Vizitator knauf75 Postat Noiembrie 7, 2014 Partajează Postat Noiembrie 7, 2014 Terminati cu balariile...se curata de praf,paianjeni si mucii aruncati pe perete,se da amorsa si-n ziua urmatoare se vopseste. Fara degresari,sapunuri,clei de sula si leacuri babesti. Soda caustica.... Link spre comentariu
morocanosul Postat Noiembrie 7, 2014 Autor Partajează Postat Noiembrie 7, 2014 Ai dreptate,atata filozoffie pentru ....10>20 de metri patrati de "spoiala",multumesc tuturor pentru sfaturi! Poate trebuie o degresare înainte de amorsă, se poate spăla cu ceva pe bază de sodă caustică. Cand ai sa faci ceva de acest gen,pentru tine ,ar fi recomandat..."apa tare"! Sa nu uiti sa ne transmiti rezultatele...! Link spre comentariu
zal Postat Noiembrie 8, 2014 Partajează Postat Noiembrie 8, 2014 Uleiul din aburul ce se condensează pe pereţii bucătăriei intră pînă în tencuială în cazuri severe, ce concluzie se poate trage de aici? ................ Eu nu confund bodega cu restul forumului. Link spre comentariu
Vizitator knauf75 Postat Noiembrie 8, 2014 Partajează Postat Noiembrie 8, 2014 Ii dai amorsa,altceva ce sa-i faci? Sa-i degresezi pana la tencuiala cu soda caustica? Nu cred ca merge. As propune sa se curete tot cu ciocanele si baroasele,aplicata o noua tencuiala,un nou glet si vopsea de calitate. Si dupa ce toate aste vor fi fost facute,sa puna in pana mea si-o hota si sa nu mai arunce cu ulei pe pereti. Uleiul din aburul ce se condensează pe pereţii bucătăriei intră pînă în tencuială în cazuri severe, ce concluzie se poate trage de aici? ................ Eu nu confund bodega cu restul forumului. ca n-are hota... Link spre comentariu
zal Postat Noiembrie 9, 2014 Partajează Postat Noiembrie 9, 2014 (editat) Mai repet o dată, rar, poate reuşesc să mă fac înţeles: Se poate curăţa, spăla, degresa, cum vă place să-i spuneţi acestei operaţii, cu puţin produs caustic diluat cît să nu ardă mîinile, face minuni. Oricum trebuie curăţaţi pereţii chiar şi înaintea amorsei, că una e pe peretele proaspăt tencuit, curat şi alta într-o mizerie de bucătărie. Mai citiţi şi eticheta amorsei. Sau fiecare face ce vrea. Editat Noiembrie 9, 2014 de zal Link spre comentariu
nicul Postat Noiembrie 10, 2014 Partajează Postat Noiembrie 10, 2014 Daca sunt pete de ulei, stropi si alte alea e bine sa speli inaint macar cu ceva detergent de bucatarie, altfel in timp o sa iasa uleiul prin lavabila. Link spre comentariu
morocanosul Postat Noiembrie 10, 2014 Autor Partajează Postat Noiembrie 10, 2014 (editat) Mai repet o dată, rar, poate reuşesc să mă fac înţeles: Se poate curăţa, spăla, degresa, cum vă place să-i spuneţi acestei operaţii, cu puţin produs caustic diluat cît să nu ardă mîinile, face minuni. Oricum trebuie curăţaţi pereţii chiar şi înaintea amorsei, că una e pe peretele proaspăt tencuit, curat şi alta într-o mizerie de bucătărie. Mai citiţi şi eticheta amorsei. Sau fiecare face ce vrea. Eu am de gand,sa sa "spal" vopseaua lavabila cu alta vopsea "LAVABILA",dau 2-3 straturi,si pana la urma este si spalata SI ZUGRAVITA!! Editat Noiembrie 10, 2014 de morocanosul Link spre comentariu
morocanosul Postat Noiembrie 16, 2014 Autor Partajează Postat Noiembrie 16, 2014 Ii dai amorsa,altceva ce sa-i faci? Sa-i degresezi pana la tencuiala cu soda caustica? Nu cred ca merge. As propune sa se curete tot cu ciocanele si baroasele,aplicata o noua tencuiala,un nou glet si vopsea de calitate. Si dupa ce toate aste vor fi fost facute,sa puna in pana mea si-o hota si sa nu mai arunce cu ulei pe pereti. ca n-are hota... Apropo de hota,as vrea sa montez una,merge simpla,sau mai buna (cred eu)cu tiraj fortat? Distanta intre aragaz si iesire(direct afara) este de aprox.1,5 metri,diferenta de nivel(aragazsi iesire(inaltime) aprox.60-70 cm. Pentru o hota simpla ar merge montata direct? Ma gandeam ca aerul cald se ridica etc,va functiona corespunzator fara ventilator? E vorba de o bucatarie mica,nu fac mancare pentru...armata! Link spre comentariu
Vizitator knauf75 Postat Noiembrie 16, 2014 Partajează Postat Noiembrie 16, 2014 Pune cu ventilator. Initial am avut una cu un motor si nu-mi placea cum trage , am facut un efort si am pus una cu 2 motoare mai de marca. Eu am gaura fix in spatele hotei+grosimea zidului. Link spre comentariu
morocanosul Postat Noiembrie 16, 2014 Autor Partajează Postat Noiembrie 16, 2014 Si eu la asta ma gandeam,dar montarea unui ventilator(daramite 2),complica lucrurile! Chestie de montaj,alimentare? 9-12 V,24 V,220 V,mama care are aproape 80 de ani,greu se va obisnui cu ON/OFF cand gateste...,asa cum am mai spus,tirajul natural nu ar merge? (tinand cont de diferenta de nivel dintre aragaz si hota) Nu va fi doar o teava dreapta,ci inclinata,punctul superior mai ridicat decat cel al hotei! Deci,pe principiul ca aerul cald se ridica,cel rece ii ia locul etc(tiraj natural,nu?) Link spre comentariu
Vizitator knauf75 Postat Noiembrie 16, 2014 Partajează Postat Noiembrie 16, 2014 Sunt multi factori de luat in seam....ma cam depaseste problema. Dar e posibil si sa te trezesi,in zilele cu vant ,ca-ti mai intra cate o rafala spre aragaz. Link spre comentariu
unuldinei Postat Noiembrie 16, 2014 Partajează Postat Noiembrie 16, 2014 Prima dată se dă cu aghiazmă...de fructe ca sa nu tremure mâna meseriașului. Pereții trebuie frecați cu bidineaua și ceva amorsă , și pe uscat se dă lavabila . Hota e foarte bună dacă iei una de cel puțin 4500mc/oră (vezi ca scrie la unele) și nu ai coturi pe traseu , iar diametrul e de cel puțin 100mm .Sunt de obicei modelele de peste 350RON . la exterior se pune o grilă gravitațională (adica zăbrele libere) , de obicei au și unic sens hotele de genul ăsta nu mai suntem pe vremea lu' mamarea cu pirostrii în curte și sobă cizmă în casă (nu zic că nu există un farmec și în situația asta ). Iar un întrerupător de 6A (ca ăla de la bec) ține și hota, iar pentru cine cam uită se poate pune un temporizator de o oră - două suntem pe forum de electronică. Să ai spor ! Link spre comentariu
Vizitator Postat Noiembrie 18, 2014 Partajează Postat Noiembrie 18, 2014 Cea mai eleganta solutie o reprezinta curatarea vopselei vechi complet. Fct. de starea peretilor, planeitate, crapaturi/fisuri, etc., se va impune sau nu un CT126, ulterior CT127, plasa de armare la fisuri, etc, pana se remediaza si se aduc suprafetele in plan, se refac colturile, pe scurt. Amorsa este OBLIGATORIE, inainte de fiecare operatiune!!! Dupa ce peretele are un CT127 slefuit, amorsat, se aplica vopseaua lavabila. Daca e vorba de culoare, as recomanda un strat uniform de alb ca prim strat. In ceea ce priveste hota, se recomanda o hota cu debit in mc/h cat mai mare, si un montaj corect, pozitie, trasee, etc. Nu va asteptati sa faca miracole, dar, mai bine decat fara. Hota necesita intretinere, are filtre de grasime care se spala regulat, unele au filtre cu carbon, etc. Trebuie citit manualul. Se poate si hota cu tiraj natural, daca nu au existat interventii la coloana de evacuare. Am vazut cazuri, astupate de vecini, "ca sa nu intre frigul"... Un ventilator face ceva, dar nu mare lucru. Atentie ca hotele impun orificiu de depresurizare, sau fereastra deschisa (putin crapat) in momentul functionarii. Scoate cateva sute de mc pe h, si daca matematic, ce iese nu este egal cu ce intra, ii scade randamentul. Intelegeti ideea... valabil si la ventilator. Sa nu va treziti ca va merge in gol. Varianta rapida cred ca a fost discutata mai sus. Varianta cea mai rapida; matura bine peretii, amorsa in 2 straturi, lavabila. Si la revedere... ! Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum