Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Sistem pc 2.1 alte difuzoare, acelasi subwoofer

cristitranca

Postări Recomandate

Vreau sa fac dintr-un sistem altec lansing 221 un alt sistem audio. Am primit 2 difuzoare de 360W(nu RMS, nici PMPO)Domotec pe 4 ohmi si o sa folosesc de la sitemul vechi doar subwooferul. Acum am si eu o intrebare: care este ordinea de amplasare a urmatoarelor intr-un lant acustic: corecotr de ton, preamplificator, amplificator, filtru subwooferMentionez ca sursa semnalului vinede la o placa audio de PC. Pe langa ce va rog anterior in legatura cu lantul acustic, v-as mai ruga, daca aveti, vreo schema pentru a face subwooferul sa functioneze(sa dea doar "bum bum" nu si vorbe. Am observat ca ansamlul electronic al sistemului audio cumparatnu are bobine, daca aveti vreo schema de filtru de subwoofer fara bobine ar fi perfect.

Link spre comentariu
  • 3 săptămâni mai târziu...
  • Răspunsuri 4
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• andreius

2

• Sharky

1

• cristitranca

1

• MifTy

1

Top autori în acest subiect

Cel mai simplu e sa pui un condesator de 100uF/50v la bornele wooferului.

ASta e reteta buna ori de ars amplificatoare ori de puscat condensatori. :toimonster: Condensator singur poti folosi doar in serie cu satelitii ca sa ii scuteasca de bas.S-a mai discutat despre filtre active si pasive pe forum. Cauta.
Link spre comentariu
  • 3 săptămâni mai târziu...

De ars nu se arde nimic(nu are cum sa dea 50v).Omul a zis ca nu vrea sa foloseasca bobine :weedman: .Am incercat asta dar la frecvente f joase se aude un harait asa ca e indicata legarea unei bobine in serie cu difu de 1mH inaintea plusului de la difuzor.

Link spre comentariu

Vreau sa fac dintr-un sistem altec lansing 221 un alt sistem audio. Am primit 2 difuzoare de 360W(nu RMS, nici PMPO)Domotec pe 4 ohmi si o sa folosesc de la sitemul vechi doar subwooferul. Acum am si eu o intrebare: care este ordinea de amplasare a urmatoarelor intr-un lant acustic: corecotr de ton, preamplificator, amplificator, filtru subwoofer

Mentionez ca sursa semnalului vinede la o placa audio de PC.

Pe langa ce va rog anterior in legatura cu lantul acustic, v-as mai ruga, daca aveti, vreo schema pentru a face subwooferul sa functioneze(sa dea doar "bum bum" nu si vorbe. Am observat ca ansamlul electronic al sistemului audio cumparatnu are bobine, daca aveti vreo schema de filtru de subwoofer fara bobine ar fi perfect.

preamplificator > corector de ton > amplificator > filtre > difuzoare...

sau

preamplificator > filtre de semnal > amplificatoare medii, inalte si sub (medii si inalte stereo, pentru sub mono. poti adauga inca un amp stereo pentru frecventele intre medii si sub, dar doar daca ai o ureche asa fina sa sesizezi lipsa.) > difuzoare.

a doua versiune e sensibil mai scumpa.

dar daca asta nu conteaza, si esti interesat doar sa sune bine, fa-o.

cat despre filtru de sub fara bobine... poti incerca cu rezistente, dar s-ar putea sa nu mearga (rezistente bobinate nu se mai fac de ani de zile...)

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări