Vizitator Marus_Rockeru Postat Decembrie 24, 2006 Partajează Postat Decembrie 24, 2006 Pot sa folosesc filtru asta asa cum e fara sa-l mai modific ?S-o auzi naspa daca are plusul ala de citiva dB pe la 3,3 KHz ? :chior: Link spre comentariu
radue Postat Decembrie 24, 2006 Partajează Postat Decembrie 24, 2006 Nu neaprat.O sa faca boxele sa aiba o "prezenta" mai mare. Daca nu-ti convine poti sa-l atenuezi dintr-un egalizator.Totusi alea sunt filtrele proiectate de DNA ? Link spre comentariu
Vizitator Marus_Rockeru Postat Decembrie 24, 2006 Partajează Postat Decembrie 24, 2006 nu, sint proiectate de mine :evil4: Le-am incercat asa pe difuzor si merge ok :smt102 Daca bag vatelina mai multa o mai atenua din medii ? Link spre comentariu
radue Postat Decembrie 24, 2006 Partajează Postat Decembrie 24, 2006 Teoretic da.Practic merge prin incercari. Te joci cu cantitatea de vatelina pana suna cum iti pacle tie.Dar mie unul imi palce cum suna asemenea boxe, care scot in evidenta vocea si anumite instruemnte; cum ti-am spus, cresste rpezenta sunetului in camera ta.In principiu ar trebui sa sune bine.Totusi de unde ai raspunsul difuzoarelor ? Sau este raspunsul pe care il are prgoramul ? Link spre comentariu
Sharky Postat Decembrie 24, 2006 Partajează Postat Decembrie 24, 2006 ala e raspunsul masura cu wooblerul diy.Ar trebui suprapus cu raspunsul difurilor. Daca cele doua difuri au o groapa in zona aia atunci va iesi bine, dar deobicei tocmai in zona aia au un varf, asa ca s-ar putea ca cocoasa aia sa fie mai mare de 3dB Link spre comentariu
Vizitator DJ DNA Postat Decembrie 24, 2006 Partajează Postat Decembrie 24, 2006 Muta frecventa de taiere de pe joasa. Coboara Ft pana cand cocoasa dispare. Link spre comentariu
Vizitator Marus_Rockeru Postat Decembrie 24, 2006 Partajează Postat Decembrie 24, 2006 Graficul ala e masurat cu rezistente de 8 ohmi inloc de dif-uri :smt003 O sa fac un test si cu dif-urile , dar nu e cutia gata ....As muta frecventa de taiere a joaselor dar bobinele sint deja facute si lacuite si imi vine rau daca trebuie sa umblu iar la ele :rolleyes: (prost am fost ca nu am facut testul inainte sa le lacuiesc :smt005 ) Link spre comentariu
Vizitator Marus_Rockeru Postat Decembrie 24, 2006 Partajează Postat Decembrie 24, 2006 E mai rau cu dif ! :axe: :smt005 ..... E clar ca tre sa umblu la bobine :smt013 Link spre comentariu
Vizitator Marus_Rockeru Postat Decembrie 24, 2006 Partajează Postat Decembrie 24, 2006 .. Link spre comentariu
CBI Postat Decembrie 24, 2006 Partajează Postat Decembrie 24, 2006 :smt005 :rock: Grea viata asta ,mama eiApropo n-am venit sa te 'bantuiesc' iar :smt003 Daca citeai atent toate programele simuleaza totul cam la modul ideal si specifica, ca butterwortul face peak la Ft prin isumarea rasp celor 2 difuri.In practica acest fenomen se rezolva prin obs curbelor dif si alegerea Ft la frecv diferite(departate),pt imbinarea caracteristicii celor 2 la -6,-9db,depinde.In alta ordine de idei,eu fiind adeptul practicii(ascultarii)decat calculului 'perfect' pe inalte nu-mi plac deloc valorile alese ale comp,C10uf cam mare,hai sa zicem ca trecem peste ca-i ord4 dar cu bob aceea de 0,19 nu stiu ce sunet de calitate mai o sa iasa,pe bas par ok,insa la inalte bobine asa mici nu suna prea bine la ureche ,mai ales ca nu tai sus.Eu zic ca era de preferat LR ca filtruFii atent acum ce te 'lovesc':nu e prea tarziu sa incerci ord 2 :smt003 Inseriaza cele 2 bobine la bas in paralel cu C-ul de 16,7 sau pune unul de 15 ca-i standard iar pe tweter L2-ul(cea de 0,8mh) cu 4,7-4,4-3,7uf vezi si tu si incearcaSi ca sa te simti bine uite faza:exact aceleasi pb am si eu dar cu zobelul pe bas,orice as pune imi 'schimba' rasp ,ma sucesc de 3 zile asa pe 'uscat' cu softuri si incercari si dc pana la anu nu iese ceva satisfacator :smt003 zboara din schema :smt003 ca cica ar merge si fara :smt005 Salutare Link spre comentariu
CBI Postat Decembrie 24, 2006 Partajează Postat Decembrie 24, 2006 Asa ca am uitat bv tie pt woobler felicitari dc ti-a reusitIn legatura cu peakul daca bu-i mare rau asa(>3db) si e pe o panta intinsa n-are nimic,cum zicea si snake da impresia de 'prezenta',in schimb daca e mai mare si e si in loc o sa sune cam stralucitor e bine sa faci ceva ca ai wooblerul acum :smt003 Din poze 'galma' pare a fi mai mult pe bas ,cam naspaVatelina liniarizeaza rasp pe medii('taie' varfurile) dar nu taie octave intregiMai multa da impresia de sunet plin, amortizat ,fara rezonate suparatoare,cu medii mai in fata,invers nu-i de bine('ciocane',bubuiala,lada cu difuzoare)Nu e bine nici sa tasezi fonoabs nici sa bagi prea mult(s-o umpli) ca ucupa din volum ,in fctie de ce bagi,amotizeaza excesiv=>rasp tranzit mai slab si nu mai coboara bine in frecv>Insa cel mai rau efect e scaderea spl-ului,la care dc mai adaugi si o gramada de comp pasive poti pierde 4-5db la randam total,spl care de fapt e pe medii(ca acolo se da si puterea si spl-ul,cine stie cat o fi pe la 40-50hz unde ascultam noi si unde 'insistam',deci =>amplificare mai mare,poate chiar triplare Link spre comentariu
Sharky Postat Decembrie 25, 2006 Partajează Postat Decembrie 25, 2006 Multa vatelina nu inrautateste raspuinsul tranzitoriu, dimpotriva il face mai bun.In schimb amortizeaza mai tare rezonanta tubului si atunci impedanta acustica care o vede difuzorul de bas e mai mica si cursa lui devine mai mare. Totodata mai scade si spl-ul.(mama ce conexiunea proasta de net...am scris postul asta prin remote desktop connection si se scriu caracterele la reluare :toimonster: ) Link spre comentariu
Vizitator Marus_Rockeru Postat Decembrie 25, 2006 Partajează Postat Decembrie 25, 2006 Explica, te rog, asta : "...dar cu bob aceea de 0,19 nu stiu ce sunet de calitate mai o sa iasa..." :)Deci nu scad ordinul deloc ! :DPai si zobelul nu d-aia e facut, sa schimbe raspunsul !? :naughty:Nu prea inteleg ce nu-ti iese...Hai ca o sa bag un strat de vatelina si-i mai fac un test... :prayer: Link spre comentariu
CBI Postat Decembrie 25, 2006 Partajează Postat Decembrie 25, 2006 Eu zic ca prin amortizare EXCESIVA se inrautateste rasp tranzitoriu(mai ales la incinte cu deschidere spre exterior),deoarece undele se propaga mai greu prin material poros decat prin aer liber si ajung mai cu 'intarziere',iar fenomenul acela cu deplasarea mai mare nu cred,eu zic ca-i pe invers,la multa 'umplutura' se micsoreaza cursa printr-o compresie mai mare,dar la puteri mai mari se forteaza mai rau sistemul mobil al traductorului (fenomene verif practic)La partea cu micsorarea sesnsibilitii vad ca suntem de acord :smt001 Marius ce vreau sa zic este faptul ca bob aia are tendinta sa puna la masa frecv dupa o anumita zona si cu cat e mai mica cu atat 'scurtul' e mai mare.Bob cu valori asa mici nu se folseste decat pe 3 cai,sau cand nu-ti rezista tw la frecv mai joase,dar totusi trebuiesc folosite 'in putere'(suna prea stranse de c..ie,tuguiate)Erau doar niste observatii Nu te pune nimeni sa faci ord2 eu doar iti sugeram ca dupa atatea experimente nu mai strica inca unul.Adica fa una cu filtrele tale si incearca si ce ti-am zis eu si vezi cum suna,care-ti placeCraciun Fericit[/u] Link spre comentariu
Sharky Postat Decembrie 25, 2006 Partajează Postat Decembrie 25, 2006 Membrana se misca mai mult deoarece rezonanta cutiei nu mai are acelasi efect. La fr de acordaj membrana e tinuta in frau, dar cand rezonanta e mai potolita de material fono absorbant efectul e mai mic.E ca si cand infunzi tubul. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum