morocanosul Postat Noiembrie 4, 2014 Partajează Postat Noiembrie 4, 2014 Bucataria,am inteles ca este zugravita cu vpsea lavabila,acum ar trebui zugravit din nou. Ce pasi trebuie facuti(in ordine),pentru lucrarea asta? Cum se "spala"peretii? Link spre comentariu
Vizitator knauf75 Postat Noiembrie 4, 2014 Partajează Postat Noiembrie 4, 2014 Ii cureti de praf,paianjeni si alte vietuitoare...dai cu o amorsa(numai daca vrei) apoi aplici vopseaua valabila in 1-2 sau 9 straturi. Adica fara numar,pana arata frumos. Link spre comentariu
morocanosul Postat Noiembrie 4, 2014 Autor Partajează Postat Noiembrie 4, 2014 Amorsa asta cum se pregateste,ce ingrediente sunt necesare? Care este rolul ei daca este optionala? Link spre comentariu
Vizitator knauf75 Postat Noiembrie 4, 2014 Partajează Postat Noiembrie 4, 2014 Amorsa o gasesti gata preparata in magazin si o diluezi conform prescriptiei de pe eticheta. Ea este necesara in cazul in care vopseaua veche este imbacsita de aburi uleiosi ,ca sa spun asa, si creaza o pelicula intermediara care ajuta la aderenta noului strat de vocsea valabila. Orice marca de amorsa este ok. Sa nu cumva sa folosesti aracet! Link spre comentariu
validae Postat Noiembrie 4, 2014 Partajează Postat Noiembrie 4, 2014 Asta e chiar bună, păi chiar pe bază de aracet e făcută și amorsa, numai că e aracet diluat . Dacă iei aracet și-l diluezi, ieși mai ieftin decât cu amorsa. Link spre comentariu
Vizitator knauf75 Postat Noiembrie 4, 2014 Partajează Postat Noiembrie 4, 2014 Oare asa o fi? Eu zic ca nu,dar ce conteaza parerea mea... Link spre comentariu
dacianu11 Postat Noiembrie 4, 2014 Partajează Postat Noiembrie 4, 2014 Dupa ce se curata peretii de paianjeni si alte misezii se fac reparatii peste tot unde sunt gauri sau fisuri. Atentie, daca sunt fisuri atunci se armeaza cu plasa de fibra, dupa care se slefuieste. abia apoi se aplica amorsa care formeaza un strat suport intre perete si noul strat de lavabil. Amorsa NU este optionala, este obligatorie si Nu se foloseste orice amorsa, ci se foloseste amorsa care contine aceasi compusi chimici ca si lavabila. In caz contrar sunt sanse sa faca reactie una cu alta, si ai alte surprize de acea mai toate tipurile de lavabila au si amorsa lor tocmai in idea asta. Intr-adevar, contine si aracet, dar nu numai. In caz de urgenta se poate folosi si aracet diluat, de fapt asta se preda in scoli in urma cu 15 ani (chestia cu aracetu) Link spre comentariu
Vizitator knauf75 Postat Noiembrie 4, 2014 Partajează Postat Noiembrie 4, 2014 Se preda.... dar faceti o proba practica sa vedeti ce bun este aracetul. Aracetul pentru zugraveli,ciment si alte asemenea este deosebit de aracetul folosit la lemn. Un aracet de caltate costa . Ce se gaseste in mod curent pe piata la preturi ''bune'' e un clohidrat de cocomarla Link spre comentariu
dacianu11 Postat Noiembrie 4, 2014 Partajează Postat Noiembrie 4, 2014 Eu, probe practice cu aracet am inceput sa fac acum 17 ani, 3 zile pe saptamana, stiu ce spun Link spre comentariu
Vizitator knauf75 Postat Noiembrie 4, 2014 Partajează Postat Noiembrie 4, 2014 Taie-ma,beleste-ma,dar nu's de acord cu aracetul din ziua de azi. Se gaseste amorsa pe toate drumurile si ,de cele mai multe ori ,o primesti bonus la cumpararea vopselei. Link spre comentariu
dacianu11 Postat Noiembrie 4, 2014 Partajează Postat Noiembrie 4, 2014 Nu te tai si nici nu te balesc, spuneam doar ca in caz de "urgenta" merge si aracetul. Da, ai dreptate este mult mai buna amorsa mai ales ca mai e si gratis in unele cazuri. Te rog sa nu te superi pe mine, incercam doar sa ajutam omu sa isi zugraveasca bucataria. In linii mari, operatiile de baza le are, chef de lucru.......nu avem nici noi Link spre comentariu
morocanosul Postat Noiembrie 4, 2014 Autor Partajează Postat Noiembrie 4, 2014 Ce vrea sa fac eu,nu necesita reparatii(nu am fisuri,alte defecte) nici vopsea cojita,este doar cam "afumata"! Pe vremuri parca se dadea(amorsa) cu ceva solutie de sapun,nu mai retin exact...sau clei de oase? Link spre comentariu
Vizitator knauf75 Postat Noiembrie 5, 2014 Partajează Postat Noiembrie 5, 2014 Sapunul si alte mirodenii se foloseau pe vremuri la zugravelile pe baza de huma,caolin &co. Nu e cazul sa folosesti sapun.....doar la baie! Link spre comentariu
zal Postat Noiembrie 7, 2014 Partajează Postat Noiembrie 7, 2014 Poate trebuie o degresare înainte de amorsă, se poate spăla cu ceva pe bază de sodă caustică. Link spre comentariu
morocanosul Postat Noiembrie 7, 2014 Autor Partajează Postat Noiembrie 7, 2014 (editat) Nu stiu cum sa o iau(afirmatia ta),dar eu am intrebat la modul serios,altfel puteam incepe cu "apa tare"! Editat Noiembrie 7, 2014 de morocanosul Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum