionat dupa cum am spus, ca nu prea exista solutii la problema mea (dupa verificare, am mai spus-o).

Link spre comentariu
Vizitator Dacian

Nu strica sa dai cu niste spray WD sau alt spray de contact pe selectorul mecanic de surse

Merci, toate potentiometrele, inclusiv selectorul au fost curatate cu spray de contacte.

Poate nici spray-ul nu a fost atat de eficace pe cat ar fi trebuit...

Editat de Dacian
Link spre comentariu
Vizitator Dacian

Bun. Am stabilit deja ca problema este posibil sa fie din selectorul de canale (cel mai probabil). Dar, daca as schimba foaia si as introduce cablul de iesire al semnalului din cd player intr-una din intrarile " tape" ale amplifului nu ar fi cumva posibil sa se auda normal pe ambele canale? Acum, sincer, nu stiu ce valori ale semnalului de iesire are un deck, dar, banuiesc ca nu sunt asa mici precum cele ale unui pick-up (unde e musai sa se intre cu cablul in intrarile special facute pentru el). As vrea, dacase poate sa aud si parerile voastre. Va multumesc.

Inca ceva: de cand au fost curatate potentiometrle si selectorul de canale cu spray de contacte am un miros groaznic care se inteteste si se intinde in toata camera pe masura ce ampliful se incalzeste. Cum pot scapa de acest miros? Curatarea cu alccol izopropilic este o solutie?

Editat de Dacian
Link spre comentariu

Meritul japonezilor în anii 70 ai secolului trecut a fost că au unificat şi uniformizat intrările audio, toate mufele RCA au nivel de linie, deci aceeaşi sensibilitate. Cu excepţia celei de pick-up cu doză magnetică. Diferită e sensibilitatea celei DIN, europenii au folosit mult timp semnale mici.

Mă mir că nu ai avut curaj pînă acum.

Link spre comentariu
Vizitator Dacian

Merci pentru raspuns si imi cer scuze ca nu am mai intrat.

Adevarul e ca si eu ma mir cum de nu mi-a venit ideea pana acum, in fond era o chestier banala, pe care si un copil la clasele primare o poate face. Am mutat saptamana trecuta cablul din intrarea pentru auxiliar in intrarea pt deck si merge perfect, fara brum sau vreun semnal inutil pe ambele canale.

Deci, topical se poate inchide, chiar daca problema cu selectorul de surse cand e comutat pe AUX inca n-am rezolvat-o. La urma urmei, atata timp cat obtin sunetul care trebuie si pe care-l vreau, nu vad de ce sa nu continui asa.

Multumesc inca o data d-lui Zal si lui Maxente.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări