Vizitator pavelalexandru Postat Noiembrie 5, 2014 Partajează Postat Noiembrie 5, 2014 Salut.sunt incepator in minunata lume a electronicii si vreau sa invat cat mai mult.. Un profesor mi-a sugerat sa construiesc ceva scheme cu leduri pentru inceput pentru a putea intelege mai bine cum functioneaza treburile. Ma intrebam daca ma puteti ajuta cu niste scheme de leduri care se aprind intermitent sau sa se aprinda pe rand. Va multumesc. Link spre comentariu
marius_3004 Postat Noiembrie 5, 2014 Partajează Postat Noiembrie 5, 2014 (editat) Am ceva mai misto pentru tine.Se numeste Google.Cauta si eventual unde nu stii intrebi. Uite aici o cautare care a durat 2 secunde cu tot cu scris . P.S. Nu-s rautacios. Editat Noiembrie 5, 2014 de marius_3004 Link spre comentariu
Dxxx Postat Noiembrie 5, 2014 Partajează Postat Noiembrie 5, 2014 Posibil ca profesorul ala sa fie chiar bun... De principiu LEDurile sunt componente simple, ceea ce face ca explicatiile si fenomenele care se petrec sa fie mai usor si mai intuitiv de inteles. Pe de alta parte, imi pierd o droaie de timp sa le explic unora chestii de bun simt atunci cand se apuca de montaje cu LEDuri doarece nu au de fel back-ground-ul (sau daca vrei pe Ro cultura generala) necesar pentru a aprecia care este solutia corecta, cum sa dimensioneze, cum sa aleaga componentele si cum sa puna totul in practica. Cel putin la racirea componentelor este mare deficit de perceptie, poate UDAR sa-ti confirme ca e cel mai doct. Deci ce rezulta de aici este ca ledurile pot fi componente mai simplutze, dar te solicita sa faci un numar de decizii care sunt comune la executarea oricarui alt montaj electronic. De asta zic ca profesoru' ala posibil sa stie ce zice... Link spre comentariu
blazeu Postat Noiembrie 8, 2014 Partajează Postat Noiembrie 8, 2014 Ceea ce "scapa" "incepatorilor" e faptul ca electronistii adevarati fie au facut o scoala de profil (ba unii chiar o facultate!!), iar eu am intalnit si vreo doi insi care au invatat singuri!! Da, o solida baza e necesara (poate chiar indispensabila?) oricum FOARTE utila pentru INTELEGEREA fenomenelor care au loc in circuite si componente. Iar electronica utilizeaza "mecanisme" din categoria cuantica, adica e foarte aproape de "varful" cunoasterii in fizica... Da' asta nu inseamna mare lucru, acusi apare vreun "curajos" cu eterna intrebare: "la cati volti se alimenteaza un LED?".... Link spre comentariu
Alexutz Postat Noiembrie 9, 2014 Partajează Postat Noiembrie 9, 2014 Cat off-topic! Da' asta nu inseamna mare lucru, acusi apare vreun "curajos" cu eterna intrebare: "la cati volti se alimenteaza un LED?" Tensiunea "poate" sa varieze functie de culoare... Link spre comentariu
johnny79 Postat Noiembrie 29, 2014 Partajează Postat Noiembrie 29, 2014 Intai de toate ...trebuie sa stii despre ce LED...(curba tensiune-curent...data de manualul producatorului.....conditii de lucru...adica grad celsius per cm2 ..disipare termica...)....inainte citim....mult....si apoi adresam intrebari....ok? Informatia este disponibila(google...cum spunea un coleg .....).... Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum