ALEKS Postat Noiembrie 7, 2014 Partajează Postat Noiembrie 7, 2014 Salut, Intrucat reconditionez o asemenea piesa, as avea nevoie de schema ei. Nu gasesc pe nicaieri schema electrica a egalizatorului. Cu toate ca doar citind valorile de pe piese si urmarind traseele care sunt extrem de simple, s-ar putea scoate schema, timpul nu-mi permite operatia respectiva. Asa ca lansez un apel, poate ca are cineva schema respectiva. ALEKS Link spre comentariu
flomar60 Postat Noiembrie 7, 2014 Partajează Postat Noiembrie 7, 2014 Eu stiu de un singur egalizator facut de IPRS, este cumva acesta? Link spre comentariu
ALEKS Postat Noiembrie 7, 2014 Autor Partajează Postat Noiembrie 7, 2014 (editat) Este unul cu 10 integrate 741 per canal si inca 4 integrate 301 aditionale. Masca frontala este din aluminiu, seamana cu amplificatorul IEI A-350. Placa de pertinax are aproape dimensiunea unei foi A4 dar gradul de populare este de cca. 20%. Are comutator de monitor si selector de intrari. Am sa pun o poza cu el diseara. Schema e probabil de-o simplitate similara cu cea de mai sus, doar ca retelele de corectie sunt 20 la numar pentru ambele canale. Am ales sa-l reconditionez nu fiindca e vreo cine stie ce piesa puternica ci datorita faptului ca e o raritate acum ca si atunci. ALEKS Editat Noiembrie 7, 2014 de ALEKS Link spre comentariu
ALEKS Postat Noiembrie 7, 2014 Autor Partajează Postat Noiembrie 7, 2014 Cam asa arata scula. Aparatul este destul de jegos, aparent fostului proprietar nu i-a pasat prea mult de el. Procesul de reconstructie va dura suficient timp dar la final voi posta rezultatele pe forum. Dupa cum se pare, I.P.R.S. ca si IEI, au suficiente secrete adanc ingropate, si tot felul de aparate mai putin stiute sau in stadiul de prototip. ALEKS Link spre comentariu
florinmar Postat Ianuarie 18, 2018 Partajează Postat Ianuarie 18, 2018 Salut am si eu un asemea egalizator si as vrea sa il pun in functiune problema e ca nu are niciun fin in el si nici trafo de alimentare as dori o schema de legaturi si ce tensiuni scoate traful de retea si 8 butoane dela potentiometre Link spre comentariu
adydep Postat Ianuarie 18, 2018 Partajează Postat Ianuarie 18, 2018 Avand in vedere ca e cu a741 si dupa cum vad trafo din poza are 3 fire,cred ca le alimenteaza simetric. Parerea mea ca un trafo de 2x12V si 300mA e suficient. Pentru firele lipsa/rupte urmariti sa corespunda intrarile de la mufe cu indicatiile... Schema cam greu... 1 Link spre comentariu
mac01 Postat Ianuarie 18, 2018 Partajează Postat Ianuarie 18, 2018 (editat) Sunt vreo 22 de integrate acolo...ce consum are un operational 741? O ajunge un traf de 300mA? Operationalele alea de obicei se alimentau cu 2x15v...are niste stabilizatoare pe placa cu BD-uri. Trebuie vazut dioda zenner din bazele BD-urilor la ce tensiune stabilizeaza. Editat Ianuarie 18, 2018 de mac01 Link spre comentariu
adydep Postat Ianuarie 18, 2018 Partajează Postat Ianuarie 18, 2018 (editat) Pai cred ca ar consuma cam15-20mA.Ochiometric trafo din poza pare cam de 300mA. Am vazut si BD-ul(doar unul in poza);sigur e unul pnp si altul npn.Acum daca are in baza zenere de 10V,merge trafo cu 2x12V;si e un trafo uzual...zic si eu... Editat Ianuarie 18, 2018 de Andrei Tabacaru 1 Link spre comentariu
florinmar Postat Ianuarie 18, 2018 Partajează Postat Ianuarie 18, 2018 (editat) multumesc pentru imformati am sa incerc cu 12 volti Editat Ianuarie 18, 2018 de florinmar Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum