Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

ESR metru

Vizitator Uragan

Postări Recomandate

Si eu am patit la fel cand nu am stiut cum se intra in meniul de calibrare,am tot apasat pe acolo pe butoane in toate combinatiile si mi-a si facut niste setari i-mi aparea pe afisaj ceva EEPROM....asa l-am dereglat de nu am mai putut face nimic cum trebe nici dupa ce am stiu sa intru in meniul de calibrare,asa ca am scos picu si l-am reprogramat din nou,dupa care a mers .Eu personal sint foarte multumit de aparat ,am facut mai multe variante de aparate tip cap+esr dar de asta sint cel mai multumit ,mai am un cablaj facut varianta cu smd si cred ca-l fac si pe ala sa am 2 una la lucru si una acasa, da' pe ala o sa-l fac cu pic 16f876.Recomand tuturor care vor sa-si faca un asemenea aparat(cap+esr).Numai bine. :da

Link spre comentariu

Si eu am patit la fel cand nu am stiut cum se intra in meniul de calibrare,am tot apasat pe acolo pe butoane in toate combinatiile si mi-a si facut niste setari i-mi aparea pe afisaj ceva EEPROM....asa l-am dereglat de nu am mai putut face nimic cum trebe nici dupa ce am stiu sa intru in meniul de calibrare,asa ca am scos picu si l-am reprogramat din nou,dupa care a mers .Eu personal sint foarte multumit de aparat ,am facut mai multe variante de aparate tip cap+esr dar de asta sint cel mai multumit ,mai am un cablaj facut varianta cu smd si cred ca-l fac si pe ala sa am 2 una la lucru si una acasa, da' pe ala o sa-l fac cu pic 16f876.Recomand tuturor care vor sa-si faca un asemenea aparat(cap+esr).Numai bine. :da

crezi ca eu nu l-am zapacit la fel?Am bagat softul de cel putin 20 de ori pana sa ma prind cum se intra in meniul de calibrare dar dupa ce am inteles ,totul s-a "luminat",ca sa zic asaDe fapt era aceeasi metoda de calibrare ca si la LCF-metrul pe care-l facusem dupa schema aceasta dar m-am "prins" mai greu,asta e.
Link spre comentariu

Buna dimineata Eu m-amprins cum se intra in meniuri nu asta e problema.Sint sigur ca am plantat corect componentele si sint sigur pe calitatea lor. a gindesc sa nu fie si alta greseala pe cablaj in afara de traseul de masa lipsa. Eu am folosit cablajul dn pdf-ul pus de nel65 la pagina 25 de aici. A mai folosit cineva exact acest cablaj? Am sesizat ca au fost rearanjate portile din 4066 dar pare corect restul nu am mai verificat, am crezut ca este ok daca nu s-a vaitat nimeni. In concluzie: a folosit cineva acest cablaj?? Acuma nu sint acasa, dar miine ii mai fac o verificare dupa care abandonez definitiv sau incerc alta versiune depcb.Emil.

Link spre comentariu

cablajul nu mai are nicio greseala iar cea mentionata nu este importanta ,eu tot asa l-am facut,de fapt condensatoarele fixe sunt puse intre +5V si -5V iar intre ele se formeaza un fel de masa virtuala la care se leaga condensatorul electrolitic-functioneaza perfect si asa ,dar si daca se conecteaza acest punct de masa vituala la masa generalaSpuneti-ne ce arata pe afisaj cu bornele libere ,cu ele in scurt, cu rez. sub 1 ohm ,cu o rez de 10 ohm ,si cu un condensator de 1000uF , poate ne dam seama impreuna care este problema de nu functioneaza . La cele facute de mine calibrarea am facut-o in limitele a 0.900-1.100LE .foarte,foarte foarte probabil aveti un scurt pe placa sau traseu intrerupt chiar al intrarea in pad astfel incat lipitura este frumoasa dar traseul este intrerupt la baza padului respectiv.Asa am patit eu cu cel putin 10 lipituri deoarece padurile sunt suficient de mari si de apropiate ca sa se atinga fludorul de la unul la altul dar si suficient de mici astfel incat gaurirea cu burghiu de 1 mm sa intrerupa traseul la baza padurilor,practic trebuie burghiu de 0.7 sau 0.8 mm maxim

Link spre comentariu

Gaurile sint date cu 0.7, burghiu cu carbura care taie bine, cablajul este facut cu fotorezist, pare OK dar voi verifica asa cum am spus cind ajung acasa. Ca idee, la condensatori arata bine in mod sigur iar la rezistente ceva mai utin de jumatate pe ambele game. ex. 6.8 ohmi o indica 2,8 si ceva zecimale. La fel si pe scala de un ohm indica ceva mai putin de jumatate. se poate corecta dar e aiurea un factor de calibrare de 2,2.

Link spre comentariu

tot eu,mi-am adus aminte ca pusesem la un exemplar in loc de condensatorii de 4.3nF unii de 47nF si masura aiurea,dupa ce i-am scos de tot, functiona perfect(e vorba de cei din jurul lui 4066)

Link spre comentariu

Buna dimineata Eu m-amprins cum se intra in meniuri nu asta e problema.Sint sigur ca am plantat corect componentele si sint sigur pe calitatea lor. a gindesc sa nu fie si alta greseala pe cablaj in afara de traseul de masa lipsa. Eu am folosit cablajul dn pdf-ul pus de nel65 la pagina 25 de aici. A mai folosit cineva exact acest cablaj? Am sesizat ca au fost rearanjate portile din 4066 dar pare corect restul nu am mai verificat, am crezut ca este ok daca nu s-a vaitat nimeni. In concluzie: a folosit cineva acest cablaj?? Acuma nu sint acasa, dar miine ii mai fac o verificare dupa care abandonez definitiv sau incerc alta versiune depcb.Emil.

Eu am folosit acest cablaj pus de nel65,si nu am avut probleme de genu asta.Cu stima.
Link spre comentariu

Incearca sa inlocuiesti Q1, Q2, D1, D2, D3, asigura-te ca semireglabilul R4 e de aprox 22Ko, din R4 faci reglajul astfel incat cu testerele in scurt sa iti arate valoare peste ESR=0,000. Daca iti arata 0,000 , este foarte posibil ca de fapt sa inregistreze valoare negativa pe care nu poate sa o afiseze ( logic, rezistenta negativa nu stiu sa existe :nas:

Gaurile sint date cu 0.7, burghiu cu carbura care taie bine, cablajul este facut cu fotorezist, pare OK dar voi verifica asa cum am spus cind ajung acasa. Ca idee, la condensatori arata bine in mod sigur iar la rezistente ceva mai utin de jumatate pe ambele game. ex. 6.8 ohmi o indica 2,8 si ceva zecimale. La fel si pe scala de un ohm indica ceva mai putin de jumatate. se poate corecta dar e aiurea un factor de calibrare de 2,2.

Link spre comentariu

Multumesc de raspuns.diodele si tranzistorii i-am tot schimbatcu reglajul de 0 m-am prins, este facut corecttl431 nu l-am schimbat dar pe perioada cit este comandat stabilizaeaza 2,5V cit scrie in documentatie. Concluzia este ca sint eu cel mai prost de pe aici.... Solutia cea mai sigura este sa fac alt montaj cind o sa am timp si sa vad cum se comporta, dar ieri am constatat ca nu mai am socluri cu 28 de pini pentru controler.Apropo, exista elemente nelineare care in anumite situatii prezinta o rezistenta negativa, aici e de vina controlerul care nu stie sa afiseze aceasta tensiune. Daca il fac sa mearga, ii proptesc si un detector fara prag ca sa arate tot timpul valori pozitive.Emil

Link spre comentariu

sa incercati sa scoateti condensatoarele de 4.3nF de la 4066 si vedeti ce zice fara elemerge perfect varianta cu doua socluri de 14 pini ,puse cap in cap

Link spre comentariu

Le-am scos aseara. Cam tot aia arata, eventual citeodata indica si un condensator de 198.000 de micro!!!Cred ca mai rapid fac alt cablaj tot am filmul facut si trag concluzii.In ce priveste soclul, am sir de pini augat nu este chiar o problema, dar cautam un motiv sa nu ma apuc de el pentru ca am de terminat doua analizoare de antena.Multumesc inca odata!

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări