sho_gun Postat Noiembrie 16, 2009 Partajează Postat Noiembrie 16, 2009 Daca o sa am timp o sa fac si eu niste masuratori cand ajung acasa ( in principal amplitudinea semnalului dupa buffer-e ). Link spre comentariu
sho_gun Postat Noiembrie 16, 2009 Partajează Postat Noiembrie 16, 2009 Daca o sa am timp o sa fac si eu niste masuratori cand ajung acasa ( in principal amplitudinea semnalului dupa buffer-e ).Am obtinut pentru schema de mai sus dupa cum urmeaza : 300mVpp dupa buffere ( in schema precizeaza 250mVpp) si o frecventa de 100kHz semnal dreptunghiular . In aceste conditii se poate atinge cap de scala cu intrarea in scurt . Link spre comentariu
rauldan2005 Postat Ianuarie 26, 2010 Partajează Postat Ianuarie 26, 2010 Am decis si eu ca am nevoie de un ESR.Care e cea mai buna schema digitala de pe aici?As fi foarte recunoscator daca ma puteti ajuta,,,, Link spre comentariu
Shambala Postat Februarie 4, 2010 Partajează Postat Februarie 4, 2010 Am nevoie de un ESR-metru care sa masoare [si] in plaja 0,001ohmi - 1 ohm.Stiti vreun model care reuseste aceasta performanta - la un pret inca ne-prohibitiv ? Link spre comentariu
nume_inexistent Postat Februarie 5, 2010 Partajează Postat Februarie 5, 2010 Daca o sa am vreme o sa incerc o adaptare a aparatului ESR-PR4 ca sa masoara pana la 0.001. Insa va zic din start, si daca o sa mearga (mie frica ca nu), nu o sa aiba precizia ce are la domeniile actuale.Daca intretimp gasiti un alt aparat care va sadisface nevoile, va rog sa ma anuntati ca sa nu mai pierd vremea degeaba. Link spre comentariu
Shambala Postat Februarie 5, 2010 Partajează Postat Februarie 5, 2010 Daca vrei sa incerci sa ridici performanta de masurare la valorile mici, in functie de rezultat eu sunt interesat. Stiu ca prototipurile sunt scumpe, asa ca totusi va depinde si de pret... acum fiind o perioada proasta, cu lucrari si incasari putine ... :(Poate ar fi mai bine sa discutam pe privat. Link spre comentariu
nelutu Postat Februarie 6, 2010 Partajează Postat Februarie 6, 2010 mi-am amintit c? spunea cineva c? înlocuise un 2n2222 cu un bc 338,am inlocuit 2N2222 cu BC337 si R14 de 10kohmi cu un rezistor semireglabil de 10kohmi,acesta este ce spunea cinevaBC337 are hfe 630 fata de 300 cat are 2N2222mi-am batut capul si eu sa construesc un ESR-metru dar intr-o zi am verificat un cond electrolitic care cu ESR-metrul si capacimetrul rezulta ca este bun,dar pus la curentnu era bun si-mi ardea siguranta si ,,mi-am amintit c? spunea cineva c? mai bine schimbi cu altii noi si nu mai pierzi vremea si faci si o treaba bunava salut pe toti si va doresc numai sanatate la toti ca de restul cum putem Link spre comentariu
Shambala Postat Februarie 6, 2010 Partajează Postat Februarie 6, 2010 Nelutu, cand un condensator costa 7 milioane nu te apuci sa-l schimbi ca pe un BC-u sau un 10uF (7 milioane fiind un pret mediu, sunt altii si mai scumpi).Problema este ca si cei care ii pui in loc trebuie masurati, iar un esr-metru poate ajuta. Link spre comentariu
sorinpavel Postat Februarie 6, 2010 Partajează Postat Februarie 6, 2010 Nelutu, cand un condensator costa 7 milioane nu te apuci sa-l schimbi ca pe un BC-u sau un 10uF (7 milioane fiind un pret mediu, sunt altii si mai scumpi).Problema este ca si cei care ii pui in loc trebuie masurati, iar un esr-metru poate ajuta.Care dreaq costa atat ,si cine da banii astia? Cu un capacimetru bun nu se rezolva? Daca are pierderi in tensiune(adica dupa 35v),Eu nu inteleg rostul esr.Merci Link spre comentariu
Marele Savant Postat Februarie 8, 2010 Partajează Postat Februarie 8, 2010 Salutari!esr nu este acelas lucru cu "pierderile" unui condensator asa ca un capacimetru nu le va observa. pentru colegul cu siguranta arsa: intradevar daca condensatorul este in scurt esr-metrul il vede bun daca este de vloare foarte mare, daca e de valoare mica te prinzi cind vezi indicatia aproape de capatul scalei. oricum cond. in scurt presupun ca stim sa-i indentificam prin alte metode. nici inlocuirea cu unii noi nu este sigura tinind cont de calitatea acestora, plus faptul ca va creste consumul de materiale iar daca clientul este de fata, in cazul depanarii desigur va sesiza faptul ca se " bijbie " inlocuind pe rind componente si urmarind efectul. Personal, daca am de ales sa depanez un color fara esrmetru sau fara aparat de masura, ma voi lipsi mai degraba de cel din urma.Cele bune, Emil Link spre comentariu
rauldan2005 Postat Februarie 8, 2010 Partajează Postat Februarie 8, 2010 Am reusit si eu sa termin ESR-ul de la elektor insa cu o problema.Capacitatile le masoara perfect insa problema e cand comut pe ESR. Sta 2 sec sau mai putin si se schimba in modul CAPACITY, bineinteles nemasurind valoarea esr. A mai patit cineva asa ceva ? Link spre comentariu
sorinpavel Postat Februarie 8, 2010 Partajează Postat Februarie 8, 2010 Salutari!esr nu este acelas lucru cu "pierderile" unui condensator asa ca un capacimetru nu le va observa. pentru colegul cu siguranta arsa: intradevar daca condensatorul este in scurt esr-metrul il vede bun daca este de vloare foarte mare, daca e de valoare mica te prinzi cind vezi indicatia aproape de capatul scalei. oricum cond. in scurt presupun ca stim sa-i indentificam prin alte metode. nici inlocuirea cu unii noi nu este sigura tinind cont de calitatea acestora, plus faptul ca va creste consumul de materiale iar daca clientul este de fata, in cazul depanarii desigur va sesiza faptul ca se " bijbie " inlocuind pe rind componente si urmarind efectul. Personal, daca am de ales sa depanez un color fara esrmetru sau fara aparat de masura, ma voi lipsi mai degraba de cel din urma.Cele bune, EmilSucces.Chia as vrea sa te vad la client daoar cu un esr Link spre comentariu
Spitfire Postat Februarie 8, 2010 Partajează Postat Februarie 8, 2010 Salutari! esr nu este acelas lucru cu "pierderile" unui condensator asa ca un capacimetru nu le va observa. pentru colegul cu siguranta arsa: intradevar daca condensatorul este in scurt esr-metrul il vede bun daca este de vloare foarte mare, daca e de valoare mica te prinzi cind vezi indicatia aproape de capatul scalei. oricum cond. in scurt presupun ca stim sa-i indentificam prin alte metode. nici inlocuirea cu unii noi nu este sigura tinind cont de calitatea acestora, plus faptul ca va creste consumul de materiale iar daca clientul este de fata, in cazul depanarii desigur va sesiza faptul ca se " bijbie " inlocuind pe rind componente si urmarind efectul. Personal, daca am de ales sa depanez un color fara esrmetru sau fara aparat de masura, ma voi lipsi mai degraba de cel din urma. Cele bune, Emil Subscriu!Poti pierde ORE, tatonari inutile, nimic altceva in afara de ESR-metru nu te ajuta!Am ramas stupefiat descoperind condensatori "brand", Cornell-Dubilier, Elna, Sanyo Oscon care erau PRAF, tot asa cum am descoperit Rubycon de 25 de ani in perfecta stare.Capacimetrul simplu nu spune nimic! Link spre comentariu
Marele Savant Postat Februarie 9, 2010 Partajează Postat Februarie 9, 2010 Succes.Chia as vrea sa te vad la client daoar cu un esr Rizi....degeaba!Esrmetre made by me sint folosite inclusiv in 2 service-uri motorola nu mai vorbesc de cite au plecat in germania si ungaria. Simple, analogice fara lcd-uri si ulei de sarpe. oricum sintem intr-o tara democrata si fiecare este liber sa creada ce vrea.Cele bune, Emil Link spre comentariu
Stefan Postat Februarie 9, 2010 Partajează Postat Februarie 9, 2010 nu toate capacimetrele masoara in acelasi fel condensatoarele.am o chinezarie care masoara in frecventa si isi face toti banii.Marele Savant da mai multe detalii despre ESR-ul tau, eu ma chinui cu unul, tot home made, cam prost proiectat. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum