Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

racire cutie depresurizata

suspectu

Postări Recomandate

depresurizare slabuta, ideea e ca vreau sa fac un tunel de aer cu filtru la un capat si un ventilator destul de puternic la celalalt. In tunel o sa existe un vaccum pt ca filtrul de aer o sa fie destul de marunt, si in tunel o sa am niste componente electronice de racit.

Un sistem de tunel de aer am vazut si in calculatorul meu doar ca aici nu exista nici un fel de filtru care sa limiteze aerul de intrare si are ventilatoare la ambele capete.

Link spre comentariu

Folosesc un burete ca filtru de aer si in teste il "suge" in interior, nu extrem de puternic dar totusi e o depresurizare acolo.

Ventilatorul este de 40w si este extrem de puternic pentru cutiuta asta. Momentan il alimentez la 5v ca sa mai reduc din viteza lui, dar nu stiu ce caldura o sa fie generata in interior si daca e destul debit.

Intrebarea reala ar fi daca trecand pe turatie maxima o sa ajute sau nu la racire pt ca creste depresurizarea si scade densitatea fluidului de racire (aer).

Probabil ori renunt la filtrul de aer, dar o sa lucreze in spatiu cu praf si nu prea ma incanta ideea, ori gasesc un filtru mai permisiv (aspirator / hota)

Editat de suspectu
Link spre comentariu

Racirea prin radiatie nu depinde de presiune. Racirea prin convectie depinde foarte putin de presiune pana la un vid partial sub 1 Torr, dupa care scade la zero in vid inalt. Un ventilator axial nu poate crea o depresiune mai mare de 2-3 cm coloana de apa, deci neglijabila. Practic, in tubul cu pricina, racirea depinde numai de viteza aerului prin tub si scade cand se infunda filtrul.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări