Vizitator za'Dan Postat Decembrie 24, 2006 Partajează Postat Decembrie 24, 2006 care sunt kiturile cele mai potrivite pentru o incinta hi-fi auditie in casa - sala max 100-200 m2. Link spre comentariu
Vizitator za'Dan Postat Decembrie 24, 2006 Partajează Postat Decembrie 24, 2006 vreau sa construiesc 1 pereke incinte, care sa fie de f buna calitate, dpdv al auditiei. max 100-200 wati !. mam gindit la o incinta inkisa pe 3-4 cai.ce difuzoare credeti ca se preteaza cel mai bine ? as avea nevoie de niste pareri ... cineva care a testat ... cineva cu ureke fina ! :)nu ma intereseaza pretul. pe vremuri se gaseau la technics sb-500, de ex. care erau niste boxe superbe - dpdv al calitatii sunetului. cum putem construi ceva cel putin la vel de bun ? Link spre comentariu
Vizitator za'Dan Postat Decembrie 24, 2006 Partajează Postat Decembrie 24, 2006 cred ca am gasit ceva interesant: Beyma ! o incinta pe 2 sau 3 cai. inkisa. dpdv tehnic, trebuie sa realizez asa: cel putin 100db spl liniaritate 20-20khz statia : constructie proprie din 2 x ipa400 ok? voi ce ziceti ? Link spre comentariu
Vizitator za'Dan Postat Decembrie 24, 2006 Partajează Postat Decembrie 24, 2006 visaton cumva ?ar fi ok ? Link spre comentariu
FIXVID Postat Decembrie 24, 2006 Partajează Postat Decembrie 24, 2006 ca vrei prea multe :goodman: liniaritate 20hz-20khz io inca nam vazut si nici nu cred ca o sa vad in curand :rolleyes: 100db spl? ma gandesc ca nu la puterea de 1Wce casa ai tu de ai "sali" de 100-200m2^?si nu mai posta 10 mesaje unul dupa altul, de aia sa inventat butonul edit :toimonster: Link spre comentariu
radue Postat Decembrie 24, 2006 Partajează Postat Decembrie 24, 2006 Si scrie cum trebuie, uita de limbajul de messenger.Ceea ce vrei tu e cam...imposibil...o solutie ar fi difuzoare profesionale...de fapt singura solutie :smt003 Fie cumperi ceva pt sound reinforcement, fie cumperi ceva dedicat serilor de studiou. Alegerea iti apartine. Link spre comentariu
Sandu_alex_999 Postat Decembrie 24, 2006 Partajează Postat Decembrie 24, 2006 Liniaritate.....20hz-20khz la puterea la care vrei tu nu vei gasii nimik care sa faca asta,poate liniaritate 35-40hz-20khz ar mai merge... :prayer: mai asteapta si tu pareri... :smt006 Later edit...pt ce ai tu nevoie de 20hz ? Link spre comentariu
Vizitator za'Dan Postat Decembrie 24, 2006 Partajează Postat Decembrie 24, 2006 o casa mare .... simplu...sorry, nu sunt pre familiarizat cu forumurile... Link spre comentariu
Vizitator za'Dan Postat Decembrie 24, 2006 Partajează Postat Decembrie 24, 2006 ca vrei prea multe :goodman: liniaritate 20hz-20khz io inca nam vazut si nici nu cred ca o sa vad in curand :rolleyes: 100db spl? ma gandesc ca nu la puterea de 1Wce casa ai tu de ai "sali" de 100-200m2^?si nu mai posta 10 mesaje unul dupa altul, de aia sa inventat butonul edit :toimonster:o casa mare .... simplu...sorry, nu sunt pre familiarizat cu forumurile... Link spre comentariu
Vizitator za'Dan Postat Decembrie 24, 2006 Partajează Postat Decembrie 24, 2006 Liniaritate.....20hz-20khz la puterea la care vrei tu nu vei gasii nimik care sa faca asta,poate liniaritate 35-40hz-20khz ar mai merge... :prayer: mai asteapta si tu pareri... :smt006 Later edit...pt ce ai tu nevoie de 20hz ?daca reusesc sa construiesc o boxa cu 100 dB castig, am nevoie de o statie max 100 W rms. deci si incinta sa fie 100-200 W rms - muzical.ma intereseaza in primul rand fidelitatea.am construit o boxa, cam mare , ce sa zic, cu f rezonanta 18 Hz !vreau sa fac 2 boxe, pur stereo, in care sa nu am nevoie de subufer.am inteles ca ar fi ceva difuzoare de banda larga.aveti ceva idei ? Link spre comentariu
Sandu_alex_999 Postat Decembrie 24, 2006 Partajează Postat Decembrie 24, 2006 Nu vreau sa fiu nepoliticos sau ceva,dar...da-mi si mie te rog un exemplu de melodie sau mix sau altceva in care sa ai tu frecventze sub 25hz(nu ne referim la generatoare de ton!) ca eu inca nu am intalnit asa ceva si eu ascult foarte multa muzica electro(drum and bass) si crede-ma astia care mixeaza dnb se "joaca" cu nishte frecventze foarte joase... :smt004 Astept raspunsul tau , sunt tare curios...chiar si 25hz e mult prea putin ca sa mai auzi bine,o sa tzii se infunde urechile si atata :smt005 :partyman: Link spre comentariu
Sharky Postat Decembrie 25, 2006 Partajează Postat Decembrie 25, 2006 daca reusesc sa construiesc o boxa cu 100 dB castig, am nevoie de o statie max 100 W rms.Daca reusesti sa ne dai si noua planurile, ca suntem interesati. :weedman: Decibelii aceia sunt sensibilitatea boxei, adica presiunea care o produce la distanta de 1m cand ii aplici 1w. Nu e vb de castig.Cu difuzoare de banda larga slabe sanse sa scoti bas decent. Iar cele care il scot sunt scumpe. Cred ca varianta cea mai ieftina e sa faci un sub si niste sateliti. bas sanatos nu scoti decat pe 3 cai, unde filtrele ies stufoase si complicate. Pe langa asta ai nevoie de amplifuri tzapene. Cu un subwoofer ai nevoie de un amplif puternic, si de 2 mai normale pt sateliti.Mai multe detalii altadata..cand ma intorc de la colindat. :partyman: :drinkers: Link spre comentariu
Vizitator za'Dan Postat Decembrie 25, 2006 Partajează Postat Decembrie 25, 2006 Nu vreau sa fiu nepoliticos sau ceva,dar...da-mi si mie te rog un exemplu de melodie sau mix sau altceva in care sa ai tu frecventze sub 25hz(nu ne referim la generatoare de ton!) ca eu inca nu am intalnit asa ceva si eu ascult foarte multa muzica electro(drum and bass) si crede-ma astia care mixeaza dnb se "joaca" cu nishte frecventze foarte joase... :smt004 Astept raspunsul tau , sunt tare curios...chiar si 25hz e mult prea putin ca sa mai auzi bine,o sa tzii se infunde urechile si atata :smt005 :partyman:j.s. bach , l. van beethoven , etc ... orga in principiu coboara f mult.nu vrveau sa ascult bass si atit. e vorba de fidelitatea incintei. o boxa care e capabila sa coboare la 20 hz, se aude f bine.am scris ca am construit un monstru. stiu ce inseamna 20hz ! intradevar, nu se aude, doar se simte! la 18 hz zanganea toata casa ! mam speriat destul de tare, am zis ca se darama. urmatorul ventru a fost pe la 28 hz. tunetele erau mici copii fata de ce am simtit atunci.... Link spre comentariu
Vizitator za'Dan Postat Decembrie 25, 2006 Partajează Postat Decembrie 25, 2006 daca reusesc sa construiesc o boxa cu 100 dB castig, am nevoie de o statie max 100 W rms.Daca reusesti sa ne dai si noua planurile, ca suntem interesati. :weedman: Decibelii aceia sunt sensibilitatea boxei, adica presiunea care o produce la distanta de 1m cand ii aplici 1w. Nu e vb de castig.Cu difuzoare de banda larga slabe sanse sa scoti bas decent. Iar cele care il scot sunt scumpe. Cred ca varianta cea mai ieftina e sa faci un sub si niste sateliti. bas sanatos nu scoti decat pe 3 cai, unde filtrele ies stufoase si complicate. Pe langa asta ai nevoie de amplifuri tzapene. Cu un subwoofer ai nevoie de un amplif puternic, si de 2 mai normale pt sateliti.Mai multe detalii altadata..cand ma intorc de la colindat. :partyman: :drinkers:sau facut !google diy speakershttp://www.musicanddesign.com/http://www.geocities.com/kreskovs/John1.htmlhttp://www.audioholics.com/techtips/set ... kersP2.phpeste un nene prin canada, inginer, care a studiat f mult timp problemele de acustica. o sa trimit link despre realizarile lui...dar sa ne intoarcem la oile noastre... totusi , poate puteti sa canalizati discutia. subiectul nu este "de ce vreau sa fac " ci cum sa fac !ideea este de a realiza un proiect ekivalent technics 1500 - 2500 usd, sau b&O si b&w de la 5000 usd in sus, sau alte firme cu pretentii. este vorba de calitatea sunetului . in teorie, ca proiect pe hartie, vreau sa incep cu 100 db spl, 100-200 w rms, si raaspuns in frecventa 20-20khz. probabil ca o sa ajung dupa constructie la 97-98 db , 30 - 20 khz cu +/- 3 db si 20-50khz cu +/- 6dbam gasit prin state niste dif. http://www.doddsy.net/steve6_009.htm Link spre comentariu
radue Postat Decembrie 25, 2006 Partajează Postat Decembrie 25, 2006 Intr-adevar, orga cobaora faorte mult in realtiate...dar inregistrari rar gasesti care sa cobaore sub 40-50 Hz...asculta-ma ce-ti zic :yawinkle: Si daca ai facut boxa ce cobora pana la 18 Hz atunci de ce ne mai ceri proiect ? :smt005 Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum