Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

monitor proview ma782k 700p

mihaitss

Postări Recomandate

• Răspunsuri 8
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• mihaitss

4

• Th3_uN1Qu3

2

• elmar

1

• riderinblack

1

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Defectul este in zona invertorului.

Simptomul este si el tipic de invertor, initial intra in functiune si apoi (cateva secunde) intra protectia.

Se poate, de asemenea, ca inlantuirea fenomenelor sa fi fost lampi uzate -> suprasolicitare invertor -> defectiune.

Adica daca il repari se poate sa se repete defectarea intr-un interval scurt.

Ai mai multe variante:

- sa schimbi ce este defect, daca poti identifica/verifica: controller, Mosfeti finali, trafo ferita, condensatori cam astea se pot duce.

- sa renunti la invertorul integrat si sa cumperi un modul invertor, costa sub 20 lei unul pentru 4 lampi. Este mai ieftin decat te-ar costa reparatia anterioara, mai ales ca timp si efort intelectual.

- sa convertesti backlightingul la LED.

Pentru primele 2 solutii ar fi bine daca schimbi si tuburile CCFL sau macar le inspectezi sa vezi daca au inele negre/gri la capete (atunci ar trebui schimbate). Atentie cum desfaci ecranul...

Link spre comentariu

Sincer, si eu am ajuns la concluzia ca mai degraba schimbi invertorul decat sa il repari pe cel existent, cel putin la monitoare si tv cu diagonala pana in 22". Se gasesc invertoare la 15-20 lei care inlocuiesc perfect pe cel vechi. Merge si comanda de luminozitate, doar sa stii unde sa o legi.

Insa e bine sa ai un invertor si cateva lampi de test ca sa fii sigur de unde e defectul (daca nu ai, cumperi un monitor cu displayul spart cu 20 lei, eu asa am facut acum cativa ani). Este posibil sa ai o lampa defecta, si de aia sa se fi ars invertorul. Sa nu te oftici c-ai dat banii degeaba cand iti face la fel cu unul nou. Chiar azi am schimbat o lampa intr-un TV/monitor Samsung de 22".

Editat de Th3_uN1Qu3
Link spre comentariu

lampile trebuie sa se potriveasca la 17' si doar atat sau doar de la displaye sparte, iar invertorul poate fi universal pe 2 lampi?

de la display spart de acelasi model 

Proview 700p 17 LCD Monitor
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări