Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Alegere PIC

Postări Recomandate

Am refacut achema cand ajung acasa o postez.2 intrebari: la noua schema folosesc pinii auxiliari pt icsp in cazul asta pot folosi rb6 si rb7 adica pgc si pgd ca porturi normalr,nu?Am pus si cei 2 cojdensatpri de filtrare,dioda nu am inteles unde ar trebui sa fie.daca poti sa ma lamuresti.Iar condensatorii toti sunt tip smd package 1206,e vreo problema? Banuiesc ca tin,nu?Multumesc!

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 74
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Cele 2 diode din dreapta picului le-am pus asa pe schematic si le pun eu langa PICin PCB, dar vreau sa stiu daca sunt corect puse, o sa le pun intreVDD si VSS, pe fiecare dintre cele 2 grupe de alimentare a picului:

https://drive.google.com/file/d/0B36eFP8QNiJIV1hKcjRVM3lVR2c/view?usp=sharing

Astept in continuare critici si daca totul e ok, trec la "fabricarea" PCB-ului.

Si la continuarea cu schemaDRV8834.

Link spre comentariu

Mult mai lizibila schema. Daca ai respectat schema originala, atunci e bine. O sa ma uit maine pe desktop ca pe telefon este obositor.Nu incerca cu fierul de calcat ca sansele sunt foarte slabe sa reusesti 0.5mm. Metoda foto e simpla si ieftina. PCB de pe eBay (10-15$ cateva placute 10×15cm), expui 4-5 minute la becuri economice lumina daylight (5$ maximum pentru 2-4 becuri in functie de putere). Inca 10$ pentru developator (sau cum i se mai zice). Nu ai nevoie de protectie la ochi. Si un temporizator = alarma telefonului. Facut doubleside. Piece of cake!!! Merge si 0.2mm in acest caz.

Link spre comentariu

D9,D16 nu au rostul in schema daca nu conectezi alimentarea invers

daca totusi vrei pune una singura linga U4, stabilizator de 5v

sursele de alimenatre cit si gnd trebuie puse decit una nu mai multe, exceptie cind nu se poate

gnd trebuie pus in jos, vcc in sus

valorile componentelor si referinta daca se poate sa nu fie peste conexiuni

la MCLR pune un resistor la +5v

MCLR este la pin 18 sau 33 ? la fel si PGD,PGC

verifica pini cu atentie.

Link spre comentariu

Diodele intr adevar o sa le scot ca nu am cum sa conectez invers incat alimentarea e cu mufa deans.Nu am inteles ce spuneai referitor la surselede alimentare.sa pun un singur semn de gnd si unu de vcc si dupa sa pun conexiunile pe net direct fara semn?Mclrul o sa fie disable ca nu am nevoie de el.Pinii de pgd pgc si mclr pt icsp sunt cei auxiliari.scrie in datashertul lui ca pot sa ii folosesc asa.atentie!!!picul de acolo nu este cel real cel real are conexiunile pt auxiliar icsp cum subt puse la mine.picul folosit o sa fie 18f45k50.Multumesc!

Link spre comentariu

Merge acum cu vizionarea, merci. Incercasem si pe telefon si pe laptop si nu mergea.340k are pinii inversati in schema ta, dar poate i-ai pus special asa.Vad ca te-ai inteles cu Sofian sa scoti Zennerul. D9 (o singura bucata) era de ajuns si poate necesara pentru protectia PIC la eventuale spike-uri de la motoare.Esti sigur ca 40cm sunt de ajuns pentru detectia oponentilor? Cam ce dimensiune au robotii?Pare OK acum. Tine-ne la curent cu proiectul. Poate pui ceva poze cu precedentul.

Link spre comentariu

Am netul picat asa ca mi e greu sa pun pozele acum.cand revine pun.Precedentul era urat si nu foarte bine gandit la partea mecanica.electronica era cu through holedar ok ca functionalitate.40cm e de ajuns toti au acesti senzori.mini sumo are 10x10cm dim inaltimea nu conteaza dar e bine sa fie f f mica.Iti dau pe privat acum.

Nu ma intereseaza cum sunt pusi pe schematic senzorii ca stiu eu cum sa ii pun pe PCB. In noaptea asta sper sa fac si PCB-ul.

Editat de Iliescu Mihai
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări