Nonny149 Postat Septembrie 15, 2009 Partajează Postat Septembrie 15, 2009 Am vazut un aparat care arata simultan capacitate si esr,dar costa aproximativ 100 de euro. E vorba de http://ro.farnell.com/peak/esr60/tester ... ?Ntt=esr60 Are si protectie la tensiune. Din pacate acum nu prea mai avem ce masura cu aparatele.Volumul de lucrari a scazut mult. Link spre comentariu
nume_inexistent Postat Septembrie 15, 2009 Partajează Postat Septembrie 15, 2009 http://www.anatekcorp.com/testequipment/esrcompar.htm Aici gasiti o comparatie intre cele mai cunoscute ESR metre comerciale. Daca vreti sa cumparati un aparat "de firma", merita conspectat pagina.... Link spre comentariu
danb1974 Postat Septembrie 16, 2009 Partajează Postat Septembrie 16, 2009 Am esr60 - e fain ca masoara si capacitatea si are functie de calibrare (compenseaza rezistenta firelor), dezavantajele sint ca nu masoara continuu (cum zic si in review, iti trebe 3 miini) si ca in circuit poate dura secunde bune pina decide ca nu se poate masura capacitatea.Cred ca in circuit e mult mai practic strict un esr-metru care indica continuu valoarea. Link spre comentariu
Nonny149 Postat Septembrie 16, 2009 Partajează Postat Septembrie 16, 2009 Am un esr-metru cumparat de la Telezimex care masoara doar doar esr chiar si in montaj,dar trebuie sa fie condensatorii descarcati inainte de masurare. Link spre comentariu
Vizitator perieanuo Postat Octombrie 13, 2009 Partajează Postat Octombrie 13, 2009 Am realizat esrterul lui http://mario001.de/ si nu merge.Oscilatorul cu e555 lucreaza,oscilatorul din ICL7107 lucreaza corect pe 45khz,4049 lucreaza deoarece am tensiune negativa pt Vcc- la ICL7107(cca -3.6V,ca la carte),referinta de 1.2V merge(LM385 1V2),cablajul imprimat l-am verificat de 3 ori,valorile pieselor sunt corecte si totusi pe display am mereu cca 16 ohmi,indiferent daca fac scurt sau nu pe bornele Cx de masurat esr-ul.Nu se calibreaza din potentiometrul de unde zic ei ca se calibreaza,daca dau de el nu se schimba decit foarte putin valoarea afisata.Aveti idei??? Link spre comentariu
ghimpe-- Postat Octombrie 13, 2009 Partajează Postat Octombrie 13, 2009 Si eu l-am realizat si la mine merge cu toate ca cablajul arata groaznic (l-am facut single-sided cu strapuri, apoi am taiat bucata cu afisajul si am prelungit-o cu fire.... )Ai incercat sa il calibrezi cu o rezistenta de precizie?cum se comporta? Eventual pune si niste poze, poate "vedem" ceva suspect... Link spre comentariu
XAN77 Postat Octombrie 13, 2009 Partajează Postat Octombrie 13, 2009 la intrarea in 7107, ca in fond el este doar un voltmetru, ce tensiune ai ? e diferenta acolo daca faci scurt la intrare sau nu ? ca sa sti daca 7107 masoara corect sau daca este vreo problema din etajul cu operationale. Link spre comentariu
Vizitator perieanuo Postat Octombrie 13, 2009 Partajează Postat Octombrie 13, 2009 miine dau ceva poze si nivele de tensiune de cc pe 7107.si la mine e simplu placat plus strapuri...deocamdata multumiri de raspunsuri!revin miine! Link spre comentariu
Vizitator perieanuo Postat Octombrie 14, 2009 Partajează Postat Octombrie 14, 2009 Am realizat esrterul lui http://mario001.de/ si nu merge.Oscilatorul cu e555 lucreaza,oscilatorul din ICL7107 lucreaza corect pe 45khz,4049 lucreaza deoarece am tensiune negativa pt Vcc- la ICL7107(cca -3.6V,ca la carte),referinta de 1.2V merge(LM385 1V2),cablajul imprimat l-am verificat de 3 ori,valorile pieselor sunt corecte si totusi pe display am mereu cca 16 ohmi,indiferent daca fac scurt sau nu pe bornele Cx de masurat esr-ul.Nu se calibreaza din potentiometrul de unde zic ei ca se calibreaza,daca dau de el nu se schimba decit foarte putin valoarea afisata.Aveti idei???Valori IN CC masurate pe ICL7107 : Vcc - 4.99V;VCC- =-3V;VREFHI=2.93V;VREFLO=VCOM=-2.06V;VINHI=3.35V;VINLO=2.52V.OSC3 oscileaza pe 45khz,vazut cu un frecventmetru in anodul lui D6,deci dupa CD4049.Eu cred ca e gresita schema lui Mario si Vcom trebe legat poate la masa...[attachment=0]Resize of esr back.jpg[/attachment] Link spre comentariu
Depanatoru Postat Octombrie 14, 2009 Partajează Postat Octombrie 14, 2009 Fa scurt asa cum ti s-a spus intre intrari , Vinlo si Vinhi . Din moment ce tensiunile nu sunt egale e evident ca afiseaza o valoare diferita de zero . Daca tensiunea de referinta ar fi reglata corect - intre Vreflo si Vrefhi sa ai exact 1V , tu ai mai putin , probabil ca ar afisa exact diferenta in volti Vinhi - Vinlo = 0,83V sau 830 pe afisaj nu 1316 ca in poza ( capul de scala e 2V sau 2000mV ) .P.S. Pe Vcom ar trebui sa masori cam +2V nu -2V cum ai scris . E plusul 5V din care se scade tensiunea interna de referinta 2,8V. Link spre comentariu
nume_inexistent Postat Octombrie 14, 2009 Partajează Postat Octombrie 14, 2009 perieanuo, o sa pun o intrebare putin indiscreta. Aproximativ cat a costat montajul (componente, cablaj, cutie) si cat timp ti a luat sa o faci?Sper ca nu te superi, vreu doar sa fac o comparatie.Mai de mult am construit si eu un montaj asemanator (cu 555, AO si 7107). Aparatul functiona, insa nu eram multumit cu precizia. Link spre comentariu
Vizitator perieanuo Postat Octombrie 15, 2009 Partajează Postat Octombrie 15, 2009 perieanuo, o sa pun o intrebare putin indiscreta. Aproximativ cat a costat montajul (componente, cablaj, cutie) si cat timp ti a luat sa o faci?Sper ca nu te superi, vreu doar sa fac o comparatie.Mai de mult am construit si eu un montaj asemanator (cu 555, AO si 7107). Aparatul functiona, insa nu eram multumit cu precizia.Circa 40 lei piesele,cablajul sponsorizare de la un coleg(el l-a facut...),cutia 7 lei,de plastic.Dupa ce-l repar miine sau luni o sa incerc sa-l "calibrez" comparativ cu un Atlas ESR70.Oricum,cred ca varianta de esrmetru elektor era singura viabila de facut,desi ajungi spre 80 lei cu ea sau mai mult,dar e si capacimetru si esr si sunt convins ca PIC-urile nus asa sensibile ca 7107.Mii de multumiri dlui depanatoru' ca a facut lumina eu pur si simplu ma blocasem de nervi ca nu merge acum mam deblocat cum ajung la servici il pun pe picioare ... Link spre comentariu
nume_inexistent Postat Octombrie 15, 2009 Partajează Postat Octombrie 15, 2009 Scuze, dar ceva nu inteleg, sau nu ma uit la schema corecta. Cum masara aparatul si capacitate? Link spre comentariu
XAN77 Postat Octombrie 16, 2009 Partajează Postat Octombrie 16, 2009 nu a zis nimeni ca masoara si capacitate Link spre comentariu
Vizitator perieanuo Postat Octombrie 16, 2009 Partajează Postat Octombrie 16, 2009 Scuze, dar ceva nu inteleg, sau nu ma uit la schema corecta. Cum masara aparatul si capacitate?vorbeam de capacimetrul/esrmetrul din elektor de aici http://www.elektor.com/magazines/2005/s ... ynkx?tab=4 . Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum