sho_gun Postat Octombrie 16, 2009 Partajează Postat Octombrie 16, 2009 @perieanuo...pana la urma merge OK sau nu? Ma bate un gand sa-l fac, dar as vrea sa stiu daca merita efortul . Link spre comentariu
bogdan546 Postat Octombrie 16, 2009 Partajează Postat Octombrie 16, 2009 dac? citeai din urma ai fi v?zut ca l-am f?cut si eu ?i func?ioneaz? bine Link spre comentariu
sho_gun Postat Octombrie 19, 2009 Partajează Postat Octombrie 19, 2009 @bogdan546 va rog sa fiti convins ca am citit tot, dar voiam sa aflu inca o parere . Sper ca nu aveti nimic impotriva acestui demers, mai ales ca urma sa se faca si o comparatie/calibrare al carei rezultat m-ar fi interesat sa-l aflu .Multumesc. Link spre comentariu
Vizitator perieanuo Postat Octombrie 19, 2009 Partajează Postat Octombrie 19, 2009 @bogdan546 va rog sa fiti convins ca am citit tot, dar voiam sa aflu inca o parere . Sper ca nu aveti nimic impotriva acestui demers, mai ales ca urma sa se faca si o comparatie/calibrare al carei rezultat m-ar fi interesat sa-l aflu .Multumesc.in final merge da am 'ras' 2 circuite 7107.nu-l recomand trebuia de la bun inceput sa evit solutiile pe 7107,da uitasem ca fratele mai mic 7106 se arde una-doua...eu zic putin efort si facut esr-ul din elektor cu pic-urile nu cred sa fie probleme ca la 7107.o sa fac si eu un elektor asa de vrajeala peste vreo 2 saptamini-de fapt pt un prieten. Link spre comentariu
MifTy Postat Noiembrie 1, 2009 Partajează Postat Noiembrie 1, 2009 http://x-roast.home.ro/esr-pr3/ESR-PR3-index.htmlSe poate cumpara cu aproximativ 30EURO.unde ?i cum, c? m-am uitat pe pagina aia, ?i nu era nici un pre? nic?ieri... Link spre comentariu
nume_inexistent Postat Noiembrie 1, 2009 Partajează Postat Noiembrie 1, 2009 http://x-roast.home.ro/esr-pr3/ESR-PR3-index.htmlSe poate cumpara cu aproximativ 30EURO.unde ?i cum, c? m-am uitat pe pagina aia, ?i nu era nici un pre? nic?ieri...Puteti cere oferta folosind adresa de mail de pe pagina. Oferta standard este de 130RON (fara sonde si baterie) la care se mai adauga taxele postale. Link spre comentariu
Depanatoru Postat Noiembrie 3, 2009 Partajează Postat Noiembrie 3, 2009 Inspirat de un coleg de forum la care mi-a cerut sa-i confectionez un cablaj , am realizat si eu esr-metrul de la pagina http://mario001.de . Functioneaza fara probleme , usor neliniar la valori mici de rezistenta , urmeaza sa-l mai bibilesc , dar in ansamblu sunt multumit . Operationalul cvadruplu din schema l-am inlocuit cu un TL084 , o sa vad daca sunt diferente cand o sa-mi soseasca originalul . Doua poze cu montajul : in prima esr-ul unui condensator de 47uF nou , model ieftin , iar in a doua un condensator tot de 47uF scos dintr-un televizor vechi - capacimetrul indica cam jumatate valoarea , se observa esr-ul puternic marit . Link spre comentariu
sho_gun Postat Noiembrie 15, 2009 Partajează Postat Noiembrie 15, 2009 Am reusit sa-l finalizez si eu . Pentru a putea monta cablajul in carcasa am decupat o portiune din acesta in zona suruburilor de fixare .Am optat deocamdata pentru alimentare pe baterii. Link spre comentariu
XAN77 Postat Noiembrie 15, 2009 Partajează Postat Noiembrie 15, 2009 dragu?? carcas?, de unde ai luat-o ?i cât a costat ? Fanta de display era f?cut? sau ai f?cut-o tu ? Link spre comentariu
sho_gun Postat Noiembrie 15, 2009 Partajează Postat Noiembrie 15, 2009 Cutia este ABS-103B de la TME .Fanta de display era mai mica, am fost nevoit sa o ajustez pe dimensiunea necesara. Link spre comentariu
MifTy Postat Noiembrie 15, 2009 Partajează Postat Noiembrie 15, 2009 bunnnn... am decis c? e totu?i timpul s? fac esrmetrul ?la... mai ales c? plâng monitoarele mele cu lacrimi de sânge s? le bag în seam?!!! cum schema cu traf iese din discu?ie... poate mai târziu când am s? fiu EXTREM de plictisit ?i disperat s? fac ceva, o s? mai încerc s? bobinez traful ?la... ?i de 7106 n-aveam chef, ?i oricum n-aveam unul care s? stea dgeaba, iar schema talianului... ba merge, ba nu merge, am ales alta. alt? schem?, adic?. c? tot aveam deja piesele... asta: na?pe?enia e c? tranzistorul ?la "e degeaba", amplificarea e prea mic?, ?i nu ajunge cu cx-urile în scurt nici la jum?tatea scalei unui microampermetru de 47-50 de microamperi!!! deci e nevoie de un amplificator mai puternic... mi-am amintit c? spunea cineva c? înlocuise un 2n2222 cu un bc 338, ?i c? "avea amplificare mai mare", a?a c? m-am uitat s? v?d despre ce era vorba... doar c? era vorba de schema italianului, atât de comentat? pe aci!!! cred c? am s? apelez la un etaj de amplificare cu 2 tranzistoare... dar asta mâine-poimâine sear?... sau la un 741??? ?i a?a am câteva buc??i de 8 pini care stau degeaba... sugestii??? Link spre comentariu
Depanatoru Postat Noiembrie 16, 2009 Partajează Postat Noiembrie 16, 2009 Am reusit sa-l finalizez si eu . Pentru a putea monta cablajul in carcasa am decupat o portiune din acesta in zona suruburilor de fixare .Am optat deocamdata pentru alimentare pe baterii.Felicitari pentru constructie ! Ar putea sa mearga cu baterii daca masori condensatorii rapid , in repaos cu cifra "1" aprinsa consuma cam 30mA,cand indica o valoare poate sa consume peste 200mA tinand cont ca afisajul nu e multiplexat si fiecare LED consuma cam 10mA . Link spre comentariu
sho_gun Postat Noiembrie 16, 2009 Partajează Postat Noiembrie 16, 2009 Daca nu voi fi multumit de autonomia oferita de baterii ii voi atasa si o alimentare externa .P.S. Multumesc foarte mult pentru cablaj, sfaturi si pentru aprecieri ( n-am facut insa altceva decat sa asamblez un kit) . Sunt foarte fericit ca functioneaza corect si ca am inca un instrument util . Link spre comentariu
sho_gun Postat Noiembrie 16, 2009 Partajează Postat Noiembrie 16, 2009 bunnnn...am decis c? e totu?i timpul s? fac esrmetrul ?la... mai ales c? plâng monitoarele mele cu lacrimi de sânge s? le bag în seam?!!! na?pe?enia e c? tranzistorul ?la "e degeaba", amplificarea e prea mic?, ?i nu ajunge cu cx-urile în scurt nici la jum?tatea scalei unui microampermetru de 47-50 de microamperi!!!deci e nevoie de un amplificator mai puternic...mi-am amintit c? spunea cineva c? înlocuise un 2n2222 cu un bc 338, ?i c? "avea amplificare mai mare", a?a c? m-am uitat s? v?d despre ce era vorba... doar c? era vorba de schema italianului, atât de comentat? pe aci!!! cred c? am s? apelez la un etaj de amplificare cu 2 tranzistoare... dar asta mâine-poimâine sear?...sau la un 741????i a?a am câteva buc??i de 8 pini care stau degeaba...sugestii??? Eu l-am executat fara nici o modificare si a functionat cu exact schema originala.Am renuntat la el pentru ca am folosit un instrument cu scala prea mica ( un fost VU-metru) si prin urmare indicatia era prea grosiera ( nu cred ca a fost mult mai sensibil instrumentul meu).Uite asa arata . Link spre comentariu
MifTy Postat Noiembrie 16, 2009 Partajează Postat Noiembrie 16, 2009 am încercat inclusiv cu un indicator de aparat de m?sur? (pe care m? gândeam s?-l folosesc aici, cu tot cu cutie) sc?pat valid dup? ce un pu?ti de 5 ani a încercat s? m?soare "rezisten?a" unei baterii de 12 vol?i proasp?t înc?rcate , cu mavo-ul 35 pus pe scala de 50 de microamperi, ?i cu vre-o 3 "vu-metre" diferite...la toate acul abia ajunge cu cx-urile scurtcircuitate cam la 20% din scal?, nicidecum la cap?tul scalei, cum ar trebui...am s? m?sor ast?zi dac? am ~ 150 de khz din oscilator, buffer, etc, ?i dac? semnalul respectiv ajunge la tranzistor... eventual, renun? la puntea de diode a instrumentului, ?i pun un redresor dublor...apropo, semireglabilul de 25 de kohmi de care spunea c? trebuie înseriat cu instrumentul am uitat s?-l pun. deci iese din discu?ie c? "dau" prea pu?in din ce intr? în punte, problema e c? ce "intr?" în punte are valoare prea mic?, ?i nu ajung la cap?t de scal?!!!... Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum