Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Amplificator Thomson nu scoate sunet

Vizitator thom

Postări Recomandate

Bun dar imi puteti explica mai detaliat cum inseriez perechea de casti cu condensatorul si rezistenta si unde le pozitionez la intrarea stk 4192II ? Pot folosi si alt stk 4192II pe care l-am inlocuit cu unul nou crezand ca acesta este defect.

Faci un fel de sondă legată la căşti cu firul cald avînd înseriate cond şi rez şi firul cu rece la masă şi cauţi semnalul cu ea la intrările integratelor. 

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 21
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Vizitator thom

Pai tot asa am crezut si eu intial ca sunt finalii defecti si ca sa vad acest lucru am inlocuit un stk 4192II deci cel putin acesta este ok.Radiatorul nu se incinta nici nu ar avea cum din moment ce nu am sunet in difuzoare deloc.O sa incerc varianta cu sonda.

Link spre comentariu

Verifica ,te rog , tensiunile de +52,6V si -52,6V! (pe integrat si pe condensatorii de 4700uF)

-------//----------------------------+43,6V si -43,6V! (---------//----------3300uF)

-----------------//------------------pe stabilizatoarele de pe placa (to220) ;cel cu radiator si cel fara ....probabil un 12V si un 5V!

......DACA toate acestea sunt ,mergi mai departe ,altfel....

Daca ar fi alimentate acele stk-uri normal,ele fiind bune, cand ai pune mana pe intrarile lor ar barai puternic in difuzoare....deci degeaba cauti defectul pe calea de semnal , daca tie nu iti functioneaza partea finala! 

Fa-o sa mearga pe aceasta si apoi vezi daca are probleme si inainte , pe calea de semnal.... :84

Link spre comentariu
Vizitator thom

Cum sa  separ alimentarile stk-rilor? M-am, gandit si eu la varianta scoaterii din circuit a unui stk sa vad cum se comporta celalalt.

Editat de thom
Link spre comentariu

Nu au înfășurari separate pentru tensiunile celor două integrate? Ar fi fără rost ca tensiunea de+/-43,6V să fie obținută din cea de+/-52,3,la curentul necesar acolo. Din câte am văzut în poză au redresare separată cele 2 tensiuni și fire separate din secundarul transformatorului.... De aceea am spus să verifici fiecare din cele două tensiuni duble.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări