Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

ESR metru

Vizitator Uragan

Postări Recomandate

• 2 luni mai târziu...
  • 3 săptămâni mai târziu...

Schema ESR meter in format eagle, cu icl 7106, si cu doua tlc 272, partea de masura, fara partea de afisaj (care va fi postata in curand). De asemenea va urma si partea de pcb.

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

Schema ESR meter in format eagle, cu icl 7106, si cu doua tlc 272, partea de masura, fara partea de afisaj (care va fi postata in curand). De asemenea va urma si partea de pcb.

Daca o sa apara si partea de pcb cred ca am sa il fac si eu pe asta
Link spre comentariu

Comutatorul de domenii este pus pe 0-1 ohm deci ESR-ul va fi de 0.3 ohm, pt capacitatea de 33 micro o valoare f. buna!

Daca 0,3 ohm este ok pt. un electrolitic de 33uF, cat ar fi normal pt. un nepolarizat(3X10uF polipropilena)?
Link spre comentariu
  • 3 săptămâni mai târziu...

am realizat si eu ESR-metrul de aici http://www.niqro.lx.ro/ESR.htm, insa dupa finalizare surprize nu functiona ! am stat am privit schema si nu imi venea nik in minte, dupa cateva consultari cun netul am descoperit o micra greseala pe site : R13 este inversat cu R15 si viceversa :smt005 . apropo stie cineva cum functioneaza acest ESR-metru ca eu nu am reusir sa inteleg prea mare lucru . intradevar imi indica rezistenta marita a condului dar nu stiu si cu cat e marita (din 5 buc. de condensatoare noi nici unul nu avea ESR-ul identic cu altul)

ma gandesc sa-l experimentez si pe acesta download/file.php?id=14851

p.s. ce fraier am fost cand am cumparat un Ci TLC271 cu 8 lei :smt005

Link spre comentariu

Pune in locul cond. electrolitic o rezist. reglabila 0-5 ohm si regleaz-o pina in dreptul indicatiei corespunzatoare cond. astfel faci o conversie simpla, poti sa i-ti etalonezi in modul acesta scala!

Link spre comentariu

aha merci blue, ma gandeam s eu la solutia asta dar nu am gasit printre piese o rez variabila de valoare mica 0-5 ohmi (max 10 ohmi) care sa nu fie bobinata. cele bobinate parca stiu ca se comporta nu tocmai liniar la frecvente inalte, sau spun porcarii deoarece frecventa nu e chiar sa mare !

Link spre comentariu
  • 3 luni mai târziu...

Ca sa imi aduc aminte cum e sa te frigi la buricele degetelor m-am pus pe lipit kitul acesta.

Posted Image

... placuta montata

Posted Image

Posted Image

incepe calibrarea aparatului ...

Posted Image

pentru calibrare, kitul contine doua rezistente de 82R si 5.6R ...

Posted Image

Posted Image

Posted Image

restul imaginilor arata cateva masuratori cu ce mi-a venit in mana la ora aia (2.00 am) :smt047

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Cu plecaciune, aduc multumiri lui tibi, alias tvicol :band

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări