Vizitator robertino89 Postat Noiembrie 3, 2014 Partajează Postat Noiembrie 3, 2014 (editat) Salutare tuturor,Deschid acest topic prin a va arata unde duce expresia amplificator la "metru" O sa pun cateva poze pt a exemplifica acest amplificator perfect functional cu o lungime totala de 100cm, avand un numar de 34 perechi de tranzistori finali din care 2 perechi sunt sacrificate pt realizarea unui montaj tripludarlington, rezultand:-Imagine 1-Imagine 2-Imagine 3Power amplifier.pdfAstept pareri, critici si tot ce va mai da prin cap Editat Noiembrie 3, 2014 de robertino89 Link spre comentariu
mario_xx Postat Noiembrie 3, 2014 Partajează Postat Noiembrie 3, 2014 This is madness. Pentru 1ohm?L-ai testat? Amu eu n-am facut decat un amp cu mosfeti si unu cu bipolari, puteri mici dar mi-a ajuns chinuiala. Ce cred eu: releele nu rezista, si probabil nici prefinalii de la bazele finalilor, dar nu-s expert. Link spre comentariu
Vizitator Postat Noiembrie 3, 2014 Partajează Postat Noiembrie 3, 2014 ...sursa cum arata ? ..tot la ...metru ? Link spre comentariu
lorik199 Postat Noiembrie 4, 2014 Partajează Postat Noiembrie 4, 2014 Sursa e tot la metru......cub Link spre comentariu
Mircea Postat Noiembrie 4, 2014 Partajează Postat Noiembrie 4, 2014 Releele K1 la 4 la ce folosesc? Ca la cum sunt legate sunt sortite unui esec sigur... mai devreme sau mai tarziu. Link spre comentariu
xragon Postat Noiembrie 4, 2014 Partajează Postat Noiembrie 4, 2014 ma scuzati de va intreb, ce performante are amplificatorul asta ? Link spre comentariu
Vizitator robertino89 Postat Noiembrie 4, 2014 Partajează Postat Noiembrie 4, 2014 Releele K1 la 4 la ce folosesc? Ca la cum sunt legate sunt sortite unui esec sigur... mai devreme sau mai tarziu. Protectie DC....de ce zici ca sunt sortite esecului? Ca sunt in paralel si nu in serie in configuratia pacii? ma scuzati de va intreb, ce performante are amplificatorul asta ? Nu am apucat sa il testez cu un osciloscop in brate, din pacate Link spre comentariu
xragon Postat Noiembrie 4, 2014 Partajează Postat Noiembrie 4, 2014 ceva wati ,impendanta , sunet clar ? Link spre comentariu
Vizitator robertino89 Postat Noiembrie 4, 2014 Partajează Postat Noiembrie 4, 2014 ceva wati ,impendanta , sunet clar ? Fratele mai mic(mult mai mic) al acestui prototip, cu numai 7 perechi, a reusit sa multumeasca la +- 75Vcc doua subwoofere de 300W/4Ohm in paralel. Sunetul era clar fara distorsiuni. Pot sa confirm ca a incins destul de bine bobinele difuzoarelor. Sti cum este, doar o proba la ureche. Ceva detalii mai amanuntite nu am ca nu am avut timpul necesar. In viitorul apropiat voi incerca sa vin si cu ceva capturi de ecran al osciloscopului, curenti de intrare, curent pe iesire, simulare cu semnal dreptunghiular, etc. Link spre comentariu
xragon Postat Noiembrie 4, 2014 Partajează Postat Noiembrie 4, 2014 astept cu neeabdare testele Link spre comentariu
Vizitator robertino89 Postat Noiembrie 4, 2014 Partajează Postat Noiembrie 4, 2014 astept cu neeabdare testele Vor fi interesante testele. Voi simula si un scc sa vedem ce se intampla. Pana atunci voi incerca sa dimensionez o rezistenta de test sau poate voi face rost de la prieteni . Link spre comentariu
Vizitator Darylrobo Postat Noiembrie 4, 2014 Partajează Postat Noiembrie 4, 2014 Pentru asemenea puteri e mult mai comod un amp in clasa T, mic, usor si eficient. Link spre comentariu
Mircea Postat Noiembrie 4, 2014 Partajează Postat Noiembrie 4, 2014 Protectie DC....de ce zici ca sunt sortite esecului? Ca sunt in paralel si nu in serie in configuratia pacii?Nu am apucat sa il testez cu un osciloscop in brate, din pacate Regula de baza este sa nu te folosesti de contacte sub-dimensionate (sau chiar bine dimensionate) in paralel. Un singur contact mai lenes sau defect la un releu va duce la esecul total: sudarea contactelor. Pentru curenti mari sunt alte solutii, multe functionale si bine explicate pe acest forum. Link spre comentariu
Vizitator robertino89 Postat Noiembrie 4, 2014 Partajează Postat Noiembrie 4, 2014 Pentru asemenea puteri e mult mai comod un amp in clasa T, mic, usor si eficient. ...si complexitatea pe masura la care as adauga traseele de frecventa inalta....gresesc cu ceva? Regula de baza este sa nu te folosesti de contacte sub-dimensionate (sau chiar bine dimensionate) in paralel. Un singur contact mai lenes sau defect la un releu va duce la esecul total: sudarea contactelor. Pentru curenti mari sunt alte solutii, multe functionale si bine explicate pe acest forum. Stiu ce vrei sa zici, chiar s-au facut experimente cu legarea in serie,paralel si alte solutii de catre alti colegi de pe forum. Voi incerca sa fac o interdependenta intre protectia DC si partea de alimentare a amplificatorului. Link spre comentariu
Vizitator robertino89 Postat Noiembrie 8, 2014 Partajează Postat Noiembrie 8, 2014 ...sursa cum arata ? ..tot la ...metru ? Sursa e tot la metru......cub Asa va arata si sursa (prima versiune) -image Schema este adaptata dupa schema unui alt user microsim si a rezultat asa : -image 1 -controller -parte protectie Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum