vio2007 Postat Aprilie 13, 2009 Partajează Postat Aprilie 13, 2009 Problema este ca o sa gasesti mai greu TL062 si miezul de ferita cu specificatiile date .Daca o sa citesti tot topicul ESR metru,este un user (blue) care a facut o schema asemanatoare ,spune ce piese a folosit si performantele obtinute . http://www.elforum.info/download/file.php?id=13430&mode=view Link spre comentariu
MifTy Postat Aprilie 13, 2009 Partajează Postat Aprilie 13, 2009 schema aia cu tl ar merge cu tl072, de?i ar trebui pu?in tatonate valorile, pentru c? ?sta e mai sensibil ca "taic?-su", care a ie?it din fabrica?ie...c?lcâiul lui ahile e traful ?la... tipul a folosit un traf 400:20, îns? un altul a încercat cu un traf scos dintr-o surs? de pc, nemodificat, ?i a trebuit s? mic?oreze sensibilitatea amplificatorului care ac?iona microampermetrul... Link spre comentariu
Felis Postat Aprilie 13, 2009 Partajează Postat Aprilie 13, 2009 MifTy TL 062 nu a iesit din fabricatie si diferenta principala dintre el si Tl 072 este ca 062 lucreaza si a fost proiectat pentru tensiuni mai mici (lucreaza si cu +3V.-3V.si e stabil inca si la tensiuni de +-2V) 072 in schimb la tensiunea respectiva nu prea lucreaza ii trebuie +-4,5V neaparat de aceea unde se aparatele sunt pe baterii se utilizeaza 062 numai ca e mai scump decat fratele lui 072 si atunci comerciantii nostri prefera sa nu-l aduca. Link spre comentariu
misuraelectronic Postat Aprilie 13, 2009 Partajează Postat Aprilie 13, 2009 ei , na...am eu tl062 facute de fostul rft sub licenta , cu codul a062...o gramada de vreo 22 de bucatiasa ca....se gasestecine vrea sa faca montajul respectiv ...sa-i dea bataie...ca are balta peste... Link spre comentariu
Felis Postat Aprilie 13, 2009 Partajează Postat Aprilie 13, 2009 ei , na... am eu tl062 facute de fostul rft sub licenta , cu codul a062...o gramada de vreo 22 de bucati asa ca....se gaseste cine vrea sa faca montajul respectiv ...sa-i dea bataie...ca are balta peste... stiam ca ai doar de la tine am mai luat Link spre comentariu
lorik199 Postat Aprilie 13, 2009 Partajează Postat Aprilie 13, 2009 Problema este ca o sa gasesti mai greu TL062 si miezul de ferita cu specificatiile date .Daca o sa citesti tot topicul ESR metru,este un user (blue) care a facut o schema asemanatoare ,spune ce piese a folosit si performantele obtinute . http://www.elforum.info/download/file.php?id=13430&mode=view nu sunt diferenta mult prea mari intre scheme, aceasta din urma e mai buna deoarece sunt date valorile transformatoarelorsi totusi denumirea oalelor de ferita nu ajuta prea mult, ceva dimensini ar fi bune am cateva trafuri mici din surse de pc, sunt bune? Link spre comentariu
Felis Postat Aprilie 13, 2009 Partajează Postat Aprilie 13, 2009 schema aia cu tl ar merge cu tl072, de?i ar trebui pu?in tatonate valorile, pentru c? ?sta e mai sensibil ca "taic?-su", care a ie?it din fabrica?ie...c?lcâiul lui ahile e traful ?la... tipul a folosit un traf 400:20, îns? un altul a încercat cu un traf scos dintr-o surs? de pc, nemodificat, ?i a trebuit s? mic?oreze sensibilitatea amplificatorului care ac?iona microampermetrul... Daca va uitati pe schema vedeati ca omul da si codul trafului respectiv plus va da si datele de constructie in clar plus o gramada de explicatii(din pacate sunt in engleza) Link spre comentariu
MifTy Postat Aprilie 13, 2009 Partajează Postat Aprilie 13, 2009 io am c?utat la produc?tor (LM, onsemi, freescale, etc.), ?i acolo ziceau c? e "obsolete", ?i nu se mai produce, în schimb se mai produce tl072, de-aia am luat (puteam s? iau de la magazin tl074 sau tl084, dar chiar n-aveam ce face cu un ic cu 4 opera?ionale jfet)!!! ?i de unde naiba a?i scos faza cu tensiunea minim? de alimentare, c? la ambele se indic? în datasheeturi plus/minus 18 vol?i tensiune de alimentare maxim? fa?? de mas?!!!!... ba?ca, comparând o serie de al?i parametri, clar 072 e mai bun: slewrate de 16V/ms, în compara?ie cu 3,5V/ms la 062, zgomot mai mic, etc... în al doilea rând schema (asta: http://ludens.cl/Electron/esr/esr.html ) e alimentat? cu 5 vol?i, a?a c? nu v?d unde e problema??? ba?ca, tipul zice c? nu e absolut musai s? folose?ti exact miezul ?i sârma folosite de el, ci s? respec?i raportul de transformare, s? nu fie o sarcin? prea mare pe oscilator condensatorul m?surat (eu g?sisem repejor un traf potrivit... dar mi-am dat seama la timp c? era pe tole, nu ferite, ?i m-am dezumflat mintena? )!!!! uita?i-v? mai jos pe pagin?, d? un exemplu al cuiva care a folosit un tl084 ?i un transformator scos direct dintr-o surs? de pc, traf folosit ca atare, ?i la care a fost doar nevoie s? se tatoneze rezisten?a R8 (de 39 k, original), c?-i "b?tea acul peste cap"... later: pardon, n-am luat tl072 ci tl082... felis, ne pui ?i 9 un scan dup? foile de catalog ale ic-urilor ?stora, la care ai acces??? s? ne convingem, c? deh... Link spre comentariu
Felis Postat Aprilie 13, 2009 Partajează Postat Aprilie 13, 2009 MifTy datasheturile de acum sunt incomplete si au multe lipsuri la piese mai vechi eu am catalogul lor original si scrie clar acolo ca a fost creeat pentru lucrul la tensiune mica si utilizarea lui recomandata era in AMC si de produs il produce Philips in portugalia si irlanda(stiu ca am avut nevoie in niste aparate de versiunea SMD.)La datasheturile astea noi poti sa-ti dai seama de tensiunea minima doar din diagramele prezentate pe la sfarsit unde vezi curba de raspuns in rest in ele nu e data toata plaja de lucru si nici gama de temperaturi. La 062 tensiunea de lucru maxima este de +-14V nu de 18 e gresit datashetul pentru el La operationale tensiunea data e pentru alimentare simetrica pe datasheturi nu pentru alimentare asimetricaasa ca 072 nu merge stabil. Slew rate la 062 este 6V/microsec , 072 are 13V/microsec Link spre comentariu
Depanatoru Postat Aprilie 13, 2009 Partajează Postat Aprilie 13, 2009 061 este versiunea "consum redus" a lui 071 , 081 . Consuma numai 200uA fata de 1,4mA celelalte si din cauza asta are parametrii mai slabi - frecventa maxima , slew-rate , etc . E special pentru aparatura portabila alimentata de la baterie , cum e cazul montajului despre care vorbiti . Link spre comentariu
lorik199 Postat Aprilie 14, 2009 Partajează Postat Aprilie 14, 2009 deci pt el voi folosi un traf de asta de ferita din surse de pcpe el scrie urmatoarele EE-19 2,5 mH® IMC 0345 Link spre comentariu
nichishoru Postat Aprilie 14, 2009 Partajează Postat Aprilie 14, 2009 Problema este ca o sa gasesti mai greu TL062 si miezul de ferita cu specificatiile date.Pentru bucuresteni:TL062 se gaseste la magazinul de pe cal. Grivitei: fabricat de Texas Instr. la pretul astronomic de ........1,5 lei!Am cerut si TL082 dar pe asta nu-l aveau.Asa ca mergeti si cumparati. Link spre comentariu
Vizitator Paddy Postat Aprilie 15, 2009 Partajează Postat Aprilie 15, 2009 Prima mea experienta cu un ESR-meter:Am terminat si eu un ESR dupa schema clasica a lui Talino Tribuzio, cu mici modificari. Totul e ok. Testat cu diferite rezistente intre 0.5 si 10 ohm, masoara bine. Dupa aia am inceput sa masor electroliticii din dotare, o cutie intreaga cu valori cuprinse intre 1uF si 20mF, cu tensiuni intre 16V si 400V, toti noi, dar majoritatea fara pretentii = chinezarii. Ei bine, n-am gasit nicio bucata care sa aiba mai mult de 1ohm. E posibil ca chinezariile ordinare atunci cand sunt noi sa fie ok dpdv al ESR? Valorile din tabelul postat pe acest topic mai devreme, chiar se intalnesc in practica la cond. noi? Sincer ma asteptam sa arunc jumatate din cutie... Link spre comentariu
MifTy Postat Aprilie 15, 2009 Partajează Postat Aprilie 15, 2009 ... schema italianului e cu opera?ionale, 324... oare merge ?i cu comparatoare, gen 339????nu de alta, dar am vre-o 8 în plus paddy, depinde de unde au fost recupera?i... majoritatea conzilor din sursele de comuta?ie cedeaz? des pe rezisten?a serie, la filtraje sau conexiuni c.a. în audio mult mai rar... Link spre comentariu
Vizitator Paddy Postat Aprilie 15, 2009 Partajează Postat Aprilie 15, 2009 Ce am facut eu e cu TL084, e inspirata din schema italianului, e un link chiar pe topicul asta, undeva pe la inceput. Cond. nu sunt recuperati, sunt noi dar au zacut in sertar pentru o perioada mai lunga (ani) sau mai scurta de timp. Intrebarea ramane: la electroliticii NOI, pe masurate (nu din ce citim pe net), au vreo relevanta datele din tabelul postat AICI? Personal nu am gasit nicio bucata cu un ESR mai mare de 1 ohm, indiferent de valoarea capacitatii si de tensiunea nominala. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum