CBI Postat Decembrie 25, 2006 Partajează Postat Decembrie 25, 2006 Da exact asta stiam si eu,cred ca ori n-am inteles eu bine fraza asta cu citez:''si atunci impedanta acustica care o vede difuzorul de bas e mai mica si cursa lui devine mai mare'' ori nu a fost exprimata clar,asta ziceam si eu ca tinde spre cutie inchisa si controleaza mai bine misc membranei,sau poate prin cursa aceea mai mare te refereai la frecv sub rez tubului unde membrana nu mai este bine controlata.Totusi,si daca la acordaj 'canta' cutia iar membrana are deplasari minime,parerea mea e ca si asa un dif in compresie tine mai multe putere(aici se include si deplasarea membr.) decat cu vent,mai alea sub fb(excluzandu-se bineinteles gain-ul dat de rezonator)Si marus,zobelul nu de-aia e facut ca sa schimbe sunetul,cu toate ca o cam face :smt003 si asta ma deranjeaza ca tind sa cred ca trebuie sa umblu la filtre,el trebuie sa mentina constanta impedanta crescatoare a difului,sau sa atenueze impedanta de la fs,deci e mai mult pt binele amplifului,mai ales dc ai unul problematic,cu dampingul mic,sau care din constructie 'cere' imp. const. etc etc Link spre comentariu
Sharky Postat Decembrie 25, 2006 Partajează Postat Decembrie 25, 2006 In cutie inchisa deplasarea e mai mare decat in cazul in care cutia e bas reflex si esti la fr de acordaj.Eu comparam un BR cu absorbant fata de altul fara, la fr de acordaj.Cel cu material de amortizare va avea rezonanta mai atenuata si diful nu va fi tinut sub control. Cel fara material va tine mai bine sub control difuzorul, in schimb rezonanta poate fi deranjanta.nu e usor de inteles mesajul trimis azi noapte pt ca bausem destul de mult. :partyman: :drinkers: Link spre comentariu
q_acdc Postat Decembrie 25, 2006 Partajează Postat Decembrie 25, 2006 Scuze! Cind ai spus cutie inchisa te referi la incinta inchisa(compresie) ? Daca da te contrazic!deplasarea este mai mica,mai mare este cand incinta nu mai are compresie.(prin deplasarea membranei in interiorul incintei ,membrana revine rapid la starea initiala) Link spre comentariu
radue Postat Decembrie 25, 2006 Partajează Postat Decembrie 25, 2006 In cutia inchisa deplasarea membranei este mai mare fata de cea deschisa...In cutia deschisa membrana ste tinuta sub control in jurul frecventei de rezoannta si astfel spre deosebire de una pe compresie, in incinta deschisa la frecventa de acordare deplasarea paote fi si de 2-3 ori mai mica..in rest este in principiu la fel.Si cu cat creste cantitatea de material fonoabsorbant, cu atat se misca mai mult membrana. Link spre comentariu
CBI Postat Decembrie 25, 2006 Partajează Postat Decembrie 25, 2006 cutie inchisa=incinta inchisa=incinta pe compresie etcAcdc de data aceasta din pacate sharky a fost pe cat se poate de clar si-i dau si eu drepate.Citeste mai atent.Asta e avantajul(principiul) reflexului ca la fb are deplasari minime(diful sta pe loc si 'canta' cutia) cu marirea spl-ului in acea zona(chiar dublarea).Partea proasta e ca dc nu e acordata bine ori o ia razna,ori canta pe o nota(bubuie).Sub fb apar pb mari dc diful nu are 'motor',sau are fs sus si suspensii blege ,dar peste mai putin pt ca la frecv de peste 100hz deja nu prea se mai poate vorbi de deplasari masive Link spre comentariu
q_acdc Postat Decembrie 25, 2006 Partajează Postat Decembrie 25, 2006 Oare ?,frecventa de rezonanta poate invinge compresia?(nu va suparati pe mine,sunt un simplu electrician si din aceste discutii invat si eu) Multumesc :supz: Link spre comentariu
Sharky Postat Decembrie 25, 2006 Partajează Postat Decembrie 25, 2006 Daca e vb despre aceeasi cutie care din bass reflex se transforma in cutie inchisa prin infundarea tuburilor atunci cursa difuzorului va creste. Pe langa asta raspunsul in joase va fi mai slab in cazul incintei inchise.Chestia e ca tubul isi face efectul doar pe un interval restrans de frecvente. Deasupra deplasarea e oarecum identica cu o incita inchisa, dar dedesubt creste vertiginos.Compresia nu dicteaza cursa decat sub rezonanta sistemului cutie inchisa + difuzor. Deaspura acestei fr masa membranei este cea care stabileste deplasarea. O compresie mare ar putea stavili cursa, dar in cazul acesta iti cam iei adio de la extensia in frecvente joase. :toimonster: Link spre comentariu
radue Postat Decembrie 25, 2006 Partajează Postat Decembrie 25, 2006 Folositi WinISD Alpha si jucati-va cu o incinta deschisa.La grafice o sa vedeti influenta portului. Link spre comentariu
Vizitator Marus_Rockeru Postat Decembrie 25, 2006 Partajează Postat Decembrie 25, 2006 :crazy: Bai mai dati-o incolo de deplasare a membranei ...NU! Nu am zis ca umplu cutia cu vatelina si nu infund portu ... :smt044 Am pus doar un strat de vatelina pe pereti... pt. ca asa am calculat-o de la inceput si am tinut cont de influenta vatelinei asupra frecventei de acordare :naughty: .... ceea ce nu stiu eu este daca vatelina influenteaza si volumul :chior: ... si cred ca-l infuenteaza nitel ca doar e ceva in plus acolo, ce naiba :smt003 ... dar si daca scade volumul cu un litru doi n-o sa fie mare belea. Oricum in jur de 40-50Hz e bine acordata oriune :supz: Si pusei vatelina .... si ma surprins in doua rinduri :1. nu a avut nici un efect de atenuare a mediilor alea de +3 dB intre 1 si 3 Khz :(2. a facut panta bass-ului mai abrupta.... acum "se termina" la 6Khz inloc de 9Khz fara vata :)Asta e , voi umbla la bobine .... :supz: ( :smt005 ) Link spre comentariu
Vizitator Marus_Rockeru Postat Decembrie 25, 2006 Partajează Postat Decembrie 25, 2006 Uite frate, CBI... filtru Linkwitz-Riley , ordinu 4 :naughty: Link spre comentariu
vicelord Postat Decembrie 28, 2006 Partajează Postat Decembrie 28, 2006 cum adica se termina mai abrubt ca nu inteleg???regards Link spre comentariu
aghora17 Postat Ianuarie 3, 2007 Partajează Postat Ianuarie 3, 2007 ala e raspunsul masura cu wooblerul diy.Ar trebui suprapus cu raspunsul difurilor. Daca cele doua difuri au o groapa in zona aia atunci va iesi bine, dar deobicei tocmai in zona aia au un varf, asa ca s-ar putea ca cocoasa aia sa fie mai mare de 3dBoff topic, ce e aia wobler? Link spre comentariu
Sharky Postat Ianuarie 3, 2007 Partajează Postat Ianuarie 3, 2007 man..sincer sa fiu nici eu nu am intalnit termenul pana acum.Rockerul l-a folosit pe forumulk lui nexus unde a inceput o discutie despre cum sa isi faca un aparat care ridica prin puncte caracteristica de transfer a unui filtru. El l-a numit wobbler, eu i-am stalcit denumirea in "woobler" din viteza.Nu stiu de unde vine denumirea, poate are legatura cu pescuitul. :weedman: Link spre comentariu
CBI Postat Ianuarie 3, 2007 Partajează Postat Ianuarie 3, 2007 Vezi discutia aici http://www.forum.poweraudio.ro/viewtopic.php?t=1284 Link spre comentariu
q_acdc Postat Ianuarie 3, 2007 Partajează Postat Ianuarie 3, 2007 Mai pe inteles Vobuloscop. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum