Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

6J4P si 6J5P

Patefon

Postări Recomandate

Va salut,

Caut de cateva zile sa fac cate un model pentru lampile 6j4p si 6j5p. Cu 6j4p am ajuns la parametrii de mai jos dar nu stiu ce se identifica CBX, CBbIX si CPROX din datasheet. Care e CCG CGP respectiv CCP. Poate ma ajutati un piculet.

Model (GRESIT!!!):

Posted Image

Datasheet 6J4P:

Posted Image

O alta intrebare ar fi care dintre cele doua se preteaza mai bine la a fi utilizate ca repetor catodic la semnal mare (> 20Vvv)? 

Datasheet 6J5P:

Posted Image

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 8
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Patefon

3

• Kosmin

1

• carageae

1

• hpavictor

1

Zile populare

Poate ajuta echivalentele astea pt. 6Ж4П:6Ж4П = 6AU6 = EF94

Despre suratele ei vestice sunt mai multe informatii si poate se gasesc modele mai bune. Am mai multe 6AU6 si 12AU6, chiar ma gandeam la ce ar putea fi utile...daca obtineti rezultate concrete dincolo de simulare as vrea sa vad si eu o schema finita...pana acum le-am gasit doar ca driver pt. EL84, o alternativa la schemele cu EF86.

Link spre comentariu

Dacă etajul cu 6Ж4П este un etaj de atac nu trebuie simulat/măsurat de sine stătător.

Orice pentodă-tetrodă(precum 6Ж4П) poate fi folosită cu succes în atac atunci când tubul final este o pentodă sau tetrodă practic se poate alege valorile din etajul de atac de aşa maniera încât să asigurăm atacul asimetric necesar în etajul final astfel  încât procentajul thd să devină mic în buclă deschisă (în buclă închisă desigur procentajul thd scade şi mai mult).

În principiu ar trebui urmărit un procentaj thd minim simulat/măsurat iniţial în buclă deschisă (după care se închide o buclă de reacţie negativă globală).

Editat de Vizitator
Link spre comentariu

Am incercat o simulare de unde rezulta ca modelul din figura de mai sus e GRESIT!!! Are curent mai mare in G2 decat in anod. Deci.... inapoi la bibilit curbe.

Nu uitati sa verificati si ordinea pinilor (enumerati la initializarea parametrilor ecuatiei ) daca se potrivesc cu simbolul de tetroda folosit de dvs.

Vis-a-vis de capacitati , personal , nu pot decat sa intuiesc dupa cifre pt ca la limba rusa sunt "sah mat" .

CPROX banuiesc ca ar trebui sa fie G1 -> Plate . Celelalte doua ar trebui sa fie G1->Heater si Plate->Heater .

Link spre comentariu

Curbele alea sunt cat de cat suprapuse pe caracteristicile de iesire dar de ce i-ati pus lui KG2 valoarea 1?

:rade:  de fraier.... Am ignorat cu desavarsire alte butoane si slide-ere din programel. Revin dupa ce reusesc sa suprapun si curentii de grila peste caracteristica.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări