Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

avarii la inchiderea centralizata

Vizitator dio_by

Postări Recomandate

Vizitator dio_by

Vreau sa leg avarile la inchiderea centralizata. am una cu telecomanda dar functioneaza ca si cea din cheie are 5 fire.Deci mai explicit cand inchid sau deschid masina sa ii transmita un impuls releului de semnalizare care sa aprinda avarile. Mentionez ca masina este un opel vectra a daca conteaza. Astept pareri.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 5
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• niq_ro

2

Vizitator dio_by

ms o sa incerc. din cate stiu eu pe firele ce comanda actuatoarele de la inchiderea centralizata trece plus la inchidere si minus la deschidere si invers. problema e ca e un curent cam de 20 de milisecunde din cate am inteles eu si nustiu daca o sa duca becurile de la semnalizare. Am incercat sa verific cu o lampa de control ce curent vine pe firele acelea si nici nu s-a aprins becul de la lampa. am senzatia ca trebuie sa ii dau un impuls releului de avarii care sa comanda aprinderea semnalizariilor. Te rog sa ma corectezi daca am gresit. Oricum ms pt informatie si o sa incerc sa vad daca merge.

Link spre comentariu

ca sa-ti faci o idee despre modulele de inchidere centralizata, vezi http://www.niqro.as.ro/inchidere.htm

pe scurt, motorasele din actionate de relee si, de obicei, sunt in repaus la minus ambele "capete" ale motorasului (in prima schema, care de la un Citroen, sunt la plus) si in functie de comanda se alimenteaza motorasul... ca sa intelegi mai bine, vezi si http://www.niqro.as.ro/geam.htm

revenind: "plusul" care apare la blocarea usilor e cam de 700ms=0,7s deci "vizibila" pe becurile de semnalizare, care le conectezi cum ti-am indicat in postul anterior

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări