Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Amplificator la "metru"

Vizitator robertino89

Postări Recomandate

La iesirea HO de la IR2110, colectorul BD140 trebuie legat la VS, ai tensiune mai mare gate-masa decat Vce la bd140 si colectorul BD139 trebuie legat la VB, si mai cred ca nu iti trebuie rzistente in emitor la BD-uri...

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 21
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• xragon

3

• Mircea

2

• mario_xx

2

• lorik199

1

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Vizitator robertino89

cu cat dai metru` ? tai si la bucati mai mici ?

Mi-as lua vreo 2.5 metri in loc de calorifer iarna asta

:rade:  noua generatie de calorifere pe post de sursa de caldura si "sursa...audio".

Nu m-am gandit sa vand sau fac pt vanzare. Voi prezenta si alte amplifuri muuult mai mici (gen 150W/8Ohm), dar pana atunci vai mai trece ceva timp.

La iesirea HO de la IR2110, colectorul BD140 trebuie legat la VS, ai tensiune mai mare gate-masa decat Vce la bd140 si colectorul BD139 trebuie legat la VB, si mai cred ca nu iti trebuie rzistente in emitor la BD-uri...

Sunt putin impotriva la ceea ce zici ;egat de tensiunea de alimentarea a BD-urilor.

Pe un cablaj nu strica sa fie si loc de rezistente in caz ca va fi nevoie.

Link spre comentariu

Din schema .pdf nu reiese cum se alimenteaza colectoarele finalilor. De ce sigurantele sunt leagate cate doua in paralel? Oricum se ard amandoua odata. Dupa forma radiatorului, amplificatorul trebuie sa stea vertical. Daca nu se face racire fortata capatul de sus este mult mai cald decat cel de jos. La aceeasi Ube tranzistoarele de sus trag aproape tot curentul.

Link spre comentariu
Vizitator robertino89

Din schema .pdf nu reiese cum se alimenteaza colectoarele finalilor. 

BA DA, se vede, uita-te mai atent am +15V si GND in simboluri.

De ce sigurantele sunt leagate cate doua in paralel? Oricum se ard amandoua odata. Dupa forma radiatorului, amplificatorul trebuie sa stea vertical. Daca nu se face racire fortata capatul de sus este mult mai cald decat cel de jos. La aceeasi Ube tranzistoarele de sus trag aproape tot curentul.

Am pus 2 sa nu solicit lipitura suportului sigurantei.

Legat de pozitie, chiar vertical va sta este un proiect ciudat pt un living transformat in mini-cinema. Trasele se vor intarzi cu alte conductoare de cupru. Momentan astept sa imi vina finalii MJL21193/4 sa pot testa ampliful.

Link spre comentariu
  • 3 săptămâni mai târziu...
Vizitator robertino89

UPDATE LUCRARI:S-au montat 10 perechi MJL21193/4, s-a inlocuit superdioda cu BD139, s-a ilocuit condensatorul de 2.2uF cu unul de 22uF/63V, reglat curentul de mers in gol la 70 mA, alimentare provizorie la +-55Vcc.REZULTAT: se aude destul de bine, sunt multumit profund de rezultat.Astept urmatoarele 23 de perechi pt a-l finaliza si alimenta la o tensiune temporara de +-75 Vcc si am si un osciloscop disponibil in perioada imediat urmatoare pt diverse teste.

Link spre comentariu
  • 1 an mai târziu...
Vizitator robertino89

Salutare tuturor,

Stiu ca a trecut ceva de cand am postat, insa acum vin cu rezultate si anume: imaginea 1077 reprezinta functionarea in regim de subwoofer cu formele tensiunii de alimentare de la retea si a curentului absorbit, iar imaginea 1076 este puterea debitata pe o rezistenta de 600W/2Ohm (atat am avut curajul si la tensiunea de iesire se mai putea fara probleme - alimentare amplificator +- 75Vcc).

Am pus si un mic filmulet cu un volt-ampermetru pe alimentarea de la retea : http://www77.zippyshare.com/v/9RtliSkc/file.html

post-201711-0-72185400-1467132038_thumb.jpg

post-201711-0-80171800-1467132051_thumb.jpg

Editat de robertino89
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări