cristian_98 Postat Noiembrie 7, 2014 Partajează Postat Noiembrie 7, 2014 (editat) Un prieten vreau sa il ajut sa isi faca un PC, low-cost, pentru folosirea de zi cu zi, browsing intens, filme HD 1080p pe youtube, gaming ocazional, si cand ma refer la gaming, nu ma refer la nu stiu ce jocuri, gen Mafia 2, si cateva din seria Call of duty...dar sa nu dezamageasca. Vrea sa iasa cam pana in 900-1000 de lei, asta fiind maximul-maximului. Sursa, carcasa si periferice are. Spatiu are nevoie, si am zis ca 1 TB este arhisuficient. Acum intreb, cam la 300 de lei, pentru procesor, care e mai bun si upgradabil pe viitor? Oricum 3-4 ani asa va ramane, cum il voi face. Care procesor ziceti ca ar fi mai bun? Am vazut ca si grafica integrata a lui G3220, Intel Hd 4400, ar duce fara probleme Mafia 2...Intrebarea o pun doar care este mai bun ca procesor, fara video, stiu Amd-ul nu are video integrat. Editat Noiembrie 7, 2014 de cristian_98 Link spre comentariu
Spitfire Postat Noiembrie 7, 2014 Partajează Postat Noiembrie 7, 2014 filme HD 1080p pe youtube Slabe sperante, doar un I5 poate face asta...pentru fiabilitate, as alege AMD, din motive de socket, IHS mai bun, etc+placa video dedicata, s-ar incadra in pret, APU de la intel nu e chiar fabulos, e drept ca e o solutie eleganta pentru sisteme ieftine. Parerea mea e ca de la Intel sub I3, nu mai merita cumparat nimic. Link spre comentariu
Den Postat Noiembrie 7, 2014 Partajează Postat Noiembrie 7, 2014 (editat) E o diferenta foarte mare de putere intre cele doua procesoare. Athlon 750K e cam mult peste G3220 in procesare.In plus,permite si overclock.. Dejavantajul e pretul mai ridicat la amd ,pentru ca ai nevoie de placa video,plus consumul mai mare. G3220 are un video ..sa zicem bunicel,o sa poti juca multe jocuri,dar in rezolutii de genul 1366 x la 30..40 fps..si in general pe low. Suporta fullhd fara probleme,fara sa se chinuie macar. Am avut ambele configuratii,se cunoaste o diferenta notabila in procesare intre cele doua. Editat Noiembrie 7, 2014 de Den Link spre comentariu
cristian_98 Postat Noiembrie 7, 2014 Autor Partajează Postat Noiembrie 7, 2014 (editat) Deci Intel-ul nu ar fi chiar cea mai buna solutie...Inseamna ca Amd-ul impreuna cu o placa video dedicata ar fi cea mai buna solutie...iar ca placa video ce imi recomandati, pentru a ma incadra in buget, dar sa faca fata acestor cerinte? File 1080p Youtube, gaming ocazional? Deci raman la AMD.... Editat Noiembrie 7, 2014 de cristian_98 Link spre comentariu
Den Postat Noiembrie 7, 2014 Partajează Postat Noiembrie 7, 2014 (editat) Intelul e mai ieftin,si placile de baza sunt mai ieftine.. La AMD mai pui 350 lei in plus lejer. Pt. video R7-240 minim la AMD si GT640 la nvidia. Daca te joci ocazional nu are rost sa te infigi la amd,in aplicatii care cer doar un nucleu intelul e mai rapid. Amandoua solutiile sunt bune. Editat Noiembrie 7, 2014 de Den Link spre comentariu
lorik199 Postat Noiembrie 7, 2014 Partajează Postat Noiembrie 7, 2014 (editat) @ Spitfire: Sa fim realisti, rulam fara probleme filme 1080p de pe youtube cu un core2duo E6850, acum am I3 3220 si pot rula 2160p sau 4K de pe youtube, fara probleme. Nu ai nevoie de avion sa poti vedea 1080p. Un procesor ce il recomand e G3258, un procesor fantastic la pretul sau, ce duce ultimele jocuri la detalii maxime, cu o placa video potenta(testat, nu vorbesc din auzite), fata de I3-ul meu nu am observat diferente in jocuri, pe aceeasi placa video+ ca permite overclock masiv(vezi video) Editat Noiembrie 7, 2014 de lorik199 Link spre comentariu
cristian_98 Postat Noiembrie 7, 2014 Autor Partajează Postat Noiembrie 7, 2014 (editat) Alte pareri? Tinand cont ca omul nu va mai upgrada nimic in el 3-4 ani...Care e cea mai buna solutie? Nu e cu overclock, nu stie nici ce e aia... Editat Noiembrie 7, 2014 de cristian_98 Link spre comentariu
Spitfire Postat Noiembrie 7, 2014 Partajează Postat Noiembrie 7, 2014 @ Spitfire: Sa fim realisti, rulam fara probleme filme 1080p de pe youtube cu un core2duo E6850, acum am I3 3220 si pot rula 2160p sau 4K de pe youtube, fara probleme. Sub Linux? Fiindca sub Windows 7 nu prea pare sa vrea...in schimb cu procesor puternic, merge, la acelasi provider de net. Nu trebuiesc omise nici celelalte componente, placa de baza, memoria, HDD-ul cand se cumpara un sistem, posibil unele procesoare pot mai mult decat reusesc sa stoarca din ele platformele pe care sunt puse, se poate observa asta la sistemele brand. Ieftin si bun, cam greu. Link spre comentariu
ovy83 Postat Noiembrie 7, 2014 Partajează Postat Noiembrie 7, 2014 votez intel.un alt aspect: are consum mic,fiabil. Link spre comentariu
Den Postat Noiembrie 7, 2014 Partajează Postat Noiembrie 7, 2014 Clar ca este o investitie mai buna G3258,dar mai costa coolerul.... G3258 e o strategie de marketing de la intel,se vand in turbare,da,trebuie sa iau si eu pe al doilea,ca primu a zburat.. Link spre comentariu
ovy83 Postat Noiembrie 7, 2014 Partajează Postat Noiembrie 7, 2014 filme HD 1080p pe youtube Slabe sperante, doar un I5 poate face asta...pentru fiabilitate, as alege AMD, din motive de socket, IHS mai bun, etc+placa video dedicata, s-ar incadra in pret, APU de la intel nu e chiar fabulos, e drept ca e o solutie eleganta pentru sisteme ieftine. Parerea mea e ca de la Intel sub I3, nu mai merita cumparat nimic. sa fim seriosi!!! cu un amarat de dual core merg hd-urile.de unde a-ti scos asta...normal,ca orice procesor,trebuie sa-l ajuti cu memorie. Link spre comentariu
lorik199 Postat Noiembrie 7, 2014 Partajează Postat Noiembrie 7, 2014 (editat) Solutie mai buna decat G3258 n-ai sa gasesti la 300lei. Si G3258 are cooler stock, care tine procul in limite foarte decente, la frecventa stock Placa de baza iei una buna cu 250 lei, 4GB ram cu 200 lei si de restul iei o video decenta. @Spitfire: Cu windows7 32 bit rulam 1080p pe youtube cu proc E6850, 2GB ram DDR2(ulterior upgrade la 6GB dar fara mari diferente la capitolul video youtube, numai in gaming), HDD cu windows 160GB sata2/7200ture/16MB buffer+altul de stocare 640GB aceleasi specificati ca anteriorul, video Ati HD2900Xt, 512MB/512bit. Sistemul era brand, dell workstation T3400, pacat ca nu-l mai am, altfel faceam niste teste. Acum am sistem tot brand, HP pavilion P6-2458, I3 3220 frecventa stock, 8 gb ram DDR3 1600MHz, win 8.1, HDD cu win 1TB, 7200 ture/32mb buffer/sata 3+ 2 secundare sata 2 640Gb si 500Gb, video R7 250X 1Ghz/1GB GDDR5/128bit Editat Noiembrie 7, 2014 de lorik199 Link spre comentariu
Spitfire Postat Noiembrie 7, 2014 Partajează Postat Noiembrie 7, 2014 Banuiam ca e vorba de sistem brand, sau de sistem de operare Linux... Cel mai interesant si inexplicabil e ca la un sistem brand IBM Thinkcenter Tower am vazut cPU Pentium 4 cu nucleu Prescott, cunoscut ca "resou"(TDP=103W), avand racire pasiva(!), si temperatura era foarte OK, nu trecea de 50-55 grade. Daca nu exista riscul de reprosuri din partea amicului caruia ii faci sistemul, se poate incerca varianta de mai sus, G3258, desi... Link spre comentariu
cristian_98 Postat Noiembrie 7, 2014 Autor Partajează Postat Noiembrie 7, 2014 Ideea e ca el vrea sa nu aiba probleme 3-4 ani...Ce varianta ar fi mai buna? Vad ca Spitfire ar tinde spre AMD...Iar ceilalti mai mult spre intel...Ma puteti lamuri cei care voteaza Intel, De ce ar fi mai bun ca AMD-ul? Si invers... Link spre comentariu
Spitfire Postat Noiembrie 7, 2014 Partajează Postat Noiembrie 7, 2014 Intel-ul ofera la ora actuala performanta mai ridicata la acelasi pret decat AMD-ul, dar la consum nu au nimic pe platforma PC comuna, sub 54W, pe cand AMD-ul au procesoare de la 25W TDP. http://www.pcgarage.ro/procesoare/amd/athlon-5350-205ghz-box/ Socketul de tip LGA e mai putin fiabil decat socketul "pins and holes" de la AMD. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum