INTERFUN Postat Noiembrie 11, 2014 Partajează Postat Noiembrie 11, 2014 Salut, prieteni! Azi mi-a venit un Teletech cu ecran plat fara rastru,care mai trecuse pe la un meserias. Am schimbat C619 care era intrerupt (?!) si a aparut dunga orizontala. Fuse-se umblat si la BV, cablaj refacut cu sarme, etc. Am schimbat Tda-ul, C610, C615, C603(aici era pus 100micro), si teoretic ar fi ok. Am rastru redus cu 1 cm sus-jos, se regleaza. Probleme: -U final video 230V. schimbat C-urile pe B+, la fel. (U pe B+ 125V) -U BV este 24,5V, in gol 30V. Consum BV~200ma. Consum etaj final ~500ma. Rezistenta bobina BV ~9 ohmi. Posibil spire in scurt si de aici prajirea TDA-ului? Si tensiunea pe final video care se apropie de limita condensatorilor... Daca v-ati intalnit cu as ceva, poate aveti vreo sugestie. Multumesc anticipat! Link spre comentariu
cristronic Postat Noiembrie 11, 2014 Partajează Postat Noiembrie 11, 2014 Este schimbat cumva trafo linii? Mareste condensatorul de recuperare cu aproximativ 2nF.Unele sasie au condensatorul asta pus aiurea din fabricatie. Link spre comentariu
INTERFUN Postat Noiembrie 11, 2014 Autor Partajează Postat Noiembrie 11, 2014 Trafo linii nu este schimbat. c-ul de recuperare are 7 nano. Imaginea este ok pe orizontala, C-ul asta poate influenta tensiunile recuperate? Link spre comentariu
Radiotelegrafist Postat Noiembrie 11, 2014 Partajează Postat Noiembrie 11, 2014 da bineinteles cam de el depinde aceste tensiuni Link spre comentariu
INTERFUN Postat Noiembrie 11, 2014 Autor Partajează Postat Noiembrie 11, 2014 Daca-l maresc nu se reduce rastrul pe orizontala? Link spre comentariu
Radiotelegrafist Postat Noiembrie 11, 2014 Partajează Postat Noiembrie 11, 2014 sa nu maresti cu mult capacitatea 1-2 nf Link spre comentariu
cristronic Postat Noiembrie 11, 2014 Partajează Postat Noiembrie 11, 2014 Poti sa pui si 10 nF,nu are nici pe dracu.Am mai spus,multe au acest cond pus aiurea din fabricatie,au folosit tuburi cinescop diferite si nu au facut la toate acordul sasiului cu ele.La unele e pusa aiurea si rezistenta de limitare tensiune de filament,cand face startul tv,se aprinde filamentul de zici ca e bec de iluminat.Daca dupa ce maresti condul de recuperare,ai dimensiunea pe orizontala aiurea,modifici un pic condensatorul de cuplaj cu deflexia. Link spre comentariu
INTERFUN Postat Noiembrie 11, 2014 Autor Partajează Postat Noiembrie 11, 2014 Am pus 1n si s-a redus cu 5-6V, am 224 pe finali video. Tot e mare. Nu pot reduce capacitatea de filtraj? Si consumul BV nu este mare? Link spre comentariu
dan cod Postat Noiembrie 11, 2014 Partajează Postat Noiembrie 11, 2014 Nu merge din filtraj eventual înseriezi o rezistenta. Link spre comentariu
cristronic Postat Noiembrie 11, 2014 Partajează Postat Noiembrie 11, 2014 Pune 10nF cond de recuperare si spune cat e tensiunea atunci. Link spre comentariu
INTERFUN Postat Noiembrie 11, 2014 Autor Partajează Postat Noiembrie 11, 2014 Am pus 9,5n si am 216V si 24V la BV. Am reglat dimensiunea pe verticala din SM, rastrul este corect. Il voi lasa 5-10 min sa vad temperatura la BV si BU(predecesorul adaugase un radiator suplimentar) si revin cu constatari. Link spre comentariu
INTERFUN Postat Noiembrie 11, 2014 Autor Partajează Postat Noiembrie 11, 2014 Functioneaza bine de 1h. Temp radiator BV: 27 grade, radiatorul de la BU este mai rece. Multumesc tuturor pt ajutor. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum