Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

ESR metru

Vizitator Uragan

Postări Recomandate

Am vazut ca acela construit de tine masoara si capacitatea. Acela vad ca foloseste un microcontroler, care banuiesc ca trebuie programat pe PC nu ?Se poate masura cu el direct pe circuit ESR-ul, pentru ca mie asta mi-ar trebui practic ?E cam multa bataie de cap totusi si iese cam scump, ca e si microcontroler-ul si display-ul LCD.Mie mi-ar trebui ceva simplu, analogic vreau, cum sunt in linkurile din postul meu anterior.

Link spre comentariu

ESR-C metru masoara capacitatile si ESR-ul condensatorilor in circuit si in afara circuitului. Iti afiseaza capacitatea si ESR-ul. In plus il poti folosi si ca miliohm-metru pentru a localiza un scurt-circuit. Masurarea se face instant si cu precizie buna. Odata ce te inveti sa lucrezi cu el nu te mai desparti de el. Diferenta este ca intre un TV alb-negru si un LCD 3D. La ambele vezi imagine dar diferenta este evidenta.Constructia nu este tocmai simpla, de aceea iti recomand sa cumperi unul gata facut. Am vazut aici pe forum, unul gata facut si calibrat cu tot cu transport, la 100 lei. As zice ca e pomana. Eu stiu cat am lucrat la el si cat de mult m-a ajutat si cu siguranta valoreaza mai mult de 100 lei. Pe e-bay gasesti de firma cu 90 euro.

Link spre comentariu

Da, asa e cum zici tu. Dar eu as vrea un capacimetru ce masoara de la valori mai mici de 1uF pe cand acest aparat nu o face. Deci cred ca o sa raman la achizitia unui capacimetru care e vreo 60lei si masoara de la 0,1pF si construirea unui ESR, pentru ca nu imi trebuie sa fie prea performant, ma intereseaza doar sa aflu daca condensatorul are un ESR bun sau e "prajit". Asa ca o schema din alea 2 e foarte ok pentru mine, mai ales ca nu o sa-l folosesc prea des si nu o sa isi scoata investitia.

Deci astept pareri sau sugestii (daca considerati ca nu sunt ok cele prezentate in linkuri), in construirea unui ESR ieftin, care sa ofere o imagine de ansamblu a unui condensator.

Ah, uitasem de asta:

http://www.neoteo.com/medidor-de-esr-esr-meter

ce parere aveti ?

Link spre comentariu

M-am decis pana la urma sa fac ESR-metru-ul de aici http://www.mario001.de/elektronik/schal ... meter.html. Chiar daca are cateva cablaje si pe partea de sus nu e problema, ca se pot trage usor cu fir pentru ca sunt putine trasee.

Cu ce se pot inlocui TLC274CN si 4049-ul pentru ca de unde vreau sa imi fac comanda nu le gasesc?

Vad ca pe site nu sunt puse si conexiunile de deasupra, ma poate ajuta cineva ce a construit acest ESRmetru va rog ?

Multumesc.

*Sorry de post dublu dar au trecut aprox 24 ore de la ultimul meu post. Mersi

Link spre comentariu

Daca ai service de repartii tv si nu numai, eu zic sa-ti cumperi unul gata facut, eu asa am facut, am cumparat de la colegul IORA acum vreo 3-4 luni si vreau sa-ti zic ca si-a scos banii inzecit, iti usureaza munca foarte, foarte mult.

Link spre comentariu

Daca ai service de repartii tv si nu numai, eu zic sa-ti cumperi unul gata facut, eu asa am facut, am cumparat de la colegul IORA acum vreo 3-4 luni si vreau sa-ti zic ca si-a scos banii inzecit, iti usureaza munca foarte, foarte mult.

In urma cu treizeci de ani am construit primul ESR, este adevarat nu prea eficient dar a meritat...
Link spre comentariu
  • 4 săptămâni mai târziu...

Am terminat de construit ESR-metru-ul, acum functioneaza bine.O mica problema totusi. Cea mai mica valoare la care ajunge e 0.19 la calibrarea din R21 .De ce oare ?

Cum ti-a spus colegul pune fire litate de 1.5mm si funt OK.Asa am facut si eu.
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări