Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Problema invertor TV lcd LG

alex26

Postări Recomandate

Buna ziua. La acest lcd LG model  32lg5500 am probleme pe invertor, cod I315B1-16A. Initial am gasit doar o siguranta care alimenteaza un mosfet dual np AO4614 arsa si bineinteles si mosfetul ars. Am mai facut verificari la rece si am ajuns sa inlocuiesc 4 mosfeti AO4614 pentru ca erau in scurt. Am verificat valorile indicau la fel la toti 8 mosfetii, condensatorii verificati cu esr-metru, trafurile verificate ok.

Alimentez tv-ul si din 4 mosfeti 3 s-au ars din nou, iar dintr-un mosfet a iesit si fum si capsula s-a gaurit. Fara mufa spre invertor toate tensiunile sunt ok. Acum precizez ca nu am avut la indemana AO4614 si vad ca sunt si foarte scumpi si nici nu prea se gasesc si am pus AO4606. Stiu ca tensiunea e un pic mai mica la acestia dar si condensatorii din invertor sunt la 35V si banuiesc ca trebuia sa se arda si cel de-al patrulea mosfet. Daca ar fi sa inlocuiesc acesti Ao4614 cu ce ar merge,dar sa fie mai ieftini. Astept o parere si va multumesc

Am gasit o postare cu ceva identic ce am si eu si rezolvarea spune ca e asta, dar nu inteleg nimic.

Hello all my friendsI found the problem and restore new smd chips set works again.Smd chip223 found openSmd chipDioad found leak on gate drivingTwo 6414 mosfet with new one.

Editat de alex26
Link spre comentariu
  • Răspunsuri 7
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• BUGHIU

1

• dan cod

1

• leoncris

1

• alex26

1

Zile populare

Top autori în acest subiect

" ... condensatorii verificati cu esr-metru, trafurile verificate ok."

Verifica CCFL_urile independent pe un inverter extern , posibil izolatia coapta si dau la masa.

Editat de leoncris
Link spre comentariu

Vezi poate mai ai diode de protectie drena sursa la MOSEFT-uri. Si cum zicea colegulde sus, verifica tuburile ccfl. Totodata cred ca si tensiunea de lucru de 30v pt mosfeturi este prea mica.

Link spre comentariu

eu spun sa aruncati tveul acestea fiind foarte proaste LCD   PLASMELE si CU LED viitoru eu il vad foarte prost lucrat cu prostii de astea am reparat astfel de gunoaie cum le spun eu dar eu spun ca asta e realitatea un tv bun e un DAEWOO astea cu ani in urma am primit la depanat un daewoo care are 20 de ani fara reparatii si la care a functionat atita timp a functionat si a avut doar siguranta arsa si eu curios am pus eser-metru pe condesatori si sint toti in parametri asta este un tv bun viitoru sint niste gunoaie sa profite reprezentantele si cind le depanezi oricum nu tin mult asta sa fie sigur ca nau cum  :reytre

Link spre comentariu

La modelul asta cate 2 trafuri cu cate 2 mosfeti compun 4 celule independente , e cam imposibil sa se strice mai multe trafuri deodata si neoane presupunand ca n-ar avea protectie ... Probabil e de la comanda mosfetilor , trebuie macar verificat fara sa fie pusi ce tensiuni de comanda sunt fata de celulele ramase bune . Pe riscul tau poti muta mosfetii de la celulele bune ca sa vezi daca echivalentii tai sunt de vina sau nu ...

Din textul ala pe engleza lu' peste pare sa se inteleaga tocmai probleme la comanda mosfetilor

Editat de Depanatoru
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări