Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Amplificator cu AD262 si BD162

Vizitator Lucian EP

Postări Recomandate

Vizitator Lucian EP

Salutare tuturor!

Dupa cum zice si titlu' de recent am gasit printre vechituri un vechi amp cu AD262 si BD162 deocamdata l-am "reactivat" schimbandui niste electrolitici si cateva piste crapate

(nu stiu cum s-ar fi putut intampla), am facut o mica proba nestiind la ce tensiune lucreaza am mers babeste de la 5V  pana in 12 v desi cred ca ar trebui vreo 15-18V pentru o functionare corecta. Deocamdata a mers destul de bine cu doua probleme prima e ca atunci cand intra in pausa deci fara semnal IN "hurue" fara incetare dai semnal IN nu mai facel acel sgomot, si a doua problema e ca dupa un timp de functionare asa in 3 roti ... incepe a "plescai" cam la cateva secunde cateodata chiar dupa ritmul melodiei ...

Acum intrebarea este: Cum ar trebui sa procedez in resolvarea acestor probleme si as putea folosi acest amplificator in pilotarea unor casti de exemplu 32- si dece nu chiar   300 sau mai bine de Ohm !? 

Ps: sunt un apasionat de electronica chiar si cu scoala dar nu am mai avut prea mult timp in ultimii 10 ani si am cam uitat.... v-as ruga sa procedati pe masura

Cateva foto:

http://puu.sh/cJuyl/cde0c35d40.jpg

http://puu.sh/cJuBo/23accdb8b8.jpg

http://puu.sh/cJuDy/74c6d4cc69.jpg

http://puu.sh/cJuGd/9d7d421472.jpg

Va multumesc in anticip si rog dl.Moderator in caz de am cresit locul postari de al muta unde trebuie

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 9
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Vizitator Lucian EP

Buna dl.Zal dar e tocmai invers cei 2 aia mari au 2200uf/25v sunt pe iesire si cei de 1000uf s' pe alm. deocamdata nu am incercat cu 20V as vrea sa am mai multe informatii despre acest amp, din cate vad AD262 e pe germaniu si bd162 lucreaza ca regulator de tensiune nu as vrea sai pocnesc altii nu am XD

ms de indrumare

Link spre comentariu

Bun, atunci cei mari sînt pe ieşire şi cei mai mici ca decuplări pe alimentare, lîngă placa amplifului. Rămîne valabilă încercarea cu +20V.

Ca să fii sigur, poţi verifica joncţiunile trz finali ca să afli de sînt ambii cu germaniu sau siliciu, cu multimetrul pe scala cu semnul ''diodă'' prin comparaţie cu alţii asemănători la gabarit sau capsulă. Trebuie scoşi din circuit ptr asta, e bine să-i verifici oricum.

Link spre comentariu
Vizitator Lucian EP

Foarte bine multumesc mult sa zicem ca incerc cu 20V si ma conving daca-s pe germaniu sau nu, ok pana aici am inteles dar asa dupa dv credeti ca merita efortul pentru a face din el (cu sau fara alte modificari) o jucarie pentru sarcini de 30-300 ohmi sau cati pot scoate?

Link spre comentariu
Vizitator Lucian EP

Sulatare. Am avut ocazia de a face niste proble cu relativele masuratori ...da dl.Zal am dat 20 V (circa) si pe cond am circa jumate :

Alimlimentare 19,35V - pe condensator final am 9,61V

Acum am dat un semnal 30Hz si iata ce a iesit:

chiar si 8V dar pentru un scurt timp, stabil raman la 6V cu 0,50 A tragandul de floci ajunge la 0,7A deci astept raspunsuri/ pareri in baza celor ce as vrea face din el .....

si da toate distorsiunile au disparut cu exceptiea unui "fasait" o vom rezolva pe viitor

Multumesc o seara buna tuturor.

Link spre comentariu

Pare în regulă, îl poţi folosi şi cu căştile, deşi mi se pare cam disproporţionat de mare montajul ptr ele. Pune-i cîte o rez de 100 Ohmi la ieşire să descarce cond ca să nu deranjeze căştile cînd le conectezi.

Fiind bătrîn ampliful, nu strică o renovare, mai ales la cond electrolitici, dar cu unii bine verificaţi înainte.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări