Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Mini strung CJ18 si alte 7"x10-14"

suspectu

Postări Recomandate

Nu ai avut emotii sa frezezi direct in suportul ala? :)

Catusi de putinCateva imagini din timpul realizarii dispozitivului.Gaura pinionului va trebui majorata in raport cu dantura cu mare precizieAm fost nevoit sa rectific acest ax.Se poate observa aspectul suprafetei ,aproape de oglinda.Acel magnet a fost un bun aliat impotriva raspandirii pulberilor. Chestie descoperita intamplator

post-214585-0-11786800-1424069752_thumb.jpg

post-214585-0-94544400-1424069770_thumb.jpg

post-214585-0-12935200-1424069789_thumb.jpg

post-214585-0-77995700-1424069814_thumb.jpg

post-214585-0-74151900-1424069834_thumb.jpg

post-214585-0-06441900-1424070409_thumb.jpg

Link spre comentariu

Foarte profi din partea DHL.Ma bate si pe mine gandul de ceva timp la un strung 180x300, sper sa ma hotarasc zilele astea. A mai comandat cineva pe del de la rc-machines.com? Ma cam gandesc la acesta:http://www.rc-machines.com/en/machine-tools/turning/lathe-230-v-100-mm-chuck1

DHL-ul a transportat si livrat marfa pe baza unui contract incheiat cu PAULIMOT. Initial am vrut freza SIEG Super X2P HiTorque Mill de la arceurotrade.co.uk. A fost imposibil, chiar si cu insistente. In rezumat, motivul a fost ca nu dispun de un transportator care sa aduca marfa in conditii bune. Se specifica in email-ul respectiv ca 90% din livrarile de masini au fost cu probleme. Daca se considera de interes am sa postez acel email. Ultimul raspuns al lor a fost cam asa: sa cumpar freza de la orice alt comerciant iar daca doresc sa cumpar accesorii de la ei, nu sunt probleme cu livrarea.

In ce priveste strungul pe care doresti sa-l cumperi, in special dupa ce a patit "suspectu", este greu de dat un sfat. Ma consider "norocos" cu CQ9318 Mini.

Link spre comentariu

Eu zic ca poti sa postezi email-ul. Eram destul de hotarat sa iau X2-ul si C3-ul de la arceurotrade, fiind cu brushless, dar nu au ridicat nici o problema cu transportul.

Data acestui emal: 19 septembrie 2014.

"Many thanks for your email.

The issue is not with finding a courier that will say "yes we can ship thegoods". The problem is that when the machine arrives with your father thereis a 90% chance that it will be badly damaged. We have experienced this onnumerous occasions with numerous different couriers.We have the option of using around 4 different couriers but none of thesecouriers are able to deliver the machine in 1 piece. The machine always getsdamaged due to mis-handling in transit.Unfortunately, we are do not offer the option of customers arranging theirown shipping.Please accept our apologies but are unable to assist you father with hismachine purchase requirements.If your father does purchase a machine from another supplier we would bemore than happy to consider orders for accessories for the machine.Again, please accept our apologies for being unable to assist you on thisoccasion.Kind RegardsYour Enquiries Team atArc Euro Trade Ltd."

Nefiind vorbitor de engleza nu pot oferi si traducerea.

Nu stiu daca este admis in limba engleza. Daca domnul moderator il considera nepotrivit il rog sa stearga aceasta postare.

Eu zic ca poti sa postezi email-ul. Eram destul de hotarat sa iau X2-ul si C3-ul de la arceurotrade, fiind cu brushless, dar nu au ridicat nici o problema cu transportul.

Transmisia prin curea si motorul brushless, m-au facut sa aleg SIEG Super X2P HiTorque Mill, dar n-a fost sa fie!

Link spre comentariu

Ciudat sa vinzi ceva si sa afirmi ca sunt 90% sanse sa livrezi podusul in stare proasta. Eu tot cam in perioada aia vroiam sa iau strungul si freza, incepusem cautarile inainte sa aibe ei campania cu reducerile din decembrie. Nu au zis nimic de probleme cu livrare. Plus ca sunt produse pe care odata primite e cam greu sa le returnezi la cat ar costa transportul inapoi.

Transmisia prin curea si motorul brushless, m-au facut sa aleg SIEG Super X2P HiTorque Mill, dar n-a fost sa fie!

La strung nu pare sa fie o problema lipsa de brushless. Mi se pare foarte ok cel normal, numai ca la rpm mic e lesinat, brushless-ul ar fi prestat mai bine.La freza insa si in gol e cam iritant zgomotul de la 1000rpm in sus. O conversie pe curea ar rezolva problema.Aia de la Paulimot e cu roti dintate si fara brushless? Editat de chas3
Link spre comentariu

Ciudat sa vinzi ceva si sa afirmi ca sunt 90% sanse sa livrezi podusul in stare proasta. Eu tot cam in perioada aia vroiam sa iau strungul si freza, incepusem cautarile inainte sa aibe ei campania cu reducerile din decembrie. Nu au zis nimic de probleme cu livrare. Plus ca sunt produse pe care odata primite e cam greu sa le returnezi la cat ar costa transportul inapoi.La strung nu pare sa fie o problema lipsa de brushless. Mi se pare foarte ok cel normal, numai ca la rpm mic e lesinat, brushless-ul ar fi prestat mai bine.La freza insa si in gol e cam iritant zgomotul de la 1000rpm in sus. O conversie pe curea ar rezolva problema.Aia de la Paulimot e cu roti dintate si fara brushless?

F207 are roti dintate din plastic, motorul este trifazat (fabricat in Germania) iar placa cu electronica este fabricata in Austria. Este destul de silentioasa, cred ca si rotile dintate din plastic contribuie la asta. Se aude un usor "bazait" de la convertizorul de frecventa, motorul nu se incinge deloc.

Link spre comentariu

@florianmro

Multumesc mult pentru poze, comentarii si mai ales pentru bunavointa si promptitudine! Am descarcat pozele si le-am pus la "rumegat". Cred ca strungul este CJ18. Am remarcat QCPT-ul de calitate!

Aceeasi observatie (ca si @chas3) in legatura cu frezarea in sania longitudinala: ce curaj!!!!

Nu stiu termenul, poate mai potrivit ar fi talpa saniei longitudinale. Daca citeste cineva care stapaneste terminologia sper sa ma ajute.

Cand mai demontezi "zona" respectiva, daca iti este la indemana, te rog mai pune o poza.

Multumesc inca odata!

Link spre comentariu

Eram destul de hotarat sa iau X2-ul si C3-ul de la arceurotrade, fiind cu brushless, dar nu au ridicat nici o problema cu transportul.

Dupa cum ai pus o serie de probleme, am crezut ca esti detinator de vreun strung mai mare care nu se incadreaza la categoria mini lathe.

Sa stii ca nici la mine nu a fost nici-o problema cu comanda, am primit un numar de comanda si instructiuni cu privire la o specificatie pe care trebuie s-o fac pe ordinul de plata si care sa faca legatura intre comanda si cel care plateste (cred ca merge automat). In momentul in care am efectuat plata "au sarit in sus" si a venit primul email generat de oameni. Au precizat ca nu pot onora comanda si ca nu au oprit nici-un ban! Banii au ramas blocati timp de 7 sau 8 zile. De la banca noastra am fost instiintat ca banii sunt blocati (de fapt nu au plecat nicaieri) pana cand banca din Anglia (cu care opereaza Arc Euro Trade Ltd.) nu recunoaste nulitatea tranzactiei.

Fac aceste precizari pentru cei sunt mai putin familiarizati cu tranzactiile "on line".

Link spre comentariu

Pai ce am zis de ti-a lasat impresia asta? Al meu e chiar mai mic decat CJ18 sau C3, are doar 300 intre varfuri.

Daca are 300 mm intre varfuri faci farte din club. Am observat ca te-ai mirat ca avansul minim automat este de 0.1 mm/rot si am crezut ca ai prin casa vreo dihanie de 1/2 tona.

La ce rebuturi produc eu cu CQ9318 Mini, ma mira nepotrivirea dintre universalul de 80 mm (diametrul maxim care al unei piese care trece prin universal este de 16 mm) si gaura prin axul principal care este de 20 mm. Dupa mine este mai important sa poti prelucra o piesa mai groasa decat neajunsul unui avans automat de 0.1 mm/rot. Daca finisarea (rugozitate mica) mai are leac, cand ai de invartit o piesa mai groasa de 16 mm sau 20 mm, lucrurile se complica.

Ce strung folosesti?

Link spre comentariu

Pai mie unul nu mi se pare ok finisajul la avans de 0.1mm. ndc74 are tot chinezesc, putin mai mare (are manete pentru schimbarea avansului) si are avans de 0.5mm din cate am inteles. Oricum se rezolva destul de usor cu un motor separat pentru avans.E un Optimum TU2004. Desi are cu 50mm mai putin intre varfuri decat un CJ18, care am inteles ca are 350mm, a venit standard cu universal de 100. Gaura prin axul principal este de 21mm, iar cea din universal numai retin 22mm parca.

Link spre comentariu

Pai mie unul nu mi se pare ok finisajul la avans de 0.1mm. ndc74 are tot chinezesc, putin mai mare (are manete pentru schimbarea avansului) si are avans de 0.5mm din cate am inteles. Oricum se rezolva destul de usor cu un motor separat pentru avans.E un Optimum TU2004. Desi are cu 50mm mai putin intre varfuri decat un CJ18, care am inteles ca are 350mm, a venit standard cu universal de 100. Gaura prin axul principal este de 21mm, iar cea din universal numai retin 22mm parca.

Da, este alta treaba! Cred ca nu ai avut mare lucru de facut ca sa-l pui in exploatare.

Cei 50 mm mai putin la distanta intre varfuri au fost luati de lungimea mai mare a papusii mobile. Chiar daca, fata de CJ, poti prelucra piese mai scurte, precizia este superioara. Este o clasa mai sus.

In schimb nu vei putea beneficia de crize de nervi, ca noi ceilalti, care ne asteptam la ceva si am primit altceva!!!! Cred ca "suspectu" este campion la ghinioane. 

Ce accesorii ai mai cumparat?

L-ai luat de la ROCAST sau din Germania?

Astea sunt scule, care intretinute tin mult si bine. Sa fii sanatos si sa te bucuri de el!!!!!!

Link spre comentariu

Nu l-am cumparat de nou, l-am luat de la un vecin impreuna cu o freza BF20 (ar trebui sa fie echivalentul Paulimot-ului tau, numai ca al tau zici ca e trifazic, iar pagina de pe site arata cateva kg in plus la a ta). Deocamdata cu strungul nu mi-am batut capul, l-am facut bucati ca sa il curat si am facut apoi cateva teste doar, pana nu imi vine QCTP-ul (care sper sa fie usor de adaptat) nu ma mai ating de el. Am mai lucrat cu tablite sub cutit pe strunguri romanesti, insa fiind operatiuni banale, cutitele erau deja puse, sau mai puneam eu rar cate unul. De placere nu as lucra cu tablite insa. QCTP-ul e estimat sa ajunga maine, insa fiind de abia in Ungaria conform tracking-ului, cred ca o sa fie tocmai joi.Cat despre precizie, eu unul am tot citit despre povesti fericite cu mini strung-uri chinezesti (Optimum-ul de fapt fiind tot chinezesc, numai ca probabil au un mic CTC in plus de isi permit sa afirme concentricitatea in specificatii). Adica nu ar trebui sa fie probleme grave cu ele.Cu asta de la Optimum zic mersi ca are rotile dintate din metal, insa:-motorul la rpm mic il opresti cu mana, cu toti cei 600W-daca ridici de toolpost in sus face un click, cum ca ar avea un 0.1mm sau ceva joc. Este in directia opusa cum e apasat cutitul in timpul lucrului, nu cred ca e o problema. La alte strunguri nu am indraznit sa trag, la asta facandu-l bucati, am aflat pe parcurs.Majoritatea accesoriilor le-am primit la gramada cu freza si strungul - con fix/rotativ, inimi atrenoare, doua mandrine MT2, set pensete pana la (sunt diferite de cele de la SP80 din cate am vazut la ndc74, nu stiu ce standard ar fi), alte nimicuri si o sacosa de cutite HSS. Mergea si o luneta, dar nu avea.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări