Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Ajutor JVC R-S33L Super-A

Vizitator catak16

Postări Recomandate

Vizitator catak16

Buna seara,

Am achizitionat un JVC R-S33L super A dar se pare ca are probleme.Am si eu nevoie de putin ajutor,Releul e disparut si il locul lui sunt niste jumperi dar problema e ca se aude distorsionat si inegal pe canale.Mentionez ca in afara de releul acela care lipseste e totul original.Suspectez curentul de mers in gol.Radiatorul e rece chiar si la volum mare iar eu am masurat pe jumperii pe de placa curent de 5 mv .(scrie pe ea rch si lch).Sunt incepator in electronica si as aprecia orice sfat.O schema m-ar ajuta mult.

Multumesc anticipat.

PS .Poza e luata de pe net.O sa urc in curand poze cu aparatul.

post-237311-0-41882700-1415315405_thumb.jpg

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 13
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Acest amplificator are un circuit de bias ceva mai deosebit (cele doua circuite integrate din fata radiatorului). Daca veti cauta prin forum, veti gasi schema lor. A pus-o colegul Victor (contactati-l direct). Daca-s defecte se pot înlocui fie cu o simpla superdioda si atunci nu mai beneficiati de  proprietatile acestui circuit, fie se reface circuitul cu componente discrete, pe o placuta suplimentara. Informatii despre circuitul super A gasiti si pe forumul diyaudio.com la userul destroyer x si în documentatia familiei de amplificatoare Gradiente. Va puteti inspira si din schema aceasta.

Link spre comentariu

Există superdiodă separată de circuitul respectiv, dar comunică cu trz prefinali prin el, are acel semireglabil.

''Distorsionat'' e un termen vag, dacă era superdioda şi acel circuit de vină ori se auzea gîjîit la semnal mic, ori luau foc trz finali (de regulă a doua variantă). E posibil să fie rezistenţe fuzibile devalorizate în etajul pilot.

Circuitul nici nu merită efortul clonării, doar refăcută legătura superdiodei cu bazele trz prefinali şi ampliful merge normal în clasă AB cum e în realitate realizat. Singura grijă e ca semireglabilul să fie pus iniţial pe valoarea minimă, în scc.

Editat de zal
Link spre comentariu
Vizitator catak16

Multumesc de raspunsuri.Prin distorsiune ma refeream la faptul ca se ausea basul cu un barait.Aseara am umblat putin la acele semireglabile si am marit de la 2mv cat era la 10 mv si a disparut acel zgomot.Canalele acum se aud normal doar ca unul se aude un pic mai incet.Presupunerea mea se ca sau devalorizat din piese si acel reglaj in mv (curent de mers in gol daca nu ma insel)sa schimbat.Aveti cumva idee pe la ce valoare ar trebui sa fie? Iar pe placa unde era releul am masurat aseara 37 de v care presupun ca e alimentarea bobinei din releu.Maine vreau sa ma duc pe Maica domnului langa Obor ca caut unul.Ma puteti ajuta cu un model sau specificatii ceva.

Mentionez ca sunt la munca si nu pot sta pe net mult.Orice ajutor e apreciat.

Link spre comentariu

Orice releu de 24V cu contacte duble cît mai solide (minim 10A reali, nu chinezeşti) care încape cu minim de efort pe placă şi rez bobinei de 800...1200 Ohmi. Verifică înainte cu ce e făcută protecţia, presupun că cu TA7317A. 

Referitor la reglaj, neavînd manualul căci e numai pe bani, iată cam ce tensiuni ar trebui să fie prin etajul final, mai puţin cele de pe ramuri, la un amplif JVC foarte asemănător, din aceeaşi generaţie. Dacă vrei să nu se încingă în gol trz finali, reglezi tensiunea b-e în jur de 0,5...0,55Vcc în loc de 0,6V fără semnal.

.............

Vorbeşti de o tensiune cînd spoi mV, nu de un curent.

Editat de zal
Link spre comentariu
Vizitator catak16

Multumesc franzm pentru raspuns si schema.In acea schema are curentul de mers in gol de 12 mv.Crezi ca  al meu ar trebui sa aiba aceeasi val??

App cand am zis ca sunt electronist amator poate am exagerat un pic. :limb:

Multumesc Zal .Stiu ce sa caut maine.O sa ma apuc in weekend de masuratori ,poate mai invat si eu ceva in procesul asta. :56  Ceva sfaturi in legatura cu ce sa schimb si nu la un amplificator vintage? .Eu vreau sa il pastrez cat mai original dar sunt constient ca din 1980 pana acum sau devalorizat piesele.Neavand releu cand il opresc mai merge cam 3 sec la vol 20% deci presupun ca condensatorii de filtraj sunt ok.Poate imi recomandati si o solutie sa il curat (contacte si placa in sine).

Link spre comentariu

Păi, legat de amplificarea diferită, condensatorii electrolitici din calea de semnal, cei de valori mici şi tot ce pare suspect, încins, afumat, cu izolaţie pîrlită, etc.

Buba e că în comerţ sînt cond noi mai proşti ca cei vechi, deci mare atenţie. Valorile de maxim 10uF se pot înlocui cu cond nepolarizaţi miniatură, Wima şi alte firme fabrică unii cu 5 şi 7mm între craci.

Editat de zal
Link spre comentariu
Vizitator catak16

Va multumesc de raspunsuri.Am pus releul si merge :aplauze .Se aude ok dar inca am diferente de volum intre canale.Din pacate munca nu imi permite momentan sa umblu mai mult in el.Pot spune ca se aude mai bine decat celalalt amplificator al meu ,un JVC JR-S300 mark II .S300 in schimb e mult mai bine construit si spre norocul meu l am gasit neumblat :56 .Imi puteti da un sfat de unde pot achizitiona condensatoare de buna calitate(Elna nichicon etc) la un pret ok? :26

Link spre comentariu

Va multumesc de raspunsuri.Am pus releul si merge :aplauze .Se aude ok dar inca am diferente de volum intre canale.Din pacate munca nu imi permite momentan sa umblu mai mult in el.Pot spune ca se aude mai bine decat celalalt amplificator al meu ,un JVC JR-S300 mark II .S300 in schimb e mult mai bine construit si spre norocul meu l am gasit neumblat :56 .Imi puteti da un sfat de unde pot achizitiona condensatoare de buna calitate(Elna nichicon etc) la un pret ok? :26

Elna mai gasesti la Distrelec si au dealer in Romania. Panasonic poti lua de la farnell.

Mouser este o sursa f buna dar e greu cu comenzile mici ca te costa inacceptabil de mult transportul.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări