homer Postat Ianuarie 23, 2013 Partajează Postat Ianuarie 23, 2013 Nu, vorbesc de momentul cand pun condensator.Pe TL082 am urmatoarele tensiuni:TL082 cel de langa LM7805:1.0.342.0.063.0.064.-3.95.06.07.-0.288.5pe celalalt TL082 am asa:1. 2.32.0.33.0.84.-3.85.16.-0.67.4.288.5 Link spre comentariu
pinky Postat Ianuarie 23, 2013 Partajează Postat Ianuarie 23, 2013 Treaba e simpla glumeam.Trebuie sa verifici traseele si piesele pasive sa corespunda schemei. Apoi inlocuiesti integratele mici ) 082 si 393 ). Daca nici dupa aceea nu merge, atunci e PIC-ul defect.Doar tu esti in masura sa identifici defectul.Mi se pare ca nu ai facut masuratorile corect. Pe integrate trebuie sa ai tensiuni maxime de +5V / -5V. Probabil tu ai masurat fata de linia de -5V. Masuratorile le faci fata de 0V. Deci, refaci masuratorile. Nu as stii sa-ti zic daca sunt ok deoarece nu am niciun montaj deschis si nici nu-l mai deschid. Link spre comentariu
homer Postat Ianuarie 23, 2013 Partajează Postat Ianuarie 23, 2013 PIC-ul se comporta excelent si la citire si la scriere pe programator, nu mi-a dat nici un semn ca ar fi defect. Am sa incerc sa schimb din IC urile alea sa vad ce se intampla. Masuratorile le-am facut fata de 0V de la intrare. Link spre comentariu
pinky Postat Ianuarie 23, 2013 Partajează Postat Ianuarie 23, 2013 Montajul se alimenteaza prin 2 surse: o sursa de +5V si o sursa de -5V. Ai afisat urmatoarele masuratori :6.07.-0.288.5Sau astia nu sunt volti ? Nu ai voie sa ai mai mult de 5V + sau - . Nu ai de unde sa ai mai mult de 5. Link spre comentariu
homer Postat Ianuarie 23, 2013 Partajează Postat Ianuarie 23, 2013 E numarul la pini prima data, punct si valoarea in volti.Am inversat TL082 urile intre ele dar vad ca acum din semireglabil nu pot regla mai putin de 0.030ohm.Oare sa fie dus unu din astea ? Link spre comentariu
homer Postat Ianuarie 23, 2013 Partajează Postat Ianuarie 23, 2013 Am inlocuit CD4066, TL082-urile, LM393 dar tot la fel se manifesta. Link spre comentariu
pinky Postat Ianuarie 23, 2013 Partajează Postat Ianuarie 23, 2013 Mai verifica odata traseele si componentele pasive. Daca totul este in regula, inseamna ca PIC-ul este defect. Chiar daca poti sa-l programezi, nu inseamna ca nu are porturi defecte. Eu zic totusi sa mai verifici odata cu foarte mare atentie montajul. Daca poti sa faci o poza clara, te rog sa o pui pe forum. Poate vedem ceva ce ti-a scapat tie.Succes. Link spre comentariu
homer Postat Ianuarie 23, 2013 Partajează Postat Ianuarie 23, 2013 Am pus. Traseele nu arata cele mai curate, ca s-au mai prins mizerii de la sacaz pe ici colo cand am cositorit, dar eu din cate am vazut si am verificat de cateva ori nu am gasit urme de trasee intrerupte sau lipite intre ele din greseala. Link spre comentariu
pinky Postat Ianuarie 23, 2013 Partajează Postat Ianuarie 23, 2013 Din pacate nu mai am nicio idee. Esti pe cont propriu.Dupa cum vezi, multi useri au facut acelasi montaj ca si tine si le-a functionat. E adevarat ca nu din prima, de fiecare data a fost cate o piesa defecta sau cablajul cu probleme. Link spre comentariu
homer Postat Ianuarie 23, 2013 Partajează Postat Ianuarie 23, 2013 Am sa fac alta placa si am sa masor din nou toate componentele inainte de ale planta pe PCB ul nou.Pe schema apare un condensator de 47mF. E 47uF nu ? Link spre comentariu
pinky Postat Ianuarie 23, 2013 Partajează Postat Ianuarie 23, 2013 Daca vorbesti despre C13 de pe alimentarea cu 9V atunci da, este 47uF.Aici gasesti schema, cablajul si programul care trebuie incarcat in PIC : viewtopic.php?f=205&t=80189&p=1203621#p1203621Eu am facut cu alt cablaj asa ca nu iti pot spune mai nimic despre ce se vede in pozele tale.Sacazul il poti curata cu alcool izopropilic sau cu acetona de curatat unghiile de lac. Link spre comentariu
homer Postat Ianuarie 23, 2013 Partajează Postat Ianuarie 23, 2013 Am sa incerc maine sa fac un PCB nou. Avea Geomar o schema facuta acolo, am sa o fac pe aia si am sa verific si componentele pe masura ce le mut de pe o placa pe alta. IC-urile sunt bune, le-am luat pe toate noi azi. Daca nici asa nu vrea inseamna ca e defect ceva la PIC. Link spre comentariu
homer Postat Ianuarie 24, 2013 Partajează Postat Ianuarie 24, 2013 In TL431 nu ar trebui sa am tensiunea diferita pe anod de 5V ? La mine toate au aceeasi tensiune, 5V referinta si catodul si tot 5V si anodul, e normal ?Ideea e ca el imi masoara bine capacitatea si ESR-ul doar ca dispare dupa aproximativ 1 secunda valoarea de pe ecran, ca si cum s-ar reseta.Imi vine acusi un TL431 nou si il inlocuiesc sa vad ce zice si cu ala. Link spre comentariu
pinky Postat Ianuarie 24, 2013 Partajează Postat Ianuarie 24, 2013 La mine toate au aceeasi tensiune, 5V referinta si catodul si tot 5V si anodul, e normal ?Tot asa e si la mine.Pinul 8 al ambelor TL082 trebuie sa aiba intre -5V si -4V. Eu am schema cu ICL7660 iar pe linia de alimentare negativa am 4,1V si montajul merge bine. Link spre comentariu
homer Postat Ianuarie 24, 2013 Partajează Postat Ianuarie 24, 2013 Am inlocuit si 431 dar tot la fel. Deci nu e de la piesele astea.A mai ramas cablajul dar care cred ca totusi e ok ca l-am verificat de mai multe ori, quartul, PIC-ul sau vreun condensator desi i-am verificat pe toti, inclusiv rezistentele ca valoare cand le-am pus pe placa. Tranzistoriul e bun l-am verificat. Practic am inlocuit toate componentele de pe placa inafara de condensatori, rezistente si PIC.E ciudat totusi de ce se reseteaza dupa ce imi masoara, pentru ca valoarea obtinuta pentru o secunda e apropiata cu cea masurata pe capacimetru.Pinii 8 ai TL082-urilor din schema cu PIC16F877A se alimenteaza de la linia de 5V tensiune care o am si eu in circuit. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum