Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Bookshelf pe 2 cau cu difuzoare Wavecor si Seas

ahegyes

Postări Recomandate

Multumes pentru apreciere.

Legat de sunet - se aud bine. Comparatia cu Tonsil e un pic neechitabila. Difuzoarele folosite aici sunt cel putin de 3 ori daca nu de 4 ori mai scumpe decat difuzoarele Tonsil. Sa nu se inteleaga gresit, eu agreez difuzoarele Tonsil, sunt difuzoare bune in segmentul lor de piata, mult mai bune decat alte branduri (nu am sa dau nume), motiv pentru care am facut cateva proiecte cu difuzoare Tonsil, proiecte foarte reusite - zic eu.

Prin urmare, ca sa raspund la intrebare, boexele cu difuzoare Tonsil suna bine, dar proiectul de fata este peste Tonsil.

Link spre comentariu
Vizitator claudiu_urban

foarte bine lucrat , felicitari . acel fel de pasla se numeste fonomin , sper pentru sanatatea utilizatorilor  ca ce ai pus acolo in spatele midbasului nu e vata de sticla. inca o data felicitari am vazut ca ai mai multe proiecte  executate exemplar.

Link spre comentariu

Ceea ca e in spate midbasului se numeste Angel Hair si este un produs comercial special pentru asa ceva. NU este vata sticlata, am mentionat si in articol ca este Angel Hair. Mai multe detalii despre Angel Hair in link-ul demai jos.

http://www.twaron-angelhair.com/index.php?item=twaron-angel-hair&action=page&group_id=9&lang=EN

Editat de ahegyes
Link spre comentariu

Aveti dreptate, comparatia cu Tonsil este deplasata. Ce doream eu, pentru ca va urmaresc mereu site-ul, se aflu detalii despre boxele cu difuzoare Tonsil caci pe site probabil nu ati avut timp sa „urcati” impresiile audio. E drept, scrie „Va urma” dar nu am avut rabdare. Multumesc oricum.

Link spre comentariu

Da,probabil te referi la acest proiect:

http://www.diy-audio.ro/boxe/tonsil-unitra.html

Boxele respective suna bine, mai bine decat ma asteptam eu sa sune.

La frecvente joase - basul nu coboara foarte mult, dar nici nu cred ca se asteapta cineva ca acel difuzor sa coboare mult, in schimb basul care este e scurt, corect si bine definit. Mediile au o prezenta placuta, nu sunt deranjante, cu voci curate. La inalte extensia nu este foarte mare - asa cum se vede in masuratori - dar la auditii acest lucru nu se simte, ba chiar da senzatia de extensie foarte buna pe inalte.

Cu toate ca aceste boxe au un caracter (ceea ce nu e de dorit), caracterul este unul placut, boxele sunt ascultabile si asta e foarte important. Chiar daca difuzoarele nu exceleaza la extensie sau la distorsiuni, boxele pot fi ascultate si pot fi savurate.

Difuzoarele mai scumpe aduc acea lipsa de caracter, neutralitate, rafinament - concepte care sunt subiective si greu de definit dar se explica prin distorsiui mai mici, liniaritate si extensie mai bune.

E posibil ca unora sa le placa mai mult un sunet cu ceva caracter in dauna unui sunet corect, neutru - tocmai acesta e motivul pentru care am construit boxele din link-ul de mai sus.

Editat de ahegyes
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări