Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

ESR metru

Vizitator Uragan

Postări Recomandate

Daca o sa am timp o sa fac si eu niste masuratori cand ajung acasa ( in principal amplitudinea semnalului dupa buffer-e ).

Am obtinut pentru schema de mai sus dupa cum urmeaza : 300mVpp dupa buffere ( in schema precizeaza 250mVpp) si o frecventa de 100kHz semnal dreptunghiular . In aceste conditii se poate atinge cap de scala cu intrarea in scurt .
Link spre comentariu
  • 2 luni mai târziu...
  • 2 săptămâni mai târziu...

Daca o sa am vreme o sa incerc o adaptare a aparatului ESR-PR4 ca sa masoara pana la 0.001. Insa va zic din start, si daca o sa mearga (mie frica ca nu), nu o sa aiba precizia ce are la domeniile actuale.Daca intretimp gasiti un alt aparat care va sadisface nevoile, va rog sa ma anuntati ca sa nu mai pierd vremea degeaba.

Link spre comentariu

Daca vrei sa incerci sa ridici performanta de masurare la valorile mici, in functie de rezultat eu sunt interesat. Stiu ca prototipurile sunt scumpe, asa ca totusi va depinde si de pret... acum fiind o perioada proasta, cu lucrari si incasari putine ... :(Poate ar fi mai bine sa discutam pe privat.

Link spre comentariu

mi-am amintit c? spunea cineva c? înlocuise un 2n2222 cu un bc 338,am inlocuit 2N2222 cu BC337 si R14 de 10kohmi cu un rezistor semireglabil de 10kohmi,acesta este ce spunea cinevaBC337 are hfe 630 fata de 300 cat are 2N2222mi-am batut capul si eu sa construesc un ESR-metru dar intr-o zi am verificat un cond electrolitic care cu ESR-metrul si capacimetrul rezulta ca este bun,dar pus la curentnu era bun si-mi ardea siguranta si ,,mi-am amintit c? spunea cineva c? mai bine schimbi cu altii noi si nu mai pierzi vremea si faci si o treaba bunava salut pe toti si va doresc numai sanatate la toti ca de restul cum putem :da

Link spre comentariu

Nelutu, cand un condensator costa 7 milioane nu te apuci sa-l schimbi ca pe un BC-u sau un 10uF (7 milioane fiind un pret mediu, sunt altii si mai scumpi).Problema este ca si cei care ii pui in loc trebuie masurati, iar un esr-metru poate ajuta.

Link spre comentariu

Nelutu, cand un condensator costa 7 milioane nu te apuci sa-l schimbi ca pe un BC-u sau un 10uF (7 milioane fiind un pret mediu, sunt altii si mai scumpi).Problema este ca si cei care ii pui in loc trebuie masurati, iar un esr-metru poate ajuta.

Care dreaq costa atat ,si cine da banii astia? Cu un capacimetru bun nu se rezolva? Daca are pierderi in tensiune(adica dupa 35v),Eu nu inteleg rostul esr.Merci
Link spre comentariu

Salutari!esr nu este acelas lucru cu "pierderile" unui condensator asa ca un capacimetru nu le va observa. pentru colegul cu siguranta arsa: intradevar daca condensatorul este in scurt esr-metrul il vede bun daca este de vloare foarte mare, daca e de valoare mica te prinzi cind vezi indicatia aproape de capatul scalei. oricum cond. in scurt presupun ca stim sa-i indentificam prin alte metode. nici inlocuirea cu unii noi nu este sigura tinind cont de calitatea acestora, plus faptul ca va creste consumul de materiale iar daca clientul este de fata, in cazul depanarii desigur va sesiza faptul ca se " bijbie " inlocuind pe rind componente si urmarind efectul. Personal, daca am de ales sa depanez un color fara esrmetru sau fara aparat de masura, ma voi lipsi mai degraba de cel din urma.Cele bune, Emil

Link spre comentariu

Am reusit si eu sa termin ESR-ul de la elektor insa cu o problema.Capacitatile le masoara perfect insa problema e cand comut pe ESR. Sta 2 sec sau mai putin si se schimba in modul CAPACITY, bineinteles nemasurind valoarea esr. A mai patit cineva asa ceva ?

Link spre comentariu

Salutari!esr nu este acelas lucru cu "pierderile" unui condensator asa ca un capacimetru nu le va observa. pentru colegul cu siguranta arsa: intradevar daca condensatorul este in scurt esr-metrul il vede bun daca este de vloare foarte mare, daca e de valoare mica te prinzi cind vezi indicatia aproape de capatul scalei. oricum cond. in scurt presupun ca stim sa-i indentificam prin alte metode. nici inlocuirea cu unii noi nu este sigura tinind cont de calitatea acestora, plus faptul ca va creste consumul de materiale iar daca clientul este de fata, in cazul depanarii desigur va sesiza faptul ca se " bijbie " inlocuind pe rind componente si urmarind efectul. Personal, daca am de ales sa depanez un color fara esrmetru sau fara aparat de masura, ma voi lipsi mai degraba de cel din urma.Cele bune, Emil

Succes.Chia as vrea sa te vad la client daoar cu un esr :ras:
Link spre comentariu

Salutari!

esr nu este acelas lucru cu "pierderile" unui condensator asa ca un capacimetru nu le va observa. pentru colegul cu siguranta arsa: intradevar daca condensatorul este in scurt esr-metrul il vede bun daca este de vloare foarte mare, daca e de valoare mica te prinzi cind vezi indicatia aproape de capatul scalei. oricum cond. in scurt presupun ca stim sa-i indentificam prin alte metode. nici inlocuirea cu unii noi nu este sigura tinind cont de calitatea acestora, plus faptul ca va creste consumul de materiale iar daca clientul este de fata, in cazul depanarii desigur va sesiza faptul ca se " bijbie " inlocuind pe rind componente si urmarind efectul. Personal, daca am de ales sa depanez un color fara esrmetru sau fara aparat de masura, ma voi lipsi mai degraba de cel din urma.

Cele bune, Emil

Subscriu!

Poti pierde ORE, tatonari inutile, nimic altceva in afara de ESR-metru nu te ajuta!Am ramas stupefiat descoperind condensatori "brand", Cornell-Dubilier, Elna, Sanyo Oscon care erau PRAF, tot asa cum am descoperit Rubycon de 25 de ani in perfecta stare.Capacimetrul simplu nu spune nimic!

Link spre comentariu

Succes.Chia as vrea sa te vad la client daoar cu un esr :ras:Rizi....degeaba!Esrmetre made by me sint folosite inclusiv in 2 service-uri motorola nu mai vorbesc de cite au plecat in germania si ungaria. Simple, analogice fara lcd-uri si ulei de sarpe. oricum sintem intr-o tara democrata si fiecare este liber sa creada ce vrea.Cele bune, Emil

Link spre comentariu

nu toate capacimetrele masoara in acelasi fel condensatoarele.am o chinezarie care masoara in frecventa si isi face toti banii.Marele Savant da mai multe detalii despre ESR-ul tau, eu ma chinui cu unul, tot home made, cam prost proiectat.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări