Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

ESR metru

Vizitator Uragan

Postări Recomandate

Un site foarte interesant cu mai multe ESR-metre! Au si functia de tester de traf de FIT! Acum tocmai construiesc unul putin diferit de acestea,am sa revin cu detalii!http://ab2000.by.ru/

"403. ?????? ??????."aka "marsh de-aici!!!"... :sparge: m-am decis sa fac schema asta (mai ales ca aveam deja majoritatea pieselor, numai TL-ul nu... apropo, TL062 nu se mai fabrica, am luat TL072...): http://ludens.cl/Electron/esr/esr.htmlpareri??ah, si o intrebare: daca maresc frecventa ce se trece prin condensatorul de test, (100, 150 sau 200 khz), merita modificarea, sau e tot aia???@blue, cand postezi schema promisa?? :)
Link spre comentariu

ESR-ul analogic construit de mine a fost testat cu frecvente in intervalul 10-200Khz, optim lucreaza intre 40-100Khz, am ales 50Khz. MIfTy, schema postata de tine nu este prea grozava, citirea valorilor sub 3 ohm este dificila ,in schimb constructia este simpla , depinde cit esti de pretentios... Schema ESR-ului, cu scuze pentru intirziere :

Link spre comentariu

blue, poate ne dai si amanunte despre bobina si transformatorul folosite... sarma, nr de spire, miez, etc...eu m-am decis sa fac schema aia cu tl pentru ca aveam majoritatea pieselor disponibile deja... iar transformatorul ala nu este o piesa critica...

Link spre comentariu

blue, poate ne dai si amanunte despre bobina si transformatorul folosite... sarma, nr de spire, miez, etc...eu m-am decis sa fac schema aia cu tl pentru ca aveam majoritatea pieselor disponibile deja... iar transformatorul ala nu este o piesa critica...

Transformatoarele sint pe miezuri de ferita Siemens cu Al=400 folosite in niste echipamente de telecomunicatii . Initial erau transformatoare de cuplaj 600/600 Ohm, o infasurare are rezistenta de 60 Ohm si probabil 300- 500 sp/ diametrul 0,08mm dar din experienta pot spune ca se pot folosi si alte miezuri, important este un transfer de semnal de pe o impendanta relativ mare pe una foarte ,foarte MICA , urmat de o intercalare a reactantei condensatorului (de masurat)la un transformator identic, dar ridicator pt o detectie etc. In principiu fenomenul se poate simula si cu alte mijloace de pilda CI operationale, dar la 50Khz apar alte probleme asa ca am prefera o metoda mai sigura , aparent mai complicata .Daca doresti pe MP putem discuta amanunte...
Link spre comentariu

Si cit a ajuns ? de la elektor ? ai programat picurile cu hexurile de pe site ?Si eu sint interesat de realizarea acestui esr si de aceea intreb

Da picurile sunt programate cu hexurile Elektor si cablajul a fost cumparat tot de pe site-ul lor(ai acolo toate datele,pret,transport etc.)
Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări