laurentiufocsani Postat Iunie 29, 2012 Partajează Postat Iunie 29, 2012 sall..daca inlocuim testerul analogic cu un tester digital, schema functioneaza la fel?..... Link spre comentariu
Spitfire Postat Iulie 1, 2012 Partajează Postat Iulie 1, 2012 sall..daca inlocuim testerul analogic cu un tester digital, schema functioneaza la fel?.....Daca puneti in paralel cu bornele multimetrului digital un rezistor de 10 Kohmi, da.Dar tot mai simplu e cu un microampermetru de 100uA... Link spre comentariu
Vizitator Postat Iulie 13, 2012 Partajează Postat Iulie 13, 2012 Salut.Ii rog pe cei mai experimentati la electronica si la constructia acestui aparat sa-mi spuna si mie daca circuitul integrat CD 4066 il pot inlocui cu TC4066BP.Va multumesc.Atasez datasheeturile: cd 4066.pdf TC4066.pdf Link spre comentariu
vasile eugen Postat Iulie 13, 2012 Partajează Postat Iulie 13, 2012 Salut.Ii rog pe cei mai experimentati la electronica si la constructia acestui aparat sa-mi spuna si mie daca circuitul integrat CD 4066 il pot inlocui cu TC4066BP.Va multumesc.Atasez datasheeturile:incearca linistit Link spre comentariu
Vizitator Postat Iulie 22, 2012 Partajează Postat Iulie 22, 2012 Salut din nou.Daca tot ma apuc de treaba,as face varianta ce masora si bobine ,frecventa ,capacitati mici,generator de bare.Tote foarte utile.A incercat-o cineva mai experimentat?Merge? Link spre comentariu
vasile eugen Postat Iulie 22, 2012 Partajează Postat Iulie 22, 2012 Salut din nou.Daca tot ma apuc de treaba,as face varianta ce masora si bobine ,frecventa ,capacitati mici,generator de bare.Tote foarte utile.A incercat-o cineva mai experimentat?Merge?Am in test " EPE LFC meter" pe capacitati este ok,am masurat de la picofarati la microfarati (4.700uFtestat),dar pe frecvete inca nu am avut timp sa fac proba.La bobine de valori mai mici este toleranta mai mica iar la valori mai mari este diferita valoarea. Link spre comentariu
Vizitator Postat Iulie 22, 2012 Partajează Postat Iulie 22, 2012 Multumesc pentru raspuns.Poate ne tii la curent cu evolutia lucrarii.Stii cumva intre ce limite ar masura frecventa?Despre generatorul de bare ce poti spune? Link spre comentariu
vasile eugen Postat Iulie 22, 2012 Partajează Postat Iulie 22, 2012 Multumesc pentru raspuns.Poate ne tii la curent cu evolutia lucrarii.Stii cumva intre ce limite ar masura frecventa?Despre generatorul de bare ce poti spune?generator de bare nu am testat. Link spre comentariu
augustin Postat August 2, 2012 Partajează Postat August 2, 2012 Sanatate .. Am construit si eu varianta cu PIC16F876A .... Dar ma confrunt cu o problema ... pe ESR imi masoara perfect ... am incercat cu diverse rezistente si imi arata valoarea lor foarte bine ... Dar orice condensator as pune la borne imi masoara doar esr-ul .. La CX raman liniile alea :CX - - - .. fara sa afiseze nici o valoare ,chiar si eronata daca ar fi , dar nu afiseaza nimik ? Oare dece masoara doar ESR-ul si CX nici o valoare nu indica? Link spre comentariu
iora Postat August 2, 2012 Partajează Postat August 2, 2012 masurarea este independenta esr fata de capacitate. verifica cu atentie traseele si polarizarile .le gasesti in schema atasata Link spre comentariu
augustin Postat August 3, 2012 Partajează Postat August 3, 2012 Sanatate!! se pare ca era defect mosfetul .. desi pe aparat arata bun... lam schimbat cu un irfz44... acum masoara si CX .. dar eronat .. am inteles cum intru in meniul de calibrare .. dar nu stiu cetrebe sami indice... De exemplu pe scala de CX pot sa modific din + si - intre valorile astea: 0.000 pana la 5.999 .. deci daca pun un condensator de 100uf la borne .. cat trebuie sa reglez din + sau -? .. pe scala de 1r am pus o rezistenta de 0,33 .. si am reglat sami indice 0.330 .... dar pe scala de 10r daca pun o rezistenta de 10r dinou nu stiu cat trebuie sami indice daca pot rega intre valorile de 0.000 si 5.999 Link spre comentariu
pinky Postat August 3, 2012 Partajează Postat August 3, 2012 Undeva in paginile anterioare s-a detaliat procedura de calibrare.Spor la citit. Link spre comentariu
Vizitator Postat August 13, 2012 Partajează Postat August 13, 2012 Salut.Am construit su eu Esr-capacimetrul.Capacitati masura bine.Esr-ul era aproape dublu.Am schimbat integratele,procesorul,Tl 413 ,4 exemplare,am reprogramat,am recitit topicul,dar tot asa.Am abandonat si dupa ceva timp mi-am amintit ca nu am gasit sub nici o forma rezistenta de 180 ohmi pentru R2 si am pus 120.Diferenta intre ce masura si cea a rezistentei parea cam proportionala.Cum am pus cam 200 ohmi(parca era un facut si 180 nu gaseam nici din bucati) a mers bine.In concluzie ,va dati seama de insemnatatea curentului constant (de masura)din colectorul lui VT1.In loc de 30 K am pus 33,in loc de 3 K am pus 3,3 (fara sa modific corespunzator si rezistentele de 1K si cea de 10 K si se poate regla bine si asa. Link spre comentariu
homer Postat Septembrie 12, 2012 Partajează Postat Septembrie 12, 2012 Buna ziua. As dori sa construiesc un ESR-metru. Din cate am citit in cele 35 de pagini dinainte, cele care mi se par cele mai simple si ar iesi ieftine ca pret-componente sunt http://members.shaw.ca/swstuff/esrmeter.html si http://kakopa.com/ESR_meter/index.html Care ati recomanda sa il construiesc ? Primul are alimentare de 5V, al 2lea de 9V, dar nu e problema alimentarea, deoarece aceasta o voi face de la o sursa de tensiune reglabila. Ca instrument de masura analog ce pot folosi, ca vad ca in scheme e trecut si un VUMetru si un Microampermetru de 50uA ? Multumesc ! Link spre comentariu
pinky Postat Septembrie 12, 2012 Partajează Postat Septembrie 12, 2012 Eu l-am construit pe primul si nu am fost deloc multumit de el. La masuratoarea unui condensator umflat imi arata valoare foarte apropiata de cea a unuia nou. Al doilea functioneaza pe acelasi principiu dar nu stiu care este acuratetea lui. Dupa ce am incercat vreo 4-5 scheme, am ramas la acesta: http://kripton2035.free.fr/digital%20es ... ssian.html care este luat de aici: http://pro-radio.ru/measure/3288/ Un user de pe acest forum a dezbatut mai pe larg acest aparat: viewtopic.php?f=205&t=80189 Acest aparat merita din plin efortul. Daca nu te incumeti, vezi ca sunt useri care au la vanzare acest aparat la preturi accesibile. Face toti banii !!! Mai multe scheme de ESR-metre gasesti aici: http://kripton2035.free.fr/esr-repository.html Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum