Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Panouri serie

diamant

Postări Recomandate

Am 3 panouri fotovoltaice de 50 w bucata, 43 v ,1,17 A si un regulator de 30 A.

Intrebarea era in titlu, pot inseria acele 3 panouri si conecta la acest regulator?Accepta 150 si ceva de volti pe intrare?

Dar daca le pun paralel, mai trebuie ceva in afara de legaturile propriu-zise inainte de regulator?

Regulatorul este asta

Editat de diamant
Link spre comentariu

Nu stiu ce diode imi trebuiesc.Am asa:1n5844-o buc, 1n540-2buc, sb350-o buc, suf15j-2buc.

Care din astea se pot folosi, eventual cate 2 in paralel si cum?

Editat de diamant
Link spre comentariu

M-am intrebuintat, am folosit din diodele de mai sus si am pus panourile in paralel.

Astept lumina si sper la rezultate ok.

Eugenbt, multumesc pentru detalii, dar am citit azi pe voltmetru 54 V si nu a patit nimic regulatorul.Ba chiar l-am dotat cu doua voltmetre suplimentare, unul care arata tensiunea pe intrare si celalalt care arata tensiunea pe incarcare pentru o monitorizare mai atenta.

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

Pe 12 dar si pe 24...o sa-mi iau altul.Am studiat net-ul si nu stiu exact ce sa-mi iau.

Evident ca urmatorul va fi mppt, deoarece asta nu este bun deloc in caz de vreme innorata.

Am scos  diodele ... au diode panourile din "nastere".

Acum pe o vreme noroasa imi incarca pe 12 V  cu 200 mAh desi sunt toate 3 bucati in paralel.Dezamagitor!

Editat de diamant
Link spre comentariu

Pai speram sa trag cat mai mult din ele pe o asa vreme ca de 2 saptamani si mai bine nu am soare.Ale mele sunt d-alea cu pelicula amorfa intre 2  geamuri.

Azi am vazut cel mai mult ...384 mAh, este adevarat ca s-a vazut si cerul un pic.

Oricum m-am intrebuintat azi si i-am facut un panou cu sigurante bipolare de 32 A Siemens(pe post de comutatoare).Cel mai rau la modelul acesta este ca nu pot conecta impamantare.

Sper sa nu fie nevoie.M-am curentat cu plus-ul fata de pamant. :)

Editat de diamant
Link spre comentariu

Salut,

desi nu am mai postat de mult,va spun ceva din experienta mea. am avut 6 panouri de 175w legate cate 2 in serie si 3 asemenea serii legate la randul lor in paralel. fiecare panou avea cam 45v in gol si 4,1A (pe eticheta). am obtinut astfel 90v si 12,3A, aprox 1kw. am legat totul la un MPPT Tracer de 40A/24v,intrare max 1000w la iesire de 24v/40A. si am observat ca pe timp de nor si ceata nu baga mare lucru... m-a sfatuit un prieten sa leg TOATE 6 panouri in paralel,fara serii si alte minuni si,cu toate ca am 20m distanta intre panouri si regulator, baga mult mai bine decat in primul caz,aceleasi conditii de nor si ceata, iar regulatorul nu se mai incalzeste atat de mult !!! cum va explicati?

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări