Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

incarcator auto pentru telefon

Radiotelegrafist

Postări Recomandate

salut colegi,dupa cum spune si titlul as dorii sa construiesc un incarcator auto folosinduma de tensiunea de la bricheta prin intermediul unui incarcator defect,mam gandit sa folosesc ca sursa de tensiune un c.i. lm317.mentionez ca nu am mai experimentat asa ceva deaceea va intreb daca cineva a mai facut asa ceva,orice idee este bine venita.multumesc anticipat celor cu sugesti

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 11
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Radiotelegrafist

6

• elmar

2

• Marian

2

• validae

1

Zile populare

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Cu LM317 este cat se poate de simplu, si am folosit asa ceva in trecut, un LM317, 2 rezistente, si un condensator 47-100u dupa el, mare lucru nu prea vad ce ar fi de spus, eventual te poti folosi si de o limitare de curent la cca 0,5A ( sau cat vrei ) printr-un NPN micut, schema se gaseste in pdf-ul LM317, desi eu nu cred ca este necesar, telefonul isi ia cat are nevoie, de mentionat ar fi necesitqatea evidenta de radiator care ma indoiesc ca va putea fi suficient de mic incat sa incapa intr-un incarcator defect ( depinde despre ce incarcator este vorba ), in schimb un MC34063 pe baza caruia sunt de obicei realizate incarcatoarele auto, nu cere radiator si schema nu e deloc complicata.

Link spre comentariu

ble.marian problema nu ar fi de spatiu pentru radiator ca la urma urmei am sa folosesc o sapuniera,problema este daca rezista ca se incarca mai multe telefoane pe zi deoarece in acea zona unde se foloseste nu exista energia electrica,deci nu ar trebui fudulie si nici limita de spatiu,daca dstra.spuneti ca merge am sa ma apuc de facut.multumesc anticipat.si ma mai gandesc sa nu arda telefoanele.........

Link spre comentariu

cand am spus sa nu sa se arda telefoanele mam referit in cazul in care s-ar pune in scurt lm317,credeti ca ar face fata pe termen lung la mai multe incarcari pe zi?sa spun trei sau patru

Link spre comentariu

eu zic ca ar trebui sa spuneti ce fel de telefoane urmeaza sa incarcati cu acest incarcator...

ce scrie pe incarcatorul normal (la priza) al acestor telefoane ?cati volti si cati miliamperi scot ?

o fi el un incarcator  universal (auto)dar trebuie sa se tina seama de ce curent le trebuie telefoanelor de incarcat!

Editat de elmar
Link spre comentariu

în principiu, telefonul are el însuși o limitare internă de curent, tot ce trebuie e să-i dai exact tensiunea necesară (unele telefoane sunt foarte pretențioase la valoarea tensiunii) și mai ales polaritatea corectă. Actualmente, toate smarturile au 5V și curenți maxim absorbiți de până la 2-3A (tabletele). Deci, dacă ai un încărcător care debitează 5V la un curent de 1-2A și pui un microUSB și un miniUSB ca mufe de ieșire, poți încărca majoritatea telefoanelor.Poți pune și 10 cabluri diferite în paralel, ca să poți avea diversitate, totul e să nu încarci mai mult de un telefon odată.O siguranță de 1- 2A înaintea încărcătorului e obligatorie, oricum mufele de brichetă au una încorporată.

Link spre comentariu

nu nici gand sa se incarce mai mult deodata un singur telefon,ca nu il fac pentru mine si as da de dracu sa vina omul sa vina sa-mi spuna ca i sa ars telefonul,stiti cum este sa lucrezi cu omul(cel mai complicat lucru)de telefoane performante sau tablete nici nu incape discutia oameni sunt simplii padurari care locuiesc pe rand la cabana.

Link spre comentariu

Tineti cont ca LM317T nu este facut pentru curenti mai mari de 1.5 A chiar daca ii puneti radiator.

Pentru incarcarea unei tablete cu 1A, se pierd pe integrat 7V, deci 7W oricum nu sunt de neglijat.

De ce nu se poate cumpara un banal incarcator de telefon cu un MC34063 in el ? Oricum, ca pret ar trebui sa ajunga tot pe acolo.

Pentru prizele auto exista si splittere si poti incarca mai multe telefoane simultan.

Link spre comentariu

corect ar fi sa-si cumpere un incarcator auto pentru fiecare telefon ...si sa foloseasca exclusiv priza (bricheta)auto din masina ...(cu stecherul specific)

ca ma facut eu o greseala mai demult cu o priza (externa ) conectata la o baterie auto ...eu stiam ca plusul se pune la plus si minusul la minus ...

dar cand a fost vorba sa umble altcineva cu aceasta "priza" a inversat firele si a ars si telefonul! :rade:

Link spre comentariu

dle.one credetima ca s-au strans o sacosa de asemenea incarcatoare arse,oameni au spus simplu vreau ceva sa reziste,ceea ce nu au gasit sa cumpere,si deeacea au apelat la mine pentru ca sunt singurul in zona care ma ocup cu depanarea tv.si nici bani multi nu castiga stiti cum sunt bugetari deabia leau dat o masina de serviciu si aia de mana a doua .

Link spre comentariu

Asta am facut eu si am folosit la un smart destul de mult timp, pana n-am mai avut nevoie ca am luat incarcator...

post-176915-0-35267600-1415122415_thumb.png

Atata vreme cat ii asiguri racire suficienta, nu prea vad un motiv pentru care sa se arda indiferent cat de mult il folosesti, integratul oricum e protejat destul de bine, si cu limitarea aia externa la putin peste 0,6A, e greu de "stresat", telefoanele isi iau atat cat au nevoie deci dupa parerea mea il poti face fara stres, nu prea vad vre-un motiv sa se arda.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări