bogdan546 Postat Noiembrie 3, 2008 Partajează Postat Noiembrie 3, 2008 Am gasit pe siteul elektor acest esr metru dar nu am putut downloada decit cablajul si fisierele hex Acolo pe site este si articolul in format pdf dar nu pot eu sa le downloadez deoarece am terminat creditele acordate http://www.elektor.com/esr-c-tester.57856.lynkx Link spre comentariu
Kuki Postat Noiembrie 3, 2008 Partajează Postat Noiembrie 3, 2008 Bogdan 546 :Acolo pe site este si articolul in format pdf dar nu pot eu sa le downloadez deoarece am terminat creditele acordate Ai PM. Link spre comentariu
bogdanbita Postat Noiembrie 3, 2008 Partajează Postat Noiembrie 3, 2008 Articolul din Elektor si doua poze cu ESR-ul meu. Link spre comentariu
bogdan546 Postat Noiembrie 3, 2008 Partajează Postat Noiembrie 3, 2008 L ai cumparat ? Link spre comentariu
MifTy Postat Noiembrie 4, 2008 Partajează Postat Noiembrie 4, 2008 Un site foarte interesant cu mai multe ESR-metre! Au si functia de tester de traf de FIT! Acum tocmai construiesc unul putin diferit de acestea,am sa revin cu detalii!http://ab2000.by.ru/"403. ?????? ??????."aka "marsh de-aici!!!"... m-am decis sa fac schema asta (mai ales ca aveam deja majoritatea pieselor, numai TL-ul nu... apropo, TL062 nu se mai fabrica, am luat TL072...): http://ludens.cl/Electron/esr/esr.htmlpareri??ah, si o intrebare: daca maresc frecventa ce se trece prin condensatorul de test, (100, 150 sau 200 khz), merita modificarea, sau e tot aia???@blue, cand postezi schema promisa?? Link spre comentariu
bogdanbita Postat Noiembrie 4, 2008 Partajează Postat Noiembrie 4, 2008 L ai cumparat ?Doar cablajul Link spre comentariu
blue Postat Noiembrie 4, 2008 Partajează Postat Noiembrie 4, 2008 ESR-ul analogic construit de mine a fost testat cu frecvente in intervalul 10-200Khz, optim lucreaza intre 40-100Khz, am ales 50Khz. MIfTy, schema postata de tine nu este prea grozava, citirea valorilor sub 3 ohm este dificila ,in schimb constructia este simpla , depinde cit esti de pretentios... Schema ESR-ului, cu scuze pentru intirziere : Link spre comentariu
bogdan546 Postat Noiembrie 4, 2008 Partajează Postat Noiembrie 4, 2008 Si cit a ajuns ? de la elektor ? ai programat picurile cu hexurile de pe site ?Si eu sint interesat de realizarea acestui esr si de aceea intreb Link spre comentariu
MifTy Postat Noiembrie 4, 2008 Partajează Postat Noiembrie 4, 2008 blue, poate ne dai si amanunte despre bobina si transformatorul folosite... sarma, nr de spire, miez, etc...eu m-am decis sa fac schema aia cu tl pentru ca aveam majoritatea pieselor disponibile deja... iar transformatorul ala nu este o piesa critica... Link spre comentariu
blue Postat Noiembrie 4, 2008 Partajează Postat Noiembrie 4, 2008 blue, poate ne dai si amanunte despre bobina si transformatorul folosite... sarma, nr de spire, miez, etc...eu m-am decis sa fac schema aia cu tl pentru ca aveam majoritatea pieselor disponibile deja... iar transformatorul ala nu este o piesa critica...Transformatoarele sint pe miezuri de ferita Siemens cu Al=400 folosite in niste echipamente de telecomunicatii . Initial erau transformatoare de cuplaj 600/600 Ohm, o infasurare are rezistenta de 60 Ohm si probabil 300- 500 sp/ diametrul 0,08mm dar din experienta pot spune ca se pot folosi si alte miezuri, important este un transfer de semnal de pe o impendanta relativ mare pe una foarte ,foarte MICA , urmat de o intercalare a reactantei condensatorului (de masurat)la un transformator identic, dar ridicator pt o detectie etc. In principiu fenomenul se poate simula si cu alte mijloace de pilda CI operationale, dar la 50Khz apar alte probleme asa ca am prefera o metoda mai sigura , aparent mai complicata .Daca doresti pe MP putem discuta amanunte... Link spre comentariu
MifTy Postat Noiembrie 4, 2008 Partajează Postat Noiembrie 4, 2008 mai degraba aici, sunt sigur ca vor fi multi interesati de amanuntele astea... Link spre comentariu
blue Postat Noiembrie 4, 2008 Partajează Postat Noiembrie 4, 2008 OK, cum pot ajuta ? Link spre comentariu
bogdanbita Postat Noiembrie 5, 2008 Partajează Postat Noiembrie 5, 2008 Si cit a ajuns ? de la elektor ? ai programat picurile cu hexurile de pe site ?Si eu sint interesat de realizarea acestui esr si de aceea intrebDa picurile sunt programate cu hexurile Elektor si cablajul a fost cumparat tot de pe site-ul lor(ai acolo toate datele,pret,transport etc.) Link spre comentariu
bogdan546 Postat Noiembrie 5, 2008 Partajează Postat Noiembrie 5, 2008 Stiti cumva daca se potriveste acest afisaj prezentat si in data sheet in locul celui indicat in atasamentul esr ? Link spre comentariu
bogdan546 Postat Noiembrie 16, 2008 Partajează Postat Noiembrie 16, 2008 Am observat unele defecte introduse la partea de cablaj acum mai sper ca macar hex-urile sa fie bune Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum