Vizitator dorinbujor Postat Noiembrie 8, 2014 Partajează Postat Noiembrie 8, 2014 Salut tuturor, incerc sa fac un amplificator avand la baza circuitul tda 7294, am cumparat un transformator toroidal cu 30V-0V-30V si 10V-0V cu 100 VA . Imi poate da un sfat cineva ce fel de punte redresoare ar trebui sa cumpar si cum o pot uni la iesirea 30 0 30 . Am incercat sa pun una la iesirea 10V-0V p-tru ventilator si mi-a iesit ok , insa cu cealalta iesire nu imi iese. cumparand o punte care dupa spusele vanzatorului din magazin ar fi ok am conectat ambele capete de 30 v in ea dupa care puntea se incalzea si transformatorul facea un zgomot dubios nu stiu cum ar fi corect sa o conectez p-rtu ca sunt incepator .multumesc anticipat tuturor. Link spre comentariu
leo 17 Postat Noiembrie 8, 2014 Partajează Postat Noiembrie 8, 2014 o punte ai intrare pt alternativ si e inscriptionata pe punte apoi ai iesire plus/minus...dupa care urmeaza filtraj cu un condesator cu o valoare de la 2200 pana la 10000 de micro tensiunea de lucru mai mare decat tensiunea care o ai daca e 30 v sa fie cel putin 50 v pt tensiunea de lucru a condesatorului ...pt a obtine o tensiune asimetrica iti trebue 2 condesatori care vor fi inseriati ..plus cu minusul celui de al doilea ..masa o ai intre cei doi condesatori si plusul si minusul de pe punte Link spre comentariu
elmar Postat Noiembrie 8, 2014 Partajează Postat Noiembrie 8, 2014 era bine sa ne spuneti ce amplificator doriti sa faceti? daca puteti sa atasati schema ...sa ne dam seama cum anume se alimenteaza acel integrat! ca poate sa fie alimntare simetrica si alimentare simpla... Link spre comentariu
Vizitator dorinbujor Postat Noiembrie 8, 2014 Partajează Postat Noiembrie 8, 2014 e alimentare simetrica V+ V- si GND Link spre comentariu
elmar Postat Noiembrie 8, 2014 Partajează Postat Noiembrie 8, 2014 atunci trebuie sa folositi schema aceasta..... dar pe punte ce scrie ? ce putere suporta? ma refer la cat volti ...si cati amperi.. Link spre comentariu
Vizitator Postat Noiembrie 8, 2014 Partajează Postat Noiembrie 8, 2014 http://www.elforum.info/topic/49886-tensiunea-simetrica/ http://electrocursuri.files.wordpress.com/2012/04/diode.pdf http://ham.aprs.ro/Cursuri/electronica/Capitolul%203.pdf http://cadredidactice.ub.ro/sorinpopa/files/2012/03/curs2_redresoare.pdf http://mproject.ro/cursuri/Anul%201/Semestrul%202/DCE%20CURS/Curs%203%20Aplicatii%20Diode2011.03.pdf http://www.tvet.ro/Anexe/4.Anexe/Aux_Phare/Aux_2002/Electronica/ELECTRONICA%20SI%20AUTOMATIZARIXI%20CIRCUITE%20ELECTRONICE%20ANALOGI_.pdf Link spre comentariu
Vizitator dorinbujor Postat Noiembrie 8, 2014 Partajează Postat Noiembrie 8, 2014 cam asa arata puntea...e de 4 A parca si paina in 1000v din spusele vanzatorului , nu scrie pe ea... am conectat exact cum ai tu in schema de mai sus si am obtinut baraitul ala dubios si puntea sa infierbantat si asta e transf. . schema circuitului: Link spre comentariu
zal Postat Noiembrie 8, 2014 Partajează Postat Noiembrie 8, 2014 (editat) Ai trei probleme: 1) Tensiunea e mare ptr TDA7294, 2x30Vca redresaţi şi filtraţi dau în gol +/-42V. Probabil că în combinaţie cu punctul 2) tensiunea va scădea sub +/-40V, suficient cît să nu derajeze integratul. 2) Puterea trafo e prea mică. Presupunînd că are într-adevăr 100VA, curentul e probabil de 1,5A maxim pe secundarul de 2x30Vca. Ptr un montaj mono ţine dacă nu dai la maxim şi doar dacă foloseşti sarcină de 8 Ohmi. Dacă chinezul a umflat datele, căci sîrma pare subţire, atunci nici atît nu scoate trafo. 3) Puntea aia e mică, find chinezărie ţine un curent mult mai mic decît una autentică. .............. În viitor, cînd mai cumperi piese chinezeşti din comerţul nostru, ia numai cu caracteristici duble la curenţi, puteri. Editat Noiembrie 8, 2014 de zal Link spre comentariu
Vizitator dorinbujor Postat Noiembrie 8, 2014 Partajează Postat Noiembrie 8, 2014 Multumesc mult de sfaturi ar mai putea cnv sa-mi spuna ce parametri ar trebui sa aiba puntea p-tru a functiona bine ? Link spre comentariu
elmar Postat Noiembrie 8, 2014 Partajează Postat Noiembrie 8, 2014 (editat) ia una de 8-10 amperi si nu mai ai treaba cu incalzitul! dar trebuie sa fii sigur ca ai alimentat corect amplificatorul ...ca daca ai grasit e posibil sa fi ars finalul uite am facut eu o schita cum ar trebui sa fie alimentarea.... p.s, nu stiu exact ce shema are acest amplificator...si de aceea v-am desenat si condensatoarele de filtraj ...dar daca acele doua condensatoare de pe placa sunt de filtraj al tensiunii de alimentare ...nu mai e nevoie de acelea desenate de mine! Editat Noiembrie 8, 2014 de elmar Link spre comentariu
zal Postat Noiembrie 8, 2014 Partajează Postat Noiembrie 8, 2014 Dacă faci un amplif stereo, chiar mai mare trebuie puntea, poate fi şi de 25...35A, oricum nu rezistă decît la mai puţin. Întîi realizează corect sursa dublă de tensiune. Link spre comentariu
Vizitator dorinbujor Postat Noiembrie 8, 2014 Partajează Postat Noiembrie 8, 2014 (editat) Esti sigur ca a gnd-ul ala de langa out trebuie sa conectez ala din trasf. ? si nu - de la boxe ?p-tru out. Nu-l fac stereo deocamdata as fi multumit sa mearga mono si dupa mai vad. Editat Noiembrie 8, 2014 de dorinbujor Link spre comentariu
modoran Postat Noiembrie 8, 2014 Partajează Postat Noiembrie 8, 2014 (editat) Ai legat cumva bornele + si - la traf ? Ca din poza cam asa pare ... Traful se lega la bornele cu semnul "infinit" Ai multimetru ? Masoara puntea aia sa vezi daca e defecta. Daca ai conectat-o corect fara sa conectezi nimic la bornele + si - nu are voie sa se incalzeasca. Pana nu rezolvi cu sursa nici sa nu te gandesti sa conectezi kitul cu TDA 7294. Editat Noiembrie 8, 2014 de modoran Link spre comentariu
Vizitator dorinbujor Postat Noiembrie 8, 2014 Partajează Postat Noiembrie 8, 2014 (editat) Am conectat la semnul ala cu sinusoida 30v si 30v. Moment in care traful scotea un sunet dubios si puntea era super fierbinte.Apropo: am incercat dupa sa o conectez la iesirea de 10 v si facea la fel. in schimb alta punte mai mica a mers pe iesirea de 10 v Editat Noiembrie 8, 2014 de dorinbujor Link spre comentariu
Letcon Postat Noiembrie 8, 2014 Partajează Postat Noiembrie 8, 2014 (editat) o punte ai intrare pt alternativ si e inscriptionata pe punte apoi ai iesire plus/minus...dupa care urmeaza filtraj cu un condesator cu o valoare de la 2200 pana la 10000 de micro tensiunea de lucru mai mare decat tensiunea care o ai daca e 30 v sa fie cel putin 50 v pt tensiunea de lucru a condesatorului ...pt a obtine o tensiune asimetrica iti trebue 2 condesatori care vor fi inseriati ..plus cu minusul celui de al doilea ..masa o ai intre cei doi condesatori si plusul si minusul de pe punte Cu siguranta nu a inteles nimic din explicatia de mai sus... @dorinbujor...probabil ai reusit sa arzi puntea si atunci cand o legi la traf ai scurtcircuit.Masoara puntea sa vezi daca-i buna sau pune o siguranta de 2A sa zic pe unul din firele ce pleaca de la traf la punte si daca siguranta se arde imediat ce bagi in priza trafu' ii clara treaba(punte defecta). Editat Noiembrie 8, 2014 de Letcon Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum