suspectu Postat Noiembrie 9, 2014 Partajează Postat Noiembrie 9, 2014 Depresurizarea unei cutiute de plastic in care se afla niste componente cu radiatoare poate sa afecteze racirea din cauza densitatii mai mici a aerului ? Link spre comentariu
Fulgerik Postat Noiembrie 9, 2014 Partajează Postat Noiembrie 9, 2014 Ce intelegi prin depresurizare? Ce presiune este in interior? Link spre comentariu
suspectu Postat Noiembrie 9, 2014 Autor Partajează Postat Noiembrie 9, 2014 depresurizare slabuta, ideea e ca vreau sa fac un tunel de aer cu filtru la un capat si un ventilator destul de puternic la celalalt. In tunel o sa existe un vaccum pt ca filtrul de aer o sa fie destul de marunt, si in tunel o sa am niste componente electronice de racit. Un sistem de tunel de aer am vazut si in calculatorul meu doar ca aici nu exista nici un fel de filtru care sa limiteze aerul de intrare si are ventilatoare la ambele capete. Link spre comentariu
Fulgerik Postat Noiembrie 9, 2014 Partajează Postat Noiembrie 9, 2014 Eu zic ca nu sunt diferente decat in bine. Adica din cauza curentului de aer racirea va fi mai buna, nu se poate vorbi de vacuum acolo. Link spre comentariu
suspectu Postat Noiembrie 10, 2014 Autor Partajează Postat Noiembrie 10, 2014 (editat) Folosesc un burete ca filtru de aer si in teste il "suge" in interior, nu extrem de puternic dar totusi e o depresurizare acolo. Ventilatorul este de 40w si este extrem de puternic pentru cutiuta asta. Momentan il alimentez la 5v ca sa mai reduc din viteza lui, dar nu stiu ce caldura o sa fie generata in interior si daca e destul debit. Intrebarea reala ar fi daca trecand pe turatie maxima o sa ajute sau nu la racire pt ca creste depresurizarea si scade densitatea fluidului de racire (aer). Probabil ori renunt la filtrul de aer, dar o sa lucreze in spatiu cu praf si nu prea ma incanta ideea, ori gasesc un filtru mai permisiv (aspirator / hota) Editat Noiembrie 10, 2014 de suspectu Link spre comentariu
puriu Postat Noiembrie 10, 2014 Partajează Postat Noiembrie 10, 2014 Racirea prin radiatie nu depinde de presiune. Racirea prin convectie depinde foarte putin de presiune pana la un vid partial sub 1 Torr, dupa care scade la zero in vid inalt. Un ventilator axial nu poate crea o depresiune mai mare de 2-3 cm coloana de apa, deci neglijabila. Practic, in tubul cu pricina, racirea depinde numai de viteza aerului prin tub si scade cand se infunda filtrul. 1 Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum